Actualizare - Claudiu Năsui a primit aviz negativ, astăzi, pentru funcţia de ministru al Economiei, Mediului de Afaceri şi Turismului din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
S-au înregistrat 13 voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 11 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.
El a arătat, în timpul audierilor, că nu susţine reintroducerea tichetelor de vacanţă.
"Tichetele de vacanţă nu s-au dat anul acesta şi a fost o decizie a premierului pe care o susţin. Este o politică gândită. Soluţia pentru HoReCa şi pentru sectorul turismului este reducerea taxelor pe muncă. Aceasta deoarece peste 90% din tichetele de vacanţă mergeau în sectorul bugetar, deci noi practic cream o clasă separată de oameni din privat care nu beneficiau şi plecau mai ales în străinătate. (...) Avem cea mai mare impozitare a muncii din UE şi când se va reduce vom rezolva o mare parte din problemele noastre economice", a susţinut reprezentantul USR.
Năsui a arătat care sunt problemele legate de managementul companiilor din portofoliul Ministerului Economiei.
"Din cele 70 de companii din portofoliu, doar una singură avea management pe OUG 109 la începutul mandatului meu, respectiv SNAM. Am început acest proces la toate companiile, pentru că nu era început la niciuna. Există o problemă în a găsi oameni competenţi în mediul privat ca să-şi asume o astfel de funcţie, pentru că pare că e politizată, nu vor să pară că sunt USR, iar, când află că trebuie să-şi depună declaraţia de avere şi se vede ce salariu în privat şi ce salariu are soţia, soţul şi aşa mai departe, spun că e prea mult şi nu mai vor", a precizat Năsui.
Răspunzând unei întrebări pe tema planurilor pentru Cuprumin, el a arătat că această companie este listabilă, este profitabilă pentru că este mare preţul cuprului şi este un moment foarte bun ca o parte din companie să fie listată.
"Avem grafit în România şi putem începe exploatarea grafitului şi să utilizăm fonduri UE ca să încurajăm toate industriile conexe", a mai spus ministrul propus.
Companiile de stat din apărare sunt cu probleme, au datorii uriaşe, au fost extrem de căpuşate, cu moduri extrem de inovative de a face constant pierderi. Au ajuns într-o stare absolut deplorabilă, a adăugat Năsui.
---
Actualizare - Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Goţiu, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.
Membrii comisiilor de specialitate au respins nominalizarea lui Goţiu pentru portofoliul de la Mediu cu 18 voturi "împotrivă", 9 "pentru" şi 7 abţineri.
---
Actualizare - Dragoş Pîslaru a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Finanţelor din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
S-au înregistrat 11 voturi "pentru", 16 "împotrivă" şi 13 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.
---
Actualizare - Ionuţ Moşteanu a primit, astăzi, din partea comisiilor parlamentare de specialitate, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
S-au înregistrat 10 voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi 16 abţineri.
---
Actualizare - Cristina Prună a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Energiei
Cristina Prună a primit aviz negativ, astăzi, pentru funcţia de ministru al Energiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului,Citeşte mai mult...
---
Actualizare - Cristian Ghinea a primit, astăzi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
S-au înregistrat 13 voturi "împotrivă", 7 voturi "pentru" şi 8 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
---
Actualizare - Alina Stoica a primit aviz negativ pentru Ministerul de Interne
Alin Stoica, propus la Ministerul de Interne, a primit, astăzi, aviz negativ în comisiile reunite de specialitate ale celor două Camere, cu 19 voturi împotrivă, 13 abţineri şi 5 voturi favorabile Citeşte mai mult...
---
Actualizare - Cătălin Drulă a primit aviz pozitiv pentru Ministerul Transporturilor
Ministrul propus la Transporturi, Cătălin Drulă, care a deţinut funcţia şi în Guvernul condus de Florin Cîţu a primit un aviz pozitiv în audierile din comisiile Parlamentului, după ce a fost supus la vot avizul negativ... Citeşte mai mult...
---
Actualizare - NICU FĂLCOI, DUPĂ AUDIERILE DIN PARLAMENT: ''Procentul de 2% din PIB pentru Apărare nu trebuie prevăzut''
Deputatul USR Nicu Fălcoi, propus ministru al Apărării Naţionale în Cabinetul Cioloş, a declarat astăzi că Uniunea Salvaţi România îşi asumă prin programul de guvernare alocarea a 2% din PIB pentru Citeşte mai mult....
---
Actualizare - Dan Barna a primit, astăzi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Dan Barna a primit 20 de voturi "împotrivă", 11 voturi "pentru" şi 4 abţineri.
---
Actualizare - Ministrul propus la Apărare, Nicu Fălcoi, a primit, astăzi, aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
S-au înregistrat 15 voturi "împotrivă", 8 voturi "pentru" şi 13 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
---
Actualizare - Monica Elena Berescu a primit aviz negativ, astăzi, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Monica Elena Berescu a primit 17 voturi "pentru", 17 "împotrivă" şi 8 abţineri.
---
Actualizare - Tudor Pop, candidat propus de prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş, a primit, astăzi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea comisiile parlamentare de specialitate.
În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Tudor Pop a primit 9 voturi pentru şi 12 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 4 abţineri.
---
Actualizare - Iulia Popovici a primit aviz negativ, astăzi, pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
S-au înregistrat 9 voturi ''împotriva'' numirii ca ministru, 4 voturi "pentru" şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
---
Actualizare - Audierile miniştrilor din Guvernul Cioloş au început
Audierile miniştrilor au început cu Iulia Popovici, propunerea pentru Ministerul Culturii şi Tudor Pop, propunerea pentru Ministerul Tineretului şi Sportului.
---
Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş vor fi audiaţi, astăzi, în comisiile parlamentare de specialitate, informează Agerpres.
Candidaţii propuşi de Dacian Cioloş sunt:
• Dan Barna - ministrul Afacerilor Externe;
• Nicu Fălcoi - ministrul Apărării Naţionale;
• Alin Stoica - ministrul Afacerilor Interne;
• Stelian Ion - ministrul Justiţiei;
• Dragoş Pîslaru - ministrul Finanţelor;
• Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor şi Infrastructurii;
• Cristina Prună - ministrul Energiei;
• Claudiu Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului;
• George Căţean - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
• Mihai Goţiu - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor;
• Cristian Ghinea - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene;
• Ioana Mihăilă - ministrul Sănătăţii;
• Ionuţ Moşteanu - ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei;
• Oana Ţoiu - ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale;
• Corina Atanasiu - ministrul Educaţiei;
• Monica Berescu - ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării;
• Iulia Popovici - ministrul Culturii;
• Tudor Pop - ministrul Tineretului şi Sportului.
Programul audierilor începe la ora 10:00, candidaţii având la dispoziţie, în medie, câte o oră pentru a-şi expune intenţiile şi pentru a răspunde la întrebări. Excepţie fac Ioana Mihăilă propusă pentru Ministerul Sănătăţii care are alocate două ore, precum şi Stelian Ion - Ministerul Justiţiei, Mihai Goţiu - Ministerul Mediului şi Corina Atanasiu - Ministerul Educaţiei, câte o oră şi jumătate.
Lista cu miniştri şi programul de guvernare au fost depuse, luni, la Parlament.
Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au mai decis ca votul asupra listei miniştrilor şi programului de guvernare să aibă loc miercuri.
Conform regulamentului, fiecare candidat pentru funcţia de ministru înscris în lista Guvernului este audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere legislative al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă.
În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat. Dacă, în urma audierii, un candidat pentru funcţia de ministru a primit aviz nefavorabil, prim-ministrul desemnat poate prezenta o nouă propunere sau poate să menţină propunerea iniţială.
Legislativul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. Trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu dintre membrii celor două Camere ale Parlamentului.
Pentru a fi învestit, Guvernul Cioloş are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari. USR are 80 de deputaţi şi senatori.
În cazul neacordării votului de încredere, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.
În cazul adoptării, Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se înaintează, de asemenea, de îndată şefului statului spre a proceda la numirea Guvernului.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 19.10.2021, 11:02)
...
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.10.2021, 18:06)
nici excavatoarele nu te-au miscat ? dar ala din p. neamt care a stat de dimineata pina seara afara pe un scaun in frig cu perfuzia ? eu nici la film la caldura nu rezist atata .