CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL Finalele din semifinale!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii #CM Fotbal 2014 / 8 iulie 2014

Finalele din semifinale!

Semifinalele Mondialului brazilian programează două întâlniri care conţin toate ingredientele unor confruntări care pot intra în istoria fotbalului. Avem trei campioane mondiale (Brazilia, Germania, Argentina) şi o triplă finalistă (Olanda), aşa că din punctul de vedere al tradiţiei fotbalistice la nivel înalt echilibrul este unul total.

Ambele meciuri, Brazilia - Germania şi Olanda - Argentina, reprezintă reeditări ale unor finale de Campionat Mondial. Brazilia - Germania 2-0, a fost rezultatul finalei din 2002, a turneului care a avut loc în Coreea de Sud şi Japonia, iar Mondialul argentinian din 1978 s-a încheiat cu meciul Argentina - Olanda 3-1 (după prelungiri). Dacă Brazilia va învinge Germania, finala va fi una inedită, indiferent de rezultatul celei de-a doua semifinale, în schimb dacă va câştiga Germania se vor reedita finala din 1974 (cu Olanda) sau finalele din 1986 şi 1990 ( cu Argentina).

Financiar, lucrurile sunt clare, Germania are lotul cel mai scump, 526.000.000 euro, fiind urmată de Brazilia (467.000.000 euro), Argentina (391.000.000 euro) şi Olanda (207.000.000 euro). Meciul vedetelor este câştigat detaşat de argentinianul Lionel Messi (120.000.000 euro), urmat de brazilianul Neymar (50.000.000 euro), iar germanii Thomas Muller, Mario Gotze şi olandezul Robin Van Persie au toţi aceeaşi cotă de transfer, 45.000.000 euro. Apropo de vedete, accidentarea lui Neymar (fractură la una dintre vertebre) a stârnit mare emoţie în Brazilia, înainte de confruntarea de astăzi cu Germania. Antrenorul Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a precizat că accidentarea lui Neymar reprezintă "un dezastru" pentru echipă: "Neymar este tipul de jucător care poate face diferenţa pentru orice echipă. Am pierdut exact jucătorul pe care nu ne doream să îl pierdem înaintea semifinalelor şi finalei". Culmea ghinionului, înlocuitorul lui Neymar, Willian a părăsit antrenamentul de sâmbătă, după ce s-a accidentat la spate la un duel cu Hernanes, fiind şi el incert pentru meciul din semifinale. Cu toate acestea, specialiştii consideră că pentru actualul stil de joc al reprezentativei Braziliei, mult mai importantă este pierderea căpitanului Thiago Silva, fundaşul fiind suspendat pentru această partidă. Interesul pentru aceste semifinale este imens, mai ales că reprezintă şi un duel Europa - America, şi se aşteaptă ca ratingurile TV să fie aruncate pur şi simplu în aer, până acum meciurile Braziliei înregistând cele mai bune audienţe la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb