CA SĂ-ŞI REDUCĂ DEPENDENŢA FAŢĂ DE CHINA  UE va constitui stocuri de metale rare

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 septembrie 2011

Decizia, motivată de introducerea unor cote la export de către China

Uniunea Europeană (UE) va constitui stocuri de metale rare, vitale pentru multe sectoare tehnologice, pentru a-şi reduce dependenţa faţă de China, cel mai mare producător la nivel mondial, a declarat un purtător de cuvânt al comisarului pentru Indus-trie. "În primul rând lucrăm la asigurarea aprovizionării cu astfel de minerale din afara UE, din regiuni precum America Latină, Africa sau ţări precum Rusia. În al doilea rând, formăm stocuri pentru a profita mai bine de materialele pe care le avem în interiorul UE. Încercăm să ne îmbunătăţim sursele şi să reducem dependenţa de China", a afirmat Andrea Maresi, purtător de cuvânt al comisarului pentru Industrie, Antonio Tajani, citat de Mediafax.

Potrivit Molycorp Silmet, cel mai important producător de metale rare din Europa, decizia UE a fost motivată de introducerea unor cote la export de către China.

Companiile occidentale din domeniu au făcut eforturi de creştere a producţiei pentru a acoperi deficitul apărut anul trecut din cauza reducerii exporturilor de către China. Metalele rare sunt folosite pentru produse variind de la laptopuri la autovehicule electrice. Unele metale rare, precum lantanul sau ceriul, sunt utilizate în procesarea hidrocarburilor în combustibil cu cifră octanică ridicată.

"Am fost abordaţi de către UE în privinţa formării de stocuri. Ne-a contactat o comisie care analizează situaţia materialelor strategice", a declarat, într-un interviu pentru Reuters, David O"Brock, directorul general al Molycorp Silmet AS, controlată de compania americană Molycorp.

O"Brock a recomandat comisiei constituirea unor rezerve de 3.000 de tone de carbonat de metale rare, un concentrat din care sunt prelucrate metalele, aproximativ capacitatea anuală de procesare a Molycorp Silmet.

"UE nu vrea ca într-o zi China să spună < Gata cu lantanul >. Opriţi-vă maşinăriile de război pentru că nu mai puteţi găsi combustibil cu cifră octanică ridicată pentru avioane şi altele", a spus el.

Producţia Molycorp Silmet este stabilă la 3.000 de tone, iar cea a Molycorp în SUA la acelaşi nivel. În total, livrările Molycorp SUA şi Europa reprezintă 10% din piaţa mondială, după introducerea cotelor de export de către China. Preţurile metalelor rare s-au stabilizat după creşterea puternică de anul trecut, a adăugat O"Brock.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb