Camera de Comerţ Româno - Britanică aniversează 25 de ani de la ȋnfiinţare

F.D.
Miscellanea / 28 iulie 2023

Camera de Comerţ Româno - Britanică aniversează 25 de ani de la ȋnfiinţare

Camera de Comerţ Româno - Britanică a ȋmplinit anul acesta 25 de ani de la ȋnfiinţare, perioadă ȋn care a strâns peste 1.000 de membri şi a asistat mai mult de 5.000 de companii britanice prezente ȋn România. Tradiţionalul garden party dedicat networking-ului, a adunat peste 150 de participanţi, din rândul membrilor, colaboratorilor, instituţiilor şi ONG-urilor din România şi Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Tradiţionala petrecere ȋn grădină a BRCC a avut o importanţă specială anul acesta, întrucât sărbătorim 25 de ani de existenţă. De asemenea, a fost un moment de reflecţie pentru mulţi dintre membrii noştri, care au avut parte şi ei de mulţi ani de succes şi creştere. O seară caldă şi prietenească, în care am împărtăşit poveşti şi amintiri, care ilustrează cu adevărat spiritul şi diversitatea Camerei de Comerţ Româno - Britanice, din toată această perioadă. Aşteptăm cu nerăbdare următorii 25 de ani!", a spus Colin Lovering, Preşedintele Consiliului de Administraţie BRCC.

În buna tradiţie a celor 25 de ani de activitate, Camera de Comerţ Româno - Britanică îşi propune să ofere sprijin continuu membrilor săi în domenii esenţiale precum fiscalitatea, dreptul muncii sau reglemetare. Cu o bază de membri în creştere, BRCC îşi propune să menţină momentumul prin extinderea geografică atât în Regatul Unit, cât şi prin extinderea activităţilor sale în alte oraşe din România, precum Cluj, Iaşi, Timişoara sau Braşov. Astfel, BRCC şi-a stabilit ca obiectiv atragerea unui număr de 250 de noi membri până la sfârşitul acestui an.

Domenii prioritare pentru dezvoltarea comerţului bilateral. Ce oportunităţi poate aduce reconstrucţia post-conflict a Ucrainei

Cu o creştere constantă a schimburilor comerciale dintre România şi Marea Britanie în ultimii ani, comerţul bilateral înregistrând o creştere de 47,9% în cele patru trimestre până la sfârşitul trimestrului III din anul 2022, BRCC consideră că sectoarele emergente, precum IT, servicii externalizate, sănătatea, educaţia şi energia, vor reprezenta pilonii menţinerii acestui ritm. Acestea se adaugă pieţelor deja tradiţionale, precum imobiliare, bunuri, telecom şi consultanţă, arată sursa citată.

În acelaşi timp, reprezentanţii BRCC consideră că reconstrucţia Ucrainei post-conflict ar putea stimula colaborările Româno-Britanice, se mai arată în comunicat.

"Investitorii britanici au considerat România din ce în ce mai atractivă, de-a lungul timpului, datorită cooperării şi dorinţei de colaborare dintre cele două ţări. Sectoare precum ospitalitate, sănătate privată, educaţie privată şi sectorul energetic au fost printre principalele puncte de atracţie pentru investitorii britanici în România. Mai mult, abilităţile impresionante în domeniul IT care pot fi regăsite în România prezintă perspective promiţătoare de creştere pentru afacerile britanice. Privind în viitor, reconstrucţia eventuală a Ucrainei poate genera cereri pentru expertiza britanică în domeniul ingineriei, în asociere cu materiale şi know-how românesc. Totodată, investitorii britanici văd numeroase oportunităţi în România pentru anii următori. Abilităţile lingvistice excelente din România fac înţelegerea afacerilor şi comunicarea foarte uşoare. În plus, stabilitatea ţării devine din ce în ce mai evidentă, iar pozitionarea geografică oferă mari oportunităţi pentru extinderea afacerilor către Est. Reputaţia României ca ţară sigură şi primitoare atrage şi investitorii care doresc să îşi stabilească o prezenţă în regiune şi să atragă talente diverse", susţine Colin Lovering, Preşedintele Consiliului de Administraţie BRCC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb