Calendar încărcat: două olimpiade, în şase luni

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 4 ianuarie 2021

Pandemia a dat peste cap toate calculele din lumea sportului. Multiplele amânări şi anulări de competiţii au provocat o aglomerare a calendarului internaţional. Cum nu se poate vorbi de anularea unei ediţii a Jocurilor Olimpice, ar fi un dezastru financiar în primul rând, diriguitorii sportului sunt dispuşi să facă, alături de sportivi, un adevărat tur de forţă în următorii doi ani.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a afirmat că mişcarea olimpică a tras învăţămintele dintr-un an 2020 unic şi dificil, reuşind să transforme provocările în oportunităţi. Bach a subliniat, totodată, că Tokyo-2020 şi Beijing-2022 vor fi priorităţile pentru acest an olimpic 2021 extraordinar, în care Jocurile Olimpice de vară din capitala Japoniei, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi urmate la doar şase luni de Jocurile de iarnă din China: "Tokyo rămâne oraşul olimpic cel mai bine pregătit din toate timpurile. Nu putem decât să mulţumim partenerilor noştri şi prietenilor noştri japonezi pentru formidabilul lor angajament şi determinarea de care dau dovadă, care se potrivesc perfect cu angajamentul şi hotărârea noastră de a organiza aceste Jocuri într-un mediu sigur pentru toţi participanţii şi de a ne asigura că aceste Jocuri Olimpice vor fi adaptate lumii post-coronavirus. Cu toţii vom trăi Jocuri de neuitat. Trebuie să demarăm deja, chiar de la începutul acestui an, pregătirile pentru următoarele Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Şi acolo toată lumea este prezentă. Vedem acelaşi angajament şi hotărâre din partea partenerilor şi prietenilor noştri chinezi, iar toate siturile olimpice sunt deja pregătite să găzduiască cei mai buni sportivi mondiali în disciplinele de iarnă". În opinia preşedintelui CIO, dacă este o lecţie care a fost învăţată în 2020, arătând importanta sportului şi a mişcării olimpice în lumea de astăzi, este aceea a solidarităţii: "Avem nevoie de mai multă solidaritate, în cadrul societăţilor şi între societăţi. Învăţând această lecţie a solidarităţii vom transforma din nou provocările viitorului în oportunităţi. În acest spirit, vom continua reformele Agendei Olimpice 2020". Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura în perioada 24 iulie - 8 august 2021, în timp ce Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing sunt programate între 4 şi 20 februarie 2022.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gargara cu pioneze : isi asuma Japonia riscurile infectarilor la J.O. ?

    Se vor putea vaccina membri delegatiei din Kenya (favoriti la atletism de pilda) ?

    Ca nu imi imaginez jocuri olimpice fara spectatori (chiar daca acestia intra cu test negativ in Japonia, riscurile de infectare vor fi imense sub muntele Fuji) si nu cred ca tarile sarace au sansa vaccinarii pana la sfarsitul anului 2021... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb