CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL Sferturi de finală de 2,5 miliarde de euro

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii #CM Fotbal 2014 / 4 iulie 2014

Ambele confruntări de astăzi au o lungă istorie în spate, cu un plus pentru duelul Germania - Franţa.

Ambele confruntări de astăzi au o lungă istorie în spate, cu un plus pentru duelul Germania - Franţa.

  • document ataşat Valoare lot largit si cel mai valoros jucator
    apasă aici pentru a descărca.

    Campionatul Mondial din Brazilia a ajuns în linie dreaptă, astăzi urmând să aibă loc primele meciuri din cadrul sferturilor de finală: Germania - Franţa (ora 19.00) şi Brazilia - Columbia (ora 23.00). În această fază a competiţiei au ajuns patru formaţii din America şi patru din Europa, echilibrul de forţe fiind perfect, în acest moment existând certitudinea că, în urma partidelor de azi, în semifinale, ambele continente vor avea câte o echipă. Valoarea totală a celor opt loturi lărgite este de 2.538.000.000 euro, conform transfermarkt.de, o sumă foarte mare, dar la acest turneu final s-a demonstrat că nu întotdeauna echipele mai bine cotate din acest punct de vedere au şi câştig de cauză. Cel mai bun exemplu este dat de reprezentativa statului Costa Rica, al cărui lot lărgit valorează 29.000.000 de euro, mai puţin decât oricare din vedetele celorlalte sfert-finaliste, şi care a învins sau a trimis acasă din grupe echipe de peste un miliard de euro (Italia, Uruguay, Anglia, Grecia). Dacă ar fi respectată matematica banilor, dar şi împerecherea echipelor, am avea în semifinale Germania - Brazilia şi Argentina - Olanda, iar finala ar fi Germania - Argentina. Din fericire lucrurile sunt mult mai complicate şi turneul final nu a fost unul lipsit de surprize, aşa că putem avea inclusiv surpriza ca lucrurile să iasă conform algoritmului financiar.

    De altfel logica sportivă nu are multe în comun cu aceea a marketingului financiar, o dovadă poate fi oferită şi de ceea ce poate fi numit transferul acestei veri. Presa engleză anunţă că FC Barcelona a ajuns la un acord de principiu cu FC Liverpool, pentru transferul atacantului urguayan Luis Suarez, suma necesară acestei mutări fiind de 88.000.000 euro. Acest transfer părea imposibil în urmă cu o săptămână, când FIFA l-a suspendat nouă meciuri de la echipa naţională pe atacantul uruguayan, care l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini, în plus acesta primind şi o interdicţie de patru luni, perioadă în care nu are voie să intre pe niciun stadion.

    Revenind la Cupa Mondială, ambele confruntări de astăzi au o lungă istorie în spate, cu un plus pentru duelul Germania - Franţa, cele două echipe având un adevărat război la turneele finale, cele mai multe bătălii fiind câştigate de "Panzere". Germanii au însă ceva emoţii înaintea meciului, conform L' Equipe, nu mai puţin de şapte jucători au probleme medicale, cauzate de consumul excesiv de aer condiţionat. Mâine vor avea loc partidele Argentina - Belgia (ora 19.00) şi Olanda - Costa Rica (ora 23.00), două întâlniri doar aparent dezechilibrate.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    IBC SOLAR
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    26 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9759
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
    Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb