Campania pentru prezidenţiale: duel toxic

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 8 mai 2014

Campania pentru prezidenţiale: duel toxic

Traian Băsescu şi Victor Ponta se confruntă zilnic într-o prematură campanie electorală pentru prezidenţiale absolut atipică. Actualul preşedinte face campanie pentru un candidat ipotetic, iar premierul s-a lansat tare către o candidatură pe care încă nu e dispus să şi-o asume 100%. Datorită "zgomotului de fond" creat de disputa celor mai importanţi oameni în stat ai momentului, campania pentru europarlamentare riscă să rămână cu microfoanele tăiate. Din nefericire atacurile pe axa Palatul Cotroceni - Palatul Victoria au ajuns la o violenţă de limbaj greu de imaginat, atacurile la persoană şi jignirile curgând în valuri. Este evident că miza acestor dispute o reprezintă alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului, dar trebuie remarcat că ambii combatanţi sunt preocupaţi doar de distrugerea adversarilor şi nu de a-şi promova propria imagine sau pe aceea a unui candidat agreat.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va fi cel mai nemilos opozant al actualului premier atâta timp cât acesta va continua să-şi facă campanie electorală în detrimentul candidaţilor pentru europarlamentare: "Comportamentul lui Ponta mă obligă să îl anunţ public că dacă nu va lăsa să se desfăşoare campania pentru alegerile europarlamentare, îi voi fi un opozant fără reţinere, pentru toate acţiunile pe care le face, pentru a-şi asigura un avans uriaş faţă de ceilalţi candidaţi în campania prezidenţială(...) Ponta ştie să fure, şi intelectual, prin plagiat (...) Victor Viorel Ponta nu trebuie să fie preşedintele României, ar însemna ca ţara să intre într-un regres uriaş. Victor Viorel Ponta este un premier corupt, episodul CFR Marfă arată acest lucru. Nu este doar corupt, este şi laş, nu îşi asumă responsabilitatea (...) După minciună şi laşitate, un alt motiv pentru care nu trebuie să fie preşedinte este lipsa de respect pentru Constituţie. Lui Ponta i se pare că toate instituţiile sunt instituţii cu care se poate juca. Nu îi voi permite să batjocorească nici Constituţia, nici securitatea naţională". Faptul că răspunsul premierului a fost la aceeaşi intensitate nu mai miră pe nimeni, acesta susţinând că se poate ajunge, din nou, la suspendare, dacă preşedintele continuă cu campania electorală pentru PMP: "Dacă încalcă Constituţia şi dacă avem o decizie a Curţii în acest sens, nu există o altă cale de sancţiune decât cea prevăzută de Constituţie: suspendarea. Decizia aparţine Parlamentului, nu Guvernului şi nu unui partid. Nu pot să vorbesc în numele Parlamentului". Victor Ponta consideră că ieşirile publice ale preşedintelui sunt adevărate crize de nervi: "Nu am văzut o declaraţie de presă, ci o criză de nervi a unei persoane cu foarte puţină stăpânire de sine. Va urma un lung şir de crize de nervi din partea celui care ne-a tăiat salariile şi pensiile, un şir de crize şi nervi la Parchet pentru că cred că ar trebui să răspundă chiar penal. Este un om care nu îşi mai poate stăpâni nervii, un asemenea individ trebuie ţinut cât mai departe pentru că e profund incontrolabil". Disputa a depăşit stadiul simplelor declaraţii după ce Traian Băsescu a făcut o sesizare la Curtea Constituţională împotriva premieruluiVictor Ponta, deoarece acesta a refuzat să contrasemneze decretul preşedintelui pentru oferirea unor decoraţii.

Furt, plagiat, corupţie, incontrolabil, crize, nervi, puşcărie, sunt câteva din ingredientele unei dispute toxice. Prinşi în mijlocul acestui foc încruşiat, alegătorii cu greu pot să mai înţeleagă cine are dreptate, ce acuze sunt reale sau false şi în final cu cine ar trebui să voteze.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. exista ceva nobil in actiunile d-lor basescu si ponta?

    Un presedinte , rusinea Rom. A distrus tot ,asta a.stiut face

    1. Un premier, rusinea Europei! Mult mai nociv si mult mai toxic decat toti presedintii si premierii cu care am fost blagosloviti pana acum...

      tot raul porneste de la basescu

      Da, ai dreptate. El l-a pus prim ministru. Credea ca il poate controla cu plagiatul.

      Dar Ponta a depasit si cele mai urate vise ale romanilor! 

      Aroganta lui Nastase este completata de o mitomanie patologica si de o iresponsabilitate cronica..

      Vai de capul nostru daca va ajunge presedinte! 

    Se merita unul pe altul. Diabolicul versus mincinosul notoriu, toate actiunile lor sunt facute in detrimentul acestei tari. Un comunist batran si un comunist tanar.

    1. basescu si a gasi nasul asemenea lui

    Va dati seama ce liniste se va lasa peste tara,dupa ce acesti doi cocosi isi vor fi smuls toate penele,si vor zace,lati,in mijlocul ringului?

    1. Eu nu vreau liniste. Doritorilor de liniste le recomand un cimitir. Acolo nu-i deranjeaza nimeni.

      Liniste a fost si pe vremea lui Iliescu, iar atunci s-au dat si cele mai mari tunuri in Romania.

      Interesul nostru , al celor care nu facem parte din gastile politice , este ca in permanenta sa avem la guvernare o partida si un presedinte din cealalta partida ( adica in loc de gasti ) in asa fel incat sa se urmaresca unii pe altii doar -doar vor fura mai putin .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb