Campania de vaccinare anti-COVID a început la SJU Piteşti şi la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel

G.U.
Miscellanea / 31 decembrie 2020

Sursa foto: Instituţia Prefectului Argeş

Sursa foto: Instituţia Prefectului Argeş

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început astăzi în judeţul Argeş, primele imunizări fiind făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel, potrivit Agerpres.

"Primele cadre medicale s-au vaccinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi la Spitalul Municipal Câmpulung, în urma programărilor făcute pe platforma online pusă la dispoziţie de Guvern. Astfel, în ultima zi a anului 2020, în Argeş a început cea mai eficientă acţiune de combatere a pandemiei de coronavirus, care ne va ajuta să revenim la o viaţă normală", se arată într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului Argeş.

Conform sursei citate, printre primii vaccinaţi au fost directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Luminiţa Paul, doctorul Cristina Neculcea de la Secţia Boli Infecţioase a SJU Piteşti şi managerul Spitalului Municipal Câmpulung Muscel, medicul Mădălin Iordache.

"Eu nu aş fi vrut să fiu prima, dar am fost prima care m-am vaccinat. A fost o înţepătură pe care nici nu am simţit-o. M-am vaccinat ca să limităm răspândirea acestui virus şi recomand tuturor să se vaccineze şi, în primul rând, personalului medical, care este în prima linie şi care văd că nu este prea convins", a declarat Luminiţa Paul.

Vaccinarea cadrelor medicale va continua la începutul lunii ianuarie, când vor fi făcute imunizări şi la celelalte spitale din judeţ, transmite Agerpres.

În Argeş au ajuns, miercuri seară, primele 100 de doze de vaccin, utilizate pentru imunizarea a câte 50 de cadre medicale de la SJU Piteşti şi Spitalul Municipal Câmpulung Muscel.

Instituţia Prefectului Argeş reaminteşte că vaccinarea este gratuită, sigură şi voluntară, în primă etapă fiind vaccinaţi lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social, atât din sistem public, cât şi din cel privat. În etapa a doua va fi vaccinată populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, iar în etapa a treia - populaţia generală, notează sursa citată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a aprobat, pe 10 decembrie, şi lista cu cele 14 centre de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, dintre care trei vor fi în municipiul Piteşti.

Potrivit hotărârii CJSU Argeş, pe lângă cele trei centre de vaccinare din Piteşti, va exista câte unul în municipiile Câmpulung Muscel şi Curtea de Argeş, oraşele Mioveni, Costeşti, Ştefăneşti şi Topoloveni şi în comunele Bârla, Boteni, Bradu, Miceşti şi Mărăcineni.

Centrele de vaccinare pentru campania de imunizare a populaţiei împotriva COVID-19 vor funcţiona în diverse spaţii - spitale, policlinici, dispensare, centre de permanenţă sau săli de sport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb