Căncescu: Boc nu vrea aeroport la Braşov!

Ovidiu Vrânceanu, BraŞov
Ziarul BURSA #Politică / 10 aprilie 2009

Căncescu: Boc nu vrea aeroport la Braşov!

În timp ce şeful CJ spune că parlamentarii PD-L blochează proiectul, preşedintele PD-L Braşov, George Scripcaru, spune că documentaţia nu este în regulă

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a adus din nou în atenţia opiniei publice problema Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav. Proiectul încă este blocat, din cauză că în camera Deputaţilor nu a fost aprobată ordonanţa de Guvern nr. 41/2007 prin care Consiliului Judeţean Braşov i-au fost transferate 200 de hectare de teren de la Agenţia Domeniilor Statului, pentru realizarea aeroportului. Proiectul a fost supus dis­cuţiilor în plenul Camerei Deputaţilor, dar până la urmă a fost retrimis spre analiză Comisiei de Agricultură, după solicitarea deputatului PD-L, Valeriu Tabără. "Pentru că săptămâna viitoare va fi din nou discutată această ordonanţă, le adresez tuturor parlamentarilor braşoveni o scrisoare deschisă prin care le cer sprijinul. Fac apel la toa­te forţele politice, mai puţin însă la PD-L, care nu face decât să ne blocheze cu tot dinadinsul. În opinia noastră, această tergiversare a aprobării terenului pentru aeroport în Camera Deputaţilor este total nejustificată şi are conotaţii politice. Din discuţiile pe care vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură, Attila Kelemen, le-a purtat cu Valeriu Tabără, însuşi premierul Emil Boc se opune realizării acestui proiect", a spus ieri Aristotel Căncescu.

Tot pentru a obţine sprijin politic, şeful CJ spune că săptămâna trecută, omul de afaceri George Copos i-a obţinut o întrevedere cu Mircea Geoa­nă, preşedintele PSD, care a promis că va susţine ordonanţa. "Şi ministrul Constantin Niţă, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o săptămâ­na trecută în China, a găsit investitori pentru acest proiect. Noi avem sursa de finanţare pentru Aeroport, prin câteva bănci din străinătate, dar este posibil să o pierdem dacă nu va fi rezolvată în scurt timp problema terenului", a mai spus Aristotel Cănces­cu. La rândul său, Iancu Vespasian, coordonatorul proiectului din partea CJ Braşov, a făcut un scurt istoric al acestei probleme, menţionând faptul că "realizarea acestui proiect pe actualul amplasament, studiat şi propus de IPTANA, cuprins încă din anul 1993 în Planul Naţional de Amenajare Teritorială a României a fost avizată favorabil de către minis­terele de resort". "Dacă acest proiect va fi blocat, judeţul Braşov va fi bun de plată pentru Intelcan. Această ordonanţă de Guvern a generat efecte, prin cheltuielile pe care le-am făcut pentru demararea investiţiei", a sub­liniat Iancu Vespasian. Numai anul trecut, Consiliul Judeţean a alocat 5,79 milioane de lei pentru lucrări demarate sau în curs de realizare.

Contactat telefonic, preşedintele PD-L Braşov, George Scripcaru, spune că fiind vorba de un proiect foarte important pentru dezvoltarea Braşovului nici nu se pune problema unor blocaje din partea parlamentarilor şi conducerii PD-L, ba din contră, proiectul are toată susţinerea. "Pentru că documentaţia nu este în regulă, acest domn nu ştie pe unde să scoată cămaşa şi vine cu astfel de acuzaţii. Noi îl sprijinim cu tot ceea ce trebuie, mai ales că suntem şi noi implicaţi. Cred că este vorba de o eroare şi se caută justificări aiurea. Pentru că este vorba de un proiect deosebit de important pentru Braşov, eu sunt alături de domnul Căncescu cu tot ce pot", ne-a declarat George Scripcaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb