Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu

Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2014

Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu

Actualizare 13:33

Camera Deputaţilor a aprobat, azi, corectarea "erorii materiale" din procesul de vot de săptămâna trecută, asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, modificând decizia de respingere şi constatând încuviinţarea arestării preventive a acestuia, potrivit surselor din presă.

Deputaţii au aprobat această decizie cu 199 voturi "pentru", 6 "împotrivă", 58 "abţineri", modificând hotârârea luată în data de 3 decembrie, când a fost respinsă încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu.

------------

Actualizare 10:59 BP Cameră: "Teodorescu şi Marko rămân fără imunitate"

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, azi, ca plenul să ia act de corectarea erorii materiale din procesele verbale de ridicare a imunităţii în cazul deputaţilor Cătălin Teodorescu şi Attila Marko, fără a relua votul, cei doi deputaţi urmând să rămână fără imunitate, potrivit surselor din presă.

"Biroul Permanent a decis corectarea erorii materiale în cazul Cătălin Terodorescu şi Atilla Marko. Cum începe plenul, preşedintele de şedinţă va convoca comisia de validare şi numărare a voturilor, care se va întruni şi va corecta eroarea materială din procesele verbale cu ridicarea imunităţii atât în cazul Teodorescu, cât şi Atilla Marko", a precizat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

El a arătat că, ulterior, plenul va lua act de această corectare şi se va face un nou proces verbal, care se va citi în faţa plenului.

"Se va corecta această eroare-faptul că a fost trecut prezent Atilla Marko. Eu semnez că a fost absent în faţa comisiei, care va face un nou proces verbal. Noi refacem prezenţa, constatăm că nu au fost 292, ci 291, se reface procesul verbal - 146 "pentru", 9 abţineri, 101 "împotrivă", a spus Ciolacu.

El a arătat că se va face un nou proces verbal atât în cazul Teodorescu, cât şi Atilla Marko, întrucât se reduce prezenţa de la 305 la 304 în cazul Teodorescu şi de la 292 la 291 în cazul Marko.

Ciolacu a spus că, în urma reparării erorii materiale, deputatul Cătălin Teodorescu va rămâne fără imunitate.

----------

Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a declarat, ieri, că în cazul votului prin care s-a respins încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu a fost făcută o "eroare materială", arătând că Biroul Permanent a decis, ieri, să ceară un punct de vedere de la comisia juridică.

Ciolacu a precizat, după şedinţa BP, că la votul din plen în privinţa lui Cătălin Teodorescu, el a făcut o "eroare materială", trecându-l prezent pe deputatul UDMR Marko Attila, deşi era de notorietate faptul că acesta lipsea, având în vedere că, înainte de acest vot, se decisese încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

El a arătat că fie se va corecta în plen eroarea materială şi se va constata încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu, având în vedere că la diferenţă de un vot a fost respinsă această încuviinţare, fie se va relua votul în plen.

Ciolacu a explicat: "S-a discutat în privinţa reluării votului la colegul nostru domnul Teodorescu sau corectarea erorii materiale făcute de către mine şi anume-Marko Gabor Attila a fost trecut prezent la acel vot. A fost luată lista de prezenţă şi s-a constatat că, dintr-o eroare, domnul Attila a fost trecut prezent. Ţinând cont că cvorumul a fost de 292 voturi, au fost 146 pentru încuviinţare, 101 împotrivă şi 9 anulate, înseamnă că toată această procedură a stat într-un singur vot. Constatându-se şi faptul că este această eroare materială, că domnul Attila Gabor nu a fost prezent la vot, e de notorietate acest lucru, au fost două propuneri în BP-una de corectare a erorii materiale, susţinută de preşedintele de şedinţă, domnul Miron Mitrea, şi chemarea comisiei şi corectarea erorii materiale şi supusă plenului Parlamentului mâine (n.r. astăzi) să se ia act de ea, iar a doua propunere a fost de reluare a votului în totalitate în ceea ce priveşte pe domnul Teodorescu, tot în şedinţa de mâine a Parlamentului".

El a precizat că a fost o dispută în privinţa variantelor de urmat, dar toată lumea a fost în consens că trebuie îndreptată această eroare şi să se încuviinţeze arestarea preventivă şi de aceea a fost sesizată comisia juridică pentru a propune calea de urmat.

El a adăugat că, dacă se îndreaptă eroarea materială, atunci decizia va fi pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu.

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit, miercuri, numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa nu treaca o zi macar fara cel putin un porc dus la cutit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb