CA SĂ NU SE SUPRAPUNĂ CU DENOMINAREA Actorii pieţei de capital vor ca noile măsuri fiscale să fie aplicabile de la 1 iunie

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2005

Termenul de intrare în vigoare a noului Cod Fiscal este încă incert, din cauza părerilor împărţite între reprezentanţii pieţei de capital şi cei din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

În cadrul unei întîlniri care a avut loc între preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe - Bănci din Senat, Varujan Vosganian, şi reprezentanţii pieţei financiare, respectiv Asociaţia Naţională a Societăţilor de Valori Mobiliare (ANSVM), Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB), s-a luat în discuţie şi data intrării efective în vigoare a noului Cod Fiscal.

Reprezentanţii pieţei de capital au optat pentru termenul de 1 iunie, nu cel de 1 iulie, cum se discutase în dezbaterile de la Senat. Motivul a fost unul destul de simplu şi anume să nu se suprapună cu momentul denominării.

Varujan Vosganian ne-a declarat: "Manifest încrederea că va fi aprobat acest termen de 1 iunie". Domnia sa a adăugat că şi din punct de vedere tehnic ar fi mult mai avantajos. Aceeaşi părere este împărtăşită şi de preşedintele ANSVM, Siminel Andrei, care ne-a declarat: "Bursa este actualmente implicată în trei proiecte de mare anvergură, iar derularea în paralel a implementării denominării şi intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal ar impune personal numeros implicat în dezvoltarea softului". Din acest motiv, domnia sa este de părere că derularea în paralel a două proiecte conduce la un consum ridicat de resurse umane şi consideră că ar fi oportun termenul de 1 iunie. Domnul Andrei opinează că termenul de 1 iunie ar oferi un decalaj suficient între cele două etape importante prin care va trece piaţa de capital autohtonă.

La rîndul său, directorul general al BVB, Stere Farmache, consideră că este destul de riscant să fie demarate două proiecte importante în acelaşi timp. Domnia sa ne-a declarat: "Cea mai indicată metodă ar fi abordarea graduală". Directorul general al Bursei consideră că termenul de 1 iunie este indicat ca moment de implementare a Codului Fiscal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb