Când arta conducerii e înlocuită de arta îngropării în spam

FLORIN POGONARU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2015

Când arta conducerii e înlocuită de arta îngropării în spam

Dacă vrei să supravieţuieşti ca manager, după ce ai făcut o mare greşeală în conducere, trebuie să creezi urgent o falsă problemă şi falşi duşmani împotriva cărora să lupţi cu "mânie proletară". Altfel spus, dacă ai zbârcit-o în "arta conducerii", o treci pe "arta îngropării în spam".

După peste trei ani de când toate SIF-urile, cu excepţia SIF5, şi-au vândut participaţiile în BCR, se vede clar cum SIF5 şi-a blocat aproape o treime din portofoliu într-un activ nelistat şi ilichid. Deşi conducerea efectivă avea obligaţia să prezinte perspectivele valorificării pachetului de acţiuni BCR, până în prezent nu s-a raportat dacă există negocieri şi care este perspectiva.

În contextul scandalului bancar din Austria şi al rezultatelor BCR, este foarte puţin probabil ca 30% din portofoliul SIF5 să devină din nou lichid.

Asta cu atât mai mult cu cât "conducătorul" SIF5 a fost promotorul renunţării la listarea BCR (iniţiind semnarea actelor corespunzătoare) şi chiar şi-a crescut deţinerile în BCR prin participarea la una dintre majorările de capital ulterioare.

Mass media a dat publicităţii calculaţia din care rezultă că dacă (printr-o minune!) SIF5 ar vinde azi, ar marca o pierdere de circa 70 milioane de euro, comparativ cu încasările efective ale celorlalte SIF-uri .

Calculul pierderii nu permite interpretări! Este public şi nu a fost contrazis în vreun fel de conducerea SIF5.

Există vreo penalizare sau condiţionare a veniturilor management-ului (circa 400 mii euro pe an pentru preşedinte - conform mass media) de remediere a acestor pierderi?

Ziarul "BURSA" a menţionat de-a lungul timpului că "disensiunile dintre Tudor Ciurezu şi omul de afaceri Florin Pogonaru au devenit publice la începutul anului trecut. Atunci, neînţelegerile au vizat pachetul de 6% din BCR, deţinut de SIF Oltenia"

Este adevărat, ca acţionar în SIF5 sunt îngrijorat şi aştept explicaţii.

Ce am primit în schimb?! Atacuri la persoană (ziarul Bursa din 19.08.2014 "Bombele nucleare ale familiei Pogonaru") şi acuze de intenţii de delapidare la PPLI (Prodplast Imobiliare).

În ultimul caz, aşa cum titra ziarul Bursa din 25.02.2015: "Majoritatea cererilor SIF Oltenia au fost respinse; tribunalul validează finanţarea mall-ului Veranda prin Prodplast Imobiliare".

Pentru atacurile la persoană există acţiunea în justiţie, ca şi pentru abuzul în utilizarea resurselor SIF-ului pentru vendete personale, menite să mascheze eşecul managerial.

Am evitat şi voi evita să raspund atacurilor domnului Ciurezu pentru a nu-l ajuta să scape de răspunderea pe care o poartă pentru managementul defectuos.

E un fapt de necontestat că domnul Ciurezu are antecedente. Pentru circa patru ani, în perioada celor mai mari devalizări petrecute la SIF5, când "perlele coroanei" au fost transferate către Dinel Staicu, conducerea efectivă a SIF-ului era formată din doi oameni: Dinel Staicu şi Tudor Ciurezu. Înţelegem că cercetări penale sunt în curs.

În acelaşi sens, nu poţi să nu fii surprins de neînţelegerea semnificaţiei conflictului de interese de către domnul Ciurezu. Acesta declara în ziarul "BURSA":

"Nu puteam să vând plasamentul SIF şi să rămân eu cu acţiunile, sau invers" sau "volumul este insignifiant în raport cu deţinerea pe care o are SIF5"(n.n: cumpărarile în nume propriu fiind de câteva zeci de mii de euro).

Aici nu este problema de a raporta în piaţă post factum acţiunile persoanelor iniţiate, ci de lipsă de reguli pentru a nu le face să profite de achiziţiile şi vânzările simultane ale SIF-ului.

Înţelegem, de asemenea, că există cercetări penale în curs asupra cărora trebuie informaţi cel puţin acţionarii SIF5.

Câteva răspunsuri punctuale la remarcile domnului Ciurezu din articolul publicat în ziarul "BURSA" din 12.03:

În privinţa "dezvoltării controlate" pe care o urmăreşte, realizările sunt următoarele: singurul SIF cu o scădere semnificativă a preţului în ultimul an este SIF5 (de la 1.94 la 1.71 lei), astfel că obiectivul declarat în AGA din 2014 de reducere a discount-ului nu e îndeplinit; nici măcar cel de creştere a NAV (valoarea activului net), în scădere, de asemenea, faţă de anul trecut.

În privinţa "investiţiilor remarcabile" făcute, acesta citează, în ziarul Bursa din 12.03, pe primul loc Biofarm.

Printr- o coincidenţă amuzantă, câteva articole mai jos, pe pagina aceluiaşi ziar, domnul Iordache (care în niciun caz nu poate fi acuzat de a fi criticul domnului Ciurezu) scrie: "Când administratorii (reprezentanţi ai SIF-urilor) au hotărât ...şi au decis investirea a peste 44 milioane lei în acţiuni la bursă - la maximul istoric al preţurilor - Biofarm a pierdut 34,5 milioane lei, după căderea bursei, şi a fost nevoie de doi-trei ani pentru recuperarea pierderii."

Ştiţi care este SIF-ul în care Biofarm a fost obligat să cumpere cele mai multe acţiuni?

Desigur, SIF5 , sacrificându-se interesul acţionarilor pentru "modelarea votului în favoarea managementului SIF5", reprezentat în CA-ul Biofarm.

Celelalte societăţi menţionate de domnul Ciurezu ca reuşite investiţionale (Transgaz, Transelectrica, BRD etc.) sunt blue chips-uri de pe piaţa de capital românească. Întrebare: de ce trebuie un investitor să cumpere Transelectrica printr-un SIF şi nu ar face investiţia direct?

Nu uitaţi că, în plus, investiţia prin intermediul SIF-ului îi va fi penalizată cu discount-ul la NAV.

Domnul Ciurezu menţionează în articolul din Bursa din 12.03 că nu va vinde societăţi din portofoliu pe un euro şi că "suntem preocupaţi de valorificarea participaţiilor cu lichiditate mică sau la societăţi închise...". Îl invit, pe această cale, să explice cititorilor "BURSA" care este rolul societăţii "Voltalim", supranumită "SIF-ul mic"?

Este adevărat că, pentru a-şi "salva faţa", aceasta înglobează societăţile din patrimoniul SIF5 care nu ar mai fi putut fi vândute nici măcar pe un euro şi la devalizarea cărora a asistat ca membru al conducerii efective?

De curând, am lansat dezbaterea asupra posibilului model pe care îl constituie pentru SIF-uri comportamentul Fondului Proprietatea în raport cu acţionarii, având în vedere şi legea specială privind SIF-urile şi FP pe care a anunţat-o Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Invit cititorii ziarului Bursa la dialog asupra viitorului SIF-urilor în privinţa discount-ului la NAV, guvernării corporatiste şi transparenţei decizionale.

În privinţa pragurilor, voi fi în continuare susţinătorul desfiinţării acestora, dar numai în condiţiile în care, la momentul desfiinţării, se va impune inclusiv prin clauza penală ca toţi cei are "au furat start-ul" să-şi vândă deţinerile excedentare.

Consider, de asemenea, că reglementarea care dă dreptul cumpărărilor reciproce între SIF-uri a complicat şi mai mult situaţia.

Precizez de la început că, aşa cum nu cred că există un pericol al desfiinţării FP pe termen scurt şi mediu, tot aşa nu pledez pentru o desfiinţare a SIF-urilor în alte condiţii.

În acest context, consider că dividendul pe care îl propune SIF5 e normal şi e o primă victorie în dezbaterea pe care am lansat-o asupra rolului SIF-urilor. Desigur, el pare mare în raport cu dividendele propuse de celelalte SIF-uri şi aşteptările create de acestea.

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Domnul Ciurezu zis si "piticotul" in cadrul SIF 5 datorita faptului ca este fff scund va da explicatii in fata procurorilor DNA pentru toate furturile comise! Domnul Dan Voiculescu, actual director este mana dreapta a lui Ciurezu si parte la infractiunile comise de acesta!! Domnul Dan Voiculescu are un IQ redus si este foarte usor de manipulat de numitul Ciurezu Tudor. A fost SIF BANAT urmeaza SIF 5?

    1. Ciurezu e abil. I-a prostit pe toti.Nu stiu ce ai cu Voiculescu dar te-as ruga sa-l lasi un pace ca unde Dumnezeu nu da nici nu cere, iar a te lua de o sluga presupun ca este sub demnitatea ta.

      Lasati-l in pace pe Voiculescu. Prostu-i prost si atat. Discutia este cu totul alta.Aici este vorba de asociatia familiala a lui Ciurezu. Asta este SIF-ul. Interesant este faptul ca nici un organ de cercetare penala nu si aratat interesat de aceasta asociatie familiala.

      De ce Ciurezu nu a facut niciodata referire la dosarele penale in care este cercetat. Dosarul nr. 271/P.2010 cercetat pentru infractiunile prevazute de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, Dosarul nr. 269D/P/2013 - acuzat de infractiunile prevazute de art. 215 ind.1 CP, cu aplicarea art. 5 NPC, Dosar nr. 16/P/2015- acuzat de constituire grup infractional, abuz in serviciu, conflicte de interese, spalare de bani in forma continuata , fals si uz de fals, si as putea continua la nesfarsit. Credeti ca aceste dosare s-au intocmit aiurea? cate afaceri a facut cu actiunile tranzactionate. Va spun eu ca sfarsitul ii este aproape, daca D.N.A. ul se pune in miscare.

    Dupa acest articol constat ca in caliatate de actionar pentru a castiga cat Ciurezu ar trebui sa investesc la SIF Oltenia 3.300.000 euro la dividendul pe care il da. Referitor la B.C.R. nu-i dau dreptate lui Pogonaru intrucat Ciurezu fiind in Consiliul de supraveghere al B.C.R. nu avea nici un interes sa vanda participatia. Ca membru al Consiliului de supraveghere la B.C.R. castiga o groaza de bani si atat timp cat nu este intrebat nici de actionari nici de organele de cercetare penala de prejudiciul creat societatii si implicit noua actionarilor nu vad de ce ar negocia exit-ul S.I.F.-ului din B.C.R. Exact ca proria declaratie; cumpara SIF , cumpar eu, vinde SIF vind eu, daca vind la BCR pierd locul i Consiliul de supraveghere de la BCR.

    Gheorghe Bilteanu a fost seful lui Tudor Ciurezu timp de 20 de ani.

    In timp ce Ciurezu era contabil sef la Electroputere Balteanu senior era director economic la Centrala Industriala care coordona Electroputere. 

    Cand Bilteanu junior a obtinut de la Ursache dreptul ca un SIF sa aibe detineri in alt SIF. Ciurezu a provocat demisiile oamenilor lui Pogonaru din conducerea SIF5 si in locul lor a inceput sa numeasca oamenii lui Bilteanu, Primul fiind Capitanul. 

    In acelasi timp Ciurezu a inceput sa cumpere in SIF1, conform instructiunilor lui Bilteanu, fiind in prezent unul din primii sapte actionari ca detineri directe si indirecte. 

    Lui Ciurezu I-s fost repartizat pentru coordonare Lakis, cu care in perioada respectiva era vazut prin diverse restaurante bucurestene, pentru a face politica de vanzari si cumparari de firme in patrimoniu SIF5

    Aranjamentel au fost intrerupte de arestarea lui Lakis si Balteanu. 

    1. Asta este Ciurezu: l-a tradat pe Salapa, l-a tradat pe Chelu, Dumnezeu sa-l ierte, l-a tradat pe Staicu, l-a incondeiat pe Pogonaru, ce vrei de la fostul secretar de partid de la Electroputere. Mai mult am inteles ca-si bate chiar mama de la leamna care are peste 80 de ani. Asta este tipul arivistului de azi, al parvenitului, sau al omului de nimic. Nu-l cunosc dar ce am citit despre el pot sa spun ca nu as vrea sa-l cunosc vreo data.

      Eu am auzit nu numai ca isi bate mama de 80 de ani, ci ca mananca la micul dejun copii. Ce mare grija pe noi ca l-a tradat ciurezu pe Cheloo si pe Staicu. Si de ce a gresit ma rog ca i-a ras pe 2 golani ai pietei? Domnule Pogonaru, dumneata ce interes ai sa vanda statul asta ca si sifS chiar tot asa pe oricat si oricum? Dumneata cat ai castigat din vanzarile astea destepte?CE interes ai dumneata sa fortezi si sif5 sa vanda participatia BCR si de ce atata deranj ca a cumparat TEL TGN etc. Cand l-ai avut pe pogo junior in CS al TEL de ce nu erai atat de impotrivit la blue chipsuri? Cat ai castigat dumneata dein sif5?

    Declaratia de razboi s-a facut, armele sunt pe masa si acum incepe lupta la vedere intre fostii parteneri de business.

    Ciurezu este de vina ca nu a vandut pe "trei lei", negociati de Pogonaru cu Treichl, pachetul de la BCR. Ce a urmat nu a fost deloc placut pentru Pogonaru....a luat un spam de zile mari in intreaga colaborare cu austriecii.  

    E rau ca se investeste in TEL TGN si OMV, ca deh se poate si direct, da se poate. Dar daca nu investesc in emitenti cu potential de crestere in ce sa investeasac? In fonduri inchise care investesc complet netransparent, a se vedea SIF1 si SIF4 care au aruncat zeci de milioane de lei in FII OMNITREND si FII ACTIVE PLUS, sau in certificate minilong pe care au inregistrat o pierdere de vreo 10 milioane de lei.  

    O fi Ciurezu dracul gol, dar n-a delapidat in halul in care a facut-o Bilteanu. 

    Dle Pogonaru sunt perfect de acord ca managementului SIF-urilor sa i se impuna de catre actionari un discount de maxim 15%, ca la FP, iar pabna la atingerea acestui obiectiv sa nu poata investi in alte titluri si nu pot primi bonusuri pentru „realizari deosebite”. Numai astfel nu se mai poate repeta nenorocirea de la SIF1, unde VUAN-ul creste precum cozonacul dar nimeni nu crede in valoarea lui. 

    Totodata dle Pogonaru, luptati-va pe unde stiti, ca administratorii SIF sa fie alesi prin vot cumulativ, si fara cheltuieli din partea actionarilor mici. Atata timp cat sunt impuse bariere inalte precum cele de la SIF1, hotia si abuzul de functie nu se va termina...banii din SIF in schimb vor disparea cu o rapiditate uimitoare a se vedea cheltuielile cu tertii de la SIf1 si SIF4, precum si cresterea investitiilor in AOPC-uri)

    1. Nu-i mai lua apararea lui Ciurezu ca asta a furat mai mult decat toti ceilalti. Cu B.C.R. Pogonaru are perfecta dreptate-toate SIF-urile au vandut numai Tudorica far de frica nu ca sa-si pastreze locul in Consiliul de Supraveghere. Si cu conducerea SIF are dreptate- cine este Stoian Neculae, un aservit, cine este Popa Carmen -un nimeni care-l slugareste pe Ciurezu. Astea sunt SIF-urile.

      Ca sa vezi, BURSA are un nou editorialist! Florin Pogonaru! Dar domnule Pogonaru de ce va declarati investitor "indirect" in SIF uri De ce nu aveti curaj sa fiti "vizibil"? Cum ati facut convins Dvs BCR sa va vanda creanta CEON pe 1 EURO? Ati incsat vreun comision din exit ul SIFU urilor din BCR? Sau din exit ul statului de la ARTROM?

      absolut de acord cu votul cumulativ;l-am sustinut si l voi sustine.

      in privinta detinerii la BCR, problema nu e de pret mic sau mare(ca actionar sunt interesat in pretul cel mai mare posibil); problema este ca in contextul actual si al multor ani care vor veni austriecii nu au de ce sa mai fie interesati sa cumpere pachetul SIF5. 

      Intrebarea este daca vroia sa nu vanda, de ce SIF5 a semnat primul acordul de delistare a BCR si a votat pentru delistare(numai SIF urile intre ele puteau hotari delistarea!)? 

      Confirmarea celor de mai sus este data de faptul ca nu exista nici o umbra de incercare de negociere iar perspectivele Erste de a cumpara in urmatorii ani sunt sumbre.

      Opinia este personala si mi o asum. 

      sunt investitor indirect pentru ca investesc prin firme sau fonduri de investitii cu un anume profil de risc.

      nu cred ca e o vina sa investesti in acest fel 

      in cazul creantei ceon exista un contract specific care prevede ca "up sideul" ii revine BCR in conditiile in care cresterea nu e determinata de investitii/restructurari suplimentare ale fondului. 

      CEON are nevoie in continuare de intarirea structurii de capital prin investitii de equity si cineva trebuie sa si asume acest risc. 

      Orice investitor e binevenit si in acest sens incerc sa conving cit mai multe fonduri sa investeasca.

      nu stiu de vreun comision si nu inteleg ce am a face cu exitul statului din ARTROM 

      Daca sustineti metoda votului cumulativ, atunci incercati sa si actionati!!! Prima mare ocazie o aveti la AGOA din 28/29.04.2015 de la SIF1. Fara aplicaea metodei votului colectiv riscam sa din nou sa ramanem cu 4 administratori numiti. Ne trebuie doar 10% din actiuni pentru a solicita aplicarea metodei, cu cel mult 10 zile inainte de adunare.

    Pogonaru vorbeste de cercetari penale. Pai tocmai s-a redechis dosarul Mineriada . Pai domnule Pogonaru, averea familiei Dvs e facuta prin sange si omor deosebit de grav. Asa suna acuzarea socrului Dvs criminalul declarat Chitac! poate asta va obliga la un pic de decenta daca nu de pocainta.

    Furaciunile si devalizarile BCR la care ati fost partener cu raposatul Patriciu de asemenea va obliga sa taceti vreo suta de ani. 

    Tovarase Pogonaru, nu sunteti dvs cetateanul care sa dea cu piatra. Ati impartit locurile in CA la BCR si SIF5 cu prietenul dvs Ciurezu. Ati impartit banii SIF 5 dupa interesele dvs. ce cauta SIF5 in actionariatul PPL? Vanzarea pachetelor la BCR a fost tot lucrarea ta. Acum apesi pe Ciurezu ca sa vanda pachetul la minim. Nu erati amandoi in CA BCR cand ati votat pentru respungerea listarii, cand era nevoie ca macar unul din 5 sa ridice mana pt a se lista? Acum il torni pe Ciurezu. Nu este frumos esti de 10 ori mai hot decat el. Daca nu ai avea protectia structurii care te-a trimis reprezentant economic la Viena pe timpul comunismului si care te-a numit in CA la BCR ai fi de mult in puscarie. Dar nu e tarziu nici acum daca se apuca Ciurezu sa vorbeasca. Si daca iti doresti asa de mult listarea BCR te anunt ca procesul este inca pe rol si poti face cerere de interventie ca actionar BCR sau SIF5.

    Lasa-o jos ca macane!!!! 

    1. Da nu o fi Pogonarul omul cu piatra dar nici Ciurezu. De ce Ciurezu nu a facut niciodata referire la dosarele penale in care este cercetat. Dosarul nr. 271/P.2010 cercetat pentru infractiunile prevazute de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, Dosarul nr. 269D/P/2013 - acuzat de infractiunile prevazute de art. 215 ind.1 CP, cu aplicarea art. 5 NPC, Dosar nr. 16/P/2015- acuzat de constituire grup infractional, abuz in serviciu, conflicte de interese, spalare de bani in forma continuata , fals si uz de fals, si as putea continua la nesfarsit. Credeti ca aceste dosare s-au intocmit aiurea? cate afaceri a facut cu actiunile tranzactionate. Va spun eu ca sfarsitul ii este aproape, daca D.N.A. ul se pune in miscare.

      repet: problema este ca in contextul actual si al multor ani care vor veni austriecii nu au de ce sa mai fie interesati sa cumpere pachetul SIF5

      daca sunteti actionar in SIF5 ce simtiti cand ati pierdut deja in mod cert 70 milioane euro in raport cu ceilalti "care au vandut pe doi bani" 

      Stiti ceva in plus fata de researchul existent despre perspectiva si evaluarea bancilor in urmatorii zece ani? 

      Numai SIF urile au votat delistarea, nu CA ul BCR sau al lui Erste. Discutati cu orice presedinte de SIF sa va spuna cine a initiat delistarea BCR. 

      nu am fost niciodata reprezentant economic la Viena iar in timpul comunismului nu mi aduc aminte sa fi facut vreo depalsare la Viena

      acestea sint plingeri penale facute de escrocul buzatu florin care a devalizat impreuna cu fii gemeni niste societati din patrimoniul sif5 vezi vidraru alimentara slatina si altele.cind l-a prins ciurezu si l-a dat afara a aparut o mare suparare.

    Pai sistemul bancar si BCR implicit s-au prabusit domnule Pogonici pentru ca s-au inhaitat cu Dvs. Structurile mafiote din fostul PCR/KGB v-auinfiltrat la cel mai inalt nivel ca sa preia pe 2 lei averea statelor din Europa de est. dar iata va putin dat pe tusa din cauza lacomiei probabil si acum faceti pe alba ca zapada. Cand veti da inapoi tot ce ati furat de la BCR poate lucrurile se regleaza. lasati scrisul pentru perioada de detentie. Am obsrvat ca i-a fost de folos lu nea jiji. scapa mai repede.

    1. mai agarici(pogonaru)pai e frumos?dupa ce sugi cit poti impreuna cu ciurezu sau linga el cind ciurezu nu mai accepta ildai in git?asta inseamna character.vezi ca osa ajungi la tubulatura inaintea lui.

    Hai, nu sariti asa pe batranul Pogo! E si el suparat ca i-a ejectat-o (ca sa nu vorbesc ca Vanghelie) Ciurezu pe vrabiuta intelectuala de la 5, si nici la 1 n-a bagat-o, si asa are o vrabiuta pe stoc si nu prea are ce sa faca cu ea:)) Credeti ca e usor la varsta lui?

    1. Sigur nu e usor. Mai ales când vrabiuta nu se satura doar cu mălai, ci vrea de toate, peste tot si fără numar. Iar o vrabiuta nesatisfăcută greu se opreste ciripit...

    Mda, asta-i viata, si acestia sunt "cartoforii" de pe BVB, cei care "masluiesc si apoi se ciorovaiesc", care a fost mai masluitor in "parcare", iar fraierii - micii fraieri - care si-au irosit "bruma de bani" pe BVB mintiti de acesti cartofori cu "viabila investitie pe piata bvb" ... sa le-o traga ... teoretic pentru-ca din pacate nu au cum altfel, asta e, "sforari trag atele pe bvb, incaseaza comisioane grase, prostii, urmaresc nestiutori, timizi si inocenti" mersul bursei, fara sa stie ca "sunt trasi pe sfoara".

    1. Ai perfecta dreptate. Dar daca ne lasam in continuare furati suntem singurii care pierdem. Indiferent ce se intampla la societate sau la Bursa Ciurezu isi incaseaza lunar cei 40.000 euro pe cand noi ne gandim la ce dividend ne da si ne bucuram ca in comparatie cu alte Sifuri da mai mult.Nu este in regula mai ales atunci cand si la salariul acesta furi in continuare.

    Activ nelistat SI nelichid......domnul zponta a zis cunoasterea limbii germane da un avantaj. S-a observat SI la Omv Petrom. Bcr , cel putin conform Reuters 15 septembrie 2011, era Inca listata PE bursa. Altfel cum intelegeti VON DER BÖRSE ZU NEHMEN. Sau poate a credit Reuters, vorba lu domnu Schulz nu trebuie sa crezi tootdeauna cescrie in ziare.

    DOMNUL POGONARU M-A BAGAT IN SEAMA SI IL BAG SI EU. NU STIAM ANTECEDENTELE DOMNULUI POGONARUDE DINAINTE DE 1990. NICI ACUM NU LE STIU PREA BINE, DAR CEI CARE STIU , STIU. NE-AM INTERSECTAT 1999, CAND EL ERA DIRECTOR LA CAIB SECURITIESSI M-A INTREBAT DACA STIU PE CINEVA CARE VREA SA-I IMPRUMUTE 3 MILIOANE ACTIUNI TLV PE CARE SA LE RETURNEZE IN LUNA FEBRUARIE AM AFLAT APOI DE CE ? bANCA TRANSILVANIA A DECLANSAT IN NOIEMBRIE 1999 ULTIMA ETAPA DE MAJORARE A CAPITALULUI SOCIAL PRIN SUBSCRIPTIE LA VALOAREA NOMINALA IN NOIEMBRIE 1999, CU ULTIMA YI DE SUBSCRIERE 9 DECEMBRIE. dEOARECE A FOST DECLANSATA PE ULTIM SUTA DE METRII, IAR ACTIONARII DE ATUNCI ERAU MICI SE FARA POTENTA FINANCIARA, PENTRU A FACE SUBSCRIPTIA, EI AU VANDUT ACTIUNI tlv PENTRU A PUTEA ACOPERI NECESARUL DE LICHIDITATE. PRETUL A SCAZUT RAPIR DE LA 3400-3600 LEI, LA 2000 LEI. iNGRIJORATI ACTIONARII STRAINI ( AUSTRIECI ) AU CERUT LAMURIRI LA CAIB , DOMNULUI POGONARU. n NE STIIND CE SA RASPUNDA A DAT-O PE INSTABILITATEA PIETEI DIN ROMANIA. DECIZIA LOR UNANIMA A FOST SELL. . ACTIUNILE S-AU DAT LA 2000 LEI, IAR DUPA DATA DE 7 DECEMBRIE, CAND ACTIUNILE TLV VANDUTE NU MAI ASIGURAU CASH-UL PENTRU SUBSCRIERE, ACTIUNILE AU INCEPUT SA CREASCA AJUNGAND DIN NOU LA 3600, CHIAR LA 3800 LEI VECHI , IAR CEI INREGISTRATI LA 31 IANUARIE 2000 AU PRIMIT DUPA AGA DIN APRILIE O ACTIUNE NOUA GRATUIT PENTRU FIECARE ACTIUNE DETINUTA. URMAREA? POGONARU A PLECAT DE LA CAIB. RELATIILE DE GINERICA NU L-AU FACUT NEFRECVENTABIL ;I A AJUNS PRESEDINTE LA UNA DIN MULTIPLELE ASOCIATII ALE INVESTITORILOR, IN CA LA BCR ;I IN ALTELE, DESPRE CARE CEI INTERESATI STIU MAI BINE CA MINE. DACA CINEVA TREBUIE SA RASPUNDA DESPRE MODUL CUM SI-A SESFASURAT ACTIVITATEA CA ADMINISTRATOR, SAU MAI NOU IN CALITATE DE SUPRAVEGHETOR LA BCR, DOMNUL POGONARU NU SE POATE DA LA O PARTE. DECIZIA SIF 5 DE A NU VINDE BCR SI DE A PARTICIPA LA MAJORAREA CAPITALULUII SOCIAL A FOST UNA BUNA. DESI DOMNUL POGONARU SI CEI CU CARE IMPARTE RASPUNDEREA AU CONDUS BCR LA PIERDERI CATIVA ANI BUNI, PANA LA URMA SIF 5 VA CASTIGA MAI MULT PENTRU CA NU A VANDUT ATUNCI. TOT EL SE NUMARA SI PRINTRE CEI CARE AU FACUT CA BCR SA NU FIE LISTATA, ASA CA CIOCUL MIC. pE LANGA FAPTUL CA UNELE AFIRMATII ALE SALE SUNT LIUPSITE DE LOGICA, AR TREBUI SA ISI VADA DE TREABA LUI , SA NU SE MAI BAGE IN TREABA ALTORA. DEOCAMDATA NU A DOVEDIT DECAT CA ESTE UN BUN SFORAR 

    MIHAI IORDACHE 

    1. sint actionar printr altelele la tel.cine ma ruga la aga de alegeri administrator la tel sa votez pe fiul dlui pogonaru?ei bine aflati ca era un director de la sif5.si l-am votat.acum ciurezu nu mai este bun.rusine d-le pogonaru.

      Unde este oare simtul recumostiintei? Sincer nu Il cunisc PE domnul Ciurezu, dar comportamentul fata de participatia BCR Il face a fi evaluat ca cel Mai bun administrator. VA fi interesant Sa comenteze domnul Treichl de CE Reuters vorbea in 2011 despre scoaterea de PE Bursa. Sa fi vorbit de ziar? Domnul Ciurezu este un domn care trebuie respect at SI caria II multumesc.

      Si ce daca? 

    da da sa vina buzatu si fii inapoi ;mai cumparam ceva pe firma, mai facem ceva excursii pe banii firmei , un acoperis de cateva miliarde,o subinchiriere,ceva "marfa" da da e bine; de ce sa investim in societati lichide si de ce sa conservam averea, sa cheltuim numai asa o sa creasca economia

    1. Ciurezu, Dan Voiculescu, tenea aurel sunt CEI MAI MARI HOTI din SIF! Cercetati tunurile date de Voiculescu la CM1, FLAROS. Tenea Aurel ia si el ce i se arunca, firimituri ca i-a fugit nevasta de acasa acum cativa ani. . . Dupa un "caprior"! Ciurezu Tudor este seful operatiunilor frauduloase de la SIF 5!

      Tudorele , Tudorele cum te duci dupa zabrele, Tudorele?? Dar vei fi cu ei (Staicu, Voiculescu) veti fi TREI!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb