Care sunt perspectivele economice actuale şi viitoare ale Europei Centrale şi de Est?

A.D.
Miscellanea / 22 octombrie

Care sunt perspectivele economice actuale şi viitoare ale Europei Centrale şi de Est?

Astăzi a avut loc SEE Property Forum, un eveniment anual organizat la Bucureşti de Property Forum - platformă media şi de evenimente de top din CEE, care a reunit experţi de top în economie pentru a dezbate efectele procesului de convergenţă economică din regiune, precum şi perspectivele economice actuale şi viitoare ale Europei Centrale şi de Est (CEE).

Evenimentul a fost prezentat de James Dearsley, CEO EMEA Verv şi moderat de Csanad Csurös, CEO al Property Forum.

"Am reunit aceşti vorbitori remarcabili într-o dezbatere pe subiecte economice de actualitate pentru a marca lansarea oficială a celei mai noi platforme de evenimente şi media, Business Forum. România are un potenţial uriaş. De aceea suntem dedicaţi să oferim informaţii de neegalat despre piaţa românească şi să transformăm Business Forum într-o destinaţie pentru profesioniştii care caută o acoperire completă a tendinţelor generale din piaţă, a noutăţilor din economie şi a activităţilor companiilor listate. Ceea ce am oferit astăzi publicului, la SEE Property Forum 2024, este doar începutul strategiei noastre de a ne extinde pe piaţa românească şi pe alte industrii decat real- estate, şi de a oferi o acoperire unică a peisajului economic prin ştiri online şi evenimente dedicate", a spus Csanad Csurös, CEO Property Forum.

Potrivit comunicatului primit la redacţie, panelul macroeconomic s-a concentrat pe mai multe probleme critice care influenţează peisajul economic al regiunii, precum succesul convergenţei economiilor din CEE în cadrul UE şi pe plan global, cu România şi Polonia remarcându-se printr-o creştere mai puternică; dacă CEE poate fi considerată o regiune economică coerentă, având în vedere diversitatea sa; tendinţele actuale în consum şi investiţii în ţările CEE; viitorii factori de creştere pentru regiunea CEE, cu accent pe următorul deceniu şi impactul tendinţelor demografice asupra perspectivelor economice pe termen lung.

Discutând despre tendinţele forţei de muncă şi PIB, Ioan Nistor, Economist-şef la Banca Transilvania, a intervenit: "Este adevărat, avem o problemă de îmbătrânire care pune presiune pe economie, dar sunt optimist şi cred că economia noastră a ajuns într-un punct în care vedem o integrare mai mare a populaţiei în piaţa muncii şi semne de încetinire a emigraţiei." În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, Nistor a mai spus: "Prognoza noastră pentru PIB-ul din 2024 este de 1,8%, dar aşteptăm deciziile fiscale din 2025 pentru a vedea direcţia."

În final, Valentin Tataru, Economist-şef pentru Cercetare Macroeconomică la ING, a recunoscut beneficiile convergenţei şi a discutat despre schimbările demografice, avertizând asupra impactului acestora asupra economiei: "În anul 2000, PIB-ul pe cap de locuitor din România era 25% din media UE, iar anul trecut a fost de 80%, deci trebuie să subliniem cât de reuşit a fost acest proces de convergenţăpentru România. Dar trebuie să evităm capcana convergenţei incomplete şi cum putem face asta? Ar trebui să ne concentrăm pe creşterea productivităţii, creşterea automatizării, digitalizarea, soluţiile energetice durabile, pentru a numi doar câteva şi să evităm, de exemplu, suprareglementarea."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb