Candidaţii PSD nu au voie să se atace în campania pentru alegerile preliminare

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Politică / 10 august 2004

Candidaţii PSD nu vor avea voie să practice o campanie negativă la adresa colegilor de partid în cadrul alegerilor preliminare, a declarat ieri şeful de campanie al social democraţilor, Dan Nica. El a avertizat, în cadrul unei întîlniri cu directorii de campanie electorală ai filialelor partidului, că în caz contrar riscă să fie eliminaţi din alegerile preliminare. Organizaţiile judeţene ale PSD vor putea promova în presă întregul grup de candidaţi la alegerile preliminare, fiind interzisă reclama pentru un candidat în defavoarea altuia. Dan Nica a spus că sistemul alegerilor preliminare reprezintă încă o etapă în eliminarea din partid a celor care au manifestat, de-a lungul timpului, comportamente "arogante sau de vătaf", şi care au constituit unul dintre motivele pierderilor suferite de PSD în alegerile locale. "Toţi cei care au crezut că sunt nemuritori şi veşnici sunt în căutare de serviciu", a subliniat Nica, citat de Rompres. Potrivit directorului de campanie al PSD, o treime din actualii parlamentari nu vor mai candida la alegerile generale din toamna acestui an, motivele fiind variate: oboseala, considerente personale, testul alegerilor preliminare.

PSD a impus restricţii foarte severe privitoare la cheltuirea banilor în campania electorală ce se va desfăşura înaintea alegerilor preliminare, pentru a asigura şanse egale tuturor candidaţilor, indiferent de poziţia financiară a acestora: "Nici un candidat nu are voie să cheltuiască nici un leu. Un candidat care este sărac lipit pămîntului, dar este o personalitate, este recunoscut de oameni, este un om muncitor, poate şi trebuie să fie candidat în aceste alegeri. Nu situaţia financiară trebuie să fie un criteriu", a avertizat Dan Nica. Fiecare organizaţie de partid este obligată să susţină campania electorală în mod egal pentru toţi candidaţii.

În cadrul reuniunii de luni, Dan Nica a prezentat noul sistem electronic de vot care se va practica în alegerile primare, concluzia fiind aceea că nu există reacţii negative din partea filialelor. Pînă pe 18 august la ora 20,00 membrii PSD trebuie să-şi depună candidaturile, urmînd că în data de 21 august să înceapă campania electorală pentru alegerile preliminare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb