Care sunt problemele cu care se confruntă un magazin online în plină ascensiune?

Media-Advertising / 27 octombrie 2021

Care sunt problemele cu care se confruntă un magazin online în plină ascensiune?

Expansiunea digitală din ultimii ani a ajutat afacerile în eCommerce să câştige teren semnificativ în favoarea celor tradiţionale.

Conform unui studiu realizat de DigitalSilk, vânzările online cresc cu o rată de 19% de la an la an.

Studiile prezic că până la sfârşitul anului viitor, comerţul electronic va însuma 17% din piaţa de retail.

Însă, în timpul unei creşteri rapide a popularităţii unei afaceri în eCommerce, pot apărea probleme.

O creştere bruscă a vânzărilor poate scădea exponential nivelul de calitate, iar menţinerea unui magazin online performant poate fi dificilă.

Pentru orice antreprenor de success, astfel de provocări pot fi transformate în oportunităţi atunci când sunt identificate şi se planifică din timp remedierea lor.

Care sunt cele mai frecvente probleme?

Aşteptările ridicate ale clienţilor pentru experienţa post-cumpărare

Oamenii sunt mai deschişi la a cumpăra online acum mai mult ca niciodată.

Aşteptările lor de la un magazin online sunt cel puţin la fel de mari ca în cazul unui magazin fizic, în special când vorbim despre ceea ce se întâmplă după finalizarea procesului de checkout.

Ţinând cont că poate costa de 5 ori mai mult să câştigi un client nou decât să fidelizezi unul deja existent, orice client dezamăgit înseamnă pierderi pe termen lung pentru un business.

Conform unei cercetări de piaţă (Pitney Bowes), principalele motive pentru care clienţii devin dezamăgiţi de experienţa de cumpărături electronice sunt livrarea întârziată (29%) şi costurile mari de transport(24%).

Un alt motiv ar fi şi durata mare de timp necesară unei rambursări în cazul unui retur.

A pune la dispoziţia clientului noi facilităţi poate fi costisitor şi solicitant pentru un business, dar o investiţie în îmbunătăţirea aspectelor care ţin de logistică, este necesară pentru a face faţă concurenţei.

Creşterea cerinţelor pentru securitate şi protecţia datelor

Consolidarea securităţii site-ului este una dintre principalele probleme de comerţ electronic cu care se confruntă companiile astăzi şi una dintre cele mai delicate.

În aceeaşi notă, protecţia confidenţialităţii datelor şi securitatea cibernetică sunt aspecte cheie care determină dacă utilizatorii sunt sau nu dispuşi să cumpere dintr-un magazin online.

Mizele sunt mari. O pierdere de date, adrese de email, numere de telefon sau informaţii bancare, poate compromite pe termen lung credibilitatea unei afaceri.

Mai mult, pentru a evita conturi frauduloase ce pot duce la pierderi de venituri, verificarea identităţii online a cumpăratorilor a devenit acum mai importantă ca oricând, în special pentru comenzile cu plata la livrare.

Implementarea unui sistem sigur de gestionare a datelor , administrarea propriului server, colaborarea cu profesionişti pe partea de mentenanţa magazin online pot fi costisitoare, dar investiţia este necesară pentru a putea susţine scalarea unui business.

Construirea unei experienţe Omnichannel

Un studiu marca Harvard Business Review arată că dintr-un pol de 46000 de cumpărători, 73% dintre aceştia au folosit cel puţin două canale diferite de vânzări pentru a face cumpărături

Nu doar că aceştia trec de la un magazin la altul, dar schimbă în mod frecvent şi platformele atunci când urmăresc să facă o achiziţie.

De exemplu, e foarte posibil să vezi pe cineva cumpărând online chiar în timp ce stă la rând pentru a achita un produs la casa unui magazin fizic.

O strategie de tip Omnichannel, se referă la crearea prezenţei unei afaceri pe mai multe canale online cum ar fi website-ul, o aplicaţie web, reţele sociale, e-mail, SMS, WhatsApp dar şi offline prin magazinul fizic sau evenimente.

Cea mai mare provocare este aceea de a face ca experienţa să fie coezivă pe toate canalele unde afacerea este prezentă, pentru a putea răspunde nevoilor clienţilor. Iar asta implică resurse considerabile.

Extinderea funcţionalităţii magazinului şi automatizarea proceselor

A vinde online este doar primul pas.

Dacă iniţial un website cu funcţionalitate de bază era suficient să susţină o afacere la început de drum, o investiţie în infrastructura tehnologică a site-ului, este necesară pentru a ţine pasul cu creşterea vânzărilor.

În contextul pieţei extrem de competitive de azi, antreprenorii trebuie să utilizeze practici digitale inteligente pentru a îşi cunoaşte mai bine clienţii şi pentru a le putea oferi experienţe memorabile de cumpărături.

Site-urile de comerţ electronic care se concentrează pe construirea unei culturi orientate spre client, sunt cele care au cea mai mare rată de succes. Integrarea de noi funcţionalităţi şi automatizarea proceselor interne în special a celor de marketing, sunt fundamentale pentru un business care nu vrea să rămână în urmă.

În concluzie, e nevoie să investeşti bani pentru a economisi timp.

Mereu vor apărea noi provocări.

E de reţinut faptul că, un mod prin care ele pot fi depăşite mai uşor este acela de a le anticipa pe măsură ce afacerea creşte, de realiza un plan de remediere, şi de a implementa soluţiile potrivite pentru rezolvarea lor lor.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb