Călburean, amendat de CNVM cu 2.000 de lei

Ştefania Ciocîrlan
Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2010

Călburean, amendat de CNVM cu 2.000 de lei

Gheorghe Călburean, acţionarul majoritar al Dafora Mediaş (simbol DAFR) a fost amendat cu 2.000 de lei de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei pentru că nu a pus la dispoziţia acţionarilor societăţii, şi în special, la dispoziţia companiei Foraj Sonde, toate documentele necesare pentru Adunarea Generală a Acţionarilor de la finele lunii aprilie, se arată în Buletinul Comisiei.

CNVM a imputat lui Călburean că Dafora nu a transmis raportul Consiliului de Administraţie al societăţii privind convocarea AGA din 27 aprilie Comisiei şi Bursei de Valori Bucureşti, în termenul legal, încâlcând astfel prevederile în vigoare.

De asemenea, CNVM a mai reproşat şefului Dafora că pe site-ul companiei nu au fost postate toate documentele aferente Ordinii de zi a Adunării Generale, societatea fiind obligată de regulamentele CNVM să asigure un tratament egal pentru toţi acţionarii.

"De asemenea, arătăm că art.6 alin.(1) lit. c) din Regulamentul C.N.V.M. nr.6/2009 prevede că societatea are obligaţia ca, pe toată perioada care începe cu cel puţin treizeci de zile înainte de data adunării generale şi până la data adunării inclusiv, să pună la dispoziţia acţionarilor pe website-ul său, informaţii privind documentele care urmează să fie prezentate adunării generale", se arată în Ordonanţa CNVM.

Comisia a respins contestaţia formulată de conducerea Dafora la Ordonanţa care îl obligă pe Călburean să plătească amenda de 2.000 de lei.

În contestaţie, reprezentanţii Dafora au susţinut că pe site-ul companiei nu au putut fi prezentate acţionarilor documentaţii privind liniile de credit contractate de Dafora şi documentele vizând condiţiile contractării, deoarece acestea ar fi constituit secrete comerciale, dar că pe ordinea de zi a AGEA în cauză se aflau înscrise şi probleme ce ţineau de aceste solicitări, iar pentru adoptarea acestora era necesară aprobarea AGEA".

Comisia a respins argumentaţia Dafora, răspunzând că reprezentanţii companiei ar fi trebuit să solicite amânarea publicării unor informaţii privilegiate.

Foraj Sonde, deţinută de fraţii Cristescu, are o participaţie de 7,05% din Dafora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb