Canada renunţă la distribuirea a 300.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson

S.B.
Internaţional / 12 iunie 2021

Canada renunţă la distribuirea a 300.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson

Canada a anunţat vineri că renunţă să mai distribuie un lot de 300.000 de doze de vaccin anti-Covid de la Johnson & Johnson primite la începutul anului, din cauza "îngrijorărilor" cu privire la fabricarea lor într-un laborator american, informează news.ro.

Acest vaccin Janssen a fost omologat în Ottawa în martie şi primele 300.000 de doze au fost primite luna următoare, dar Ministerul Sănătăţii a suspendat imediat distribuirea lor din cauza suspiciunii privind calitatea produsului.

"Din cauza îngrijorărilor referitoare la o substanţă medicamentoasă dezvoltată la Emergent BioSolutions, la Baltimore, în Maryland, Health Canada nu va distribui stocurile primite pentru a proteja siguranţa canadienilor şi canadienelor", a anunţat Ministerul în comunicat.

Această substanţă a fost "contaminată de compuşii unui alt vaccin" în momentul fabricării sale şi la examinarea flacoanelor, Health Canada "nu a putut concluziona" că îndeplineşte standardele canadiene.

O delegaţie va "inspecta" uzina de la Maryland în această vară şi Canada nu va accepta nicio nouă livrare care provine de la această instalaţie", a precizat Health Canada.

Câteva ore mai târziu, autorităţile sanitare americane au anunţat că "mai multe loturi" de vaccinuri Johnson & Johnson fabricate în această uzină din Baltimore vor fi aruncate, adică în jur de 60 de milioane de doze, potrivit The New York Times.

În total, Canada, ţară de 38 de milioane de locuitori, a comandat sau rezervat mai mult de 400 de milioane de doze de la diverse vaccinuri. Patru vaccinuri au fost omologate până în prezent în Canada: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, dar doar primele trei sunt folosite.

Vineri, aproape 64% dintre canadieni au primit cel puţin o doză, una dintre cele mai bune cifre din lume.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. > Această substanţă a fost "contaminată de compuşii unui alt vaccin" în momentul fabricării sale şi la examinarea flacoanelor, Health Canada "nu a putut concluziona" că îndeplineşte standardele canadiene.

    Sunt curios daca Romania are capacitatea tehnica, umana si organizationala de a verifica asa ceva. 

    Mi se pare ca inalt demnitarii nostri iau pe de bun tot ce aproba UE si injecteaza in oameni. 

    Nivelul nostru tehnologic pare sa fie la nivel de bagat frigider in priza si facut o injectie intramuscular. Adica 1950 toamna. 

    HALUCINANT! Un militar recunoaște decimarea populației după caravana vaccinării în satele din Iași. Cel puțin o persoană din fiecare centru nu s-a mai prezentat la rapel, din motive de deces sau AVC - Col. Iulian Pleșescu de la Spitalul Militar de Urgență

    O declarație extraordinară a fost înregistrată zilele acestea de colegii de presă de la Bună Ziua Iași. Având în vedere importanța acesteia o prezentăm ca atare, fără nici un comentariu adițional: 

    „Medicii din cadrul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19 au întâmpinat o situație nemaiașteptată. 

    Aceștia spun că la rapel nu se mai prezintă toate persoanele vaccinate anterior cu prima doză. De când au început administrarea celei de-a doua doze a serului Moderna, cel puțin în fiecare localitate o persoană nu mai ajunge la rapel, motivul fiind decesul. Medicii îi liniștesc pe ieșeni spunând că aceste întâmplări sunt coincidențe și nu efecte adverse ale vaccinului. 

    Medicii militari ieșeni din cadul caravanei mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se confruntă cu o situație nemaiîntâlnită. De la debutul administrării rapelului, cel puțin o persoană din fiecare localitate ieșeană nu se mai prezintă la rapel. La 28 de zile de la administrarea primei doze de Moderna, medicii se întorc în comune pentru administrarea celei de-a doua doze, însă nu toate persoanele vaccinate se prezintă la rapel. Un exemplu este în localitatea Dobrovăț, unde doi ieșeni nu au mai ajuns la rapel deoarece unul a decedat, iar altul a făcut un atac vascular cerebral. Medicii îi asigură pe ieșeni că aceste afecțiuni nu sunt provocate de vaccin și sunt doar niște coincidențe. 

    „Pe data de 5 iunie 2021 am fost cu caravana mobilă în comuna Schitu Duca, unde 50 de persoane au fost și au făcut rapelul cu serul Moderna și alte 30 cu Johnson & Johnson, iar în comuna Dobrovăț s-au prezentat doar 40 de persoane la rapel, din 42, câte erau programate, deoarece, din păcate, o persoană a decedat și o alta a făcut un atac vascular cerebral și nu s-au mai putut prezenta la rapel. 

    În ultima vreme, de când am început administrarea celei de-a doua doze în cadrul caravanei mobile, în fiecare localitate ne-am confruntat cu astfel de situații. Cel puțin câte o persoană nu s-a mai prezentat la rapel, deoarece a decedat. Medicii de familie pot confirma faptul că aceste decese nu sunt provocate de vaccin, persoanele fiind bătrâne, în jur de 80 de ani, sau bolnave”, a precizat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgență din Iași, citat de BZI. 

     

    Pe data de 4 iunie 2021, în județul Iași a ajuns un nou stoc de doze cu serul Moderna și au fost depozitate la Spitalul Militar, urmând să fie administrate în cadrul caravanei mobile și în cele trei centre de vaccinare cu programare din localitățile Ciurea, Vlădeni și Țibănești”, mai transmite sursa citată. 

     

    Referitor la gradul de ocupare a paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, la data publicării articolului erau ocupate 55 de locuri, din care 10 ATI. 

    Tot BZI mai informa faptul că Prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a adolescenților a fost un dezastru! În centrele de imunizare din Iași nu și-a făcut prezența niciun copil 

    1. Daca rezultatul va fi scaderea numarului de pensionari, Citu va fi fericit.

      El e fericit oricum, ierburile si prafurile intretinandu-i aceasta stare!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb