CA SPRIJIN PENTRU IMM-URI, BEI acordă CEC Bank un împrumut de 100 milioane euro

E.D.
Bănci-Asigurări / 11 septembrie 2014

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă CEC Bank un împrumut de 100 milioane euro pentru cofinanţarea proiectelor IMM-urilor, întreprinderilor de dimensiune medie şi administraţiilor publice locale din industrie, servicii, turism şi infrastructură, arată un comunicat remis redacţiei.

"Fondurile BEI, intermediate prin CEC Bank, partenerul de încredere al BEI, vor ajuta la creşterea competitivităţii în România. Împrumutul este destinat să sprijine în principal IMM-urile care reprezintă coloana vertebrală a economiei româneşti, atât din perspectiva creării de noi locuri de muncă, cât şi a creşterii economice", a declarat Mihai Tănăsescu, Vicepreşedinte BEI şi responsabil pentru operaţiunile de creditare în România.

Acest împrumut este în concordanţă cu misiunea BEI, care urmăreşte îmbunătăţirea accesului IMM-urilor din Europa la finanţare. În acest scop, BEI îşi uneşte forţele cu instituţiile financiare care cunosc piaţa locală şi au în portofoliu clienţi din segmentul IMM-urilor, a societăţilor de dimensiune medie şi a celor din sectorul public, cum este cazul CEC Bank.

Proiectul actual are la bază cooperarea de succes dintre BEI şi CEC Bank. Astfel, în anul 2013, BEI a acordat un împrumut de 45 milioane de euro CEC Bank, care a permis finanţarea IMM-urilor şi a societăţilor româneşti de dimensiune medie.

Radu Gheţea, Preşedintele CEC Bank, a declarat: "Prin semnarea acestui nou acord, CEC Bank continuă politica sa de susţinere a IMM-urilor, a societăţilor de dimensiune medie şi a autorităţilor din administraţia publică locală (AAPL) care intenţionează să pună în aplicare proiecte de investiţie în diverse domenii. Împrumutul anterior acordat băncii noastre de către BEI a fost utilizat cu succes pentru sprijinirea societăţilor româneşti şi din acest motiv pot afirma cu certitudine că prezentul acord îi va ajuta atât pe clienţii noştri - să se dezvolte în actualul mediu de afaceri concurenţial, precum şi pe CEC Bank - să majoreze creditarea pe acest segment".

În baza acordului anterior semnat cu BEI, CEC Bank a susţinut implementarea a peste 100 de proiecte aparţinând IMM-urilor care activează în diverse domenii, cum ar fi: producţie, agricultură, comerţ, servicii, construcţii sau producere de energie verde.

În prezent, BEI finanţează IMM-urile româneşti prin intermediul a 14 intermediari financiari, care operează atât în sectorul public, cât şi în cel privat. Aceasta permite BEI să acorde condiţii atractive de creditare către o gamă largă de promotori de proiecte mici. Numai în anul 2013, BEI a acordat 174 milioane de euro pentru finanţarea IMM-urilor, aceste companii având peste 41.000 de angajaţi.

BEI sprijină investiţiile IMM-urilor din România în cadrul Planului Comun de Acţiuni IFI pentru Creştere în Europa Centrală şi de Sud-Est, care este axat pe asigurarea unui acces mai bun la finanţare pe termen lung pentru IMM-urile din Europa aflate într-un mediu economic dificil. Aceste fonduri facilitează promovarea restructurării, consolidării şi diversificării, precum şi consolidarea competitivităţii pe termen lung, prin intermediul finanţărilor pe termen lung.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb