Cargill lichidează firma care activa pe piaţa uleiurilor vegetale din ţara noastră

Ziarul BURSA #Companii / 14 noiembrie 2014

Grupul Cargill va lichida firma Cargill Oils, care producea uleiuri vegetale, după ce în 2013 a anunţat ieşirea de pe această piaţă şi ca urmare a vânzării tuturor activelor pe care le mai deţinea.

În iulie anul trecut, Cargill a anunţat că a finalizat vânzarea mărcilor de uleiuri vegetale Untdelemn de la Bunica şi Olpo şi o parte din echipamente către Expur, filială a companiei franceze Sofiprotéol, şi că va închide fabrica din Podari (judeţul Dolj).

La acel moment, compania menţiona că tranzacţia face parte din strategia grupului Cargill de ieşire de pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi de concentrare a activităţii pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor agricole, inclusiv pe gama de servicii acordate fermierilor şi pe producţia de furaje.

Ulterior, în ianuarie anul acesta, Cargill Oils a anunţat scoaterea la vânzare a terenului şi construcţiilor în care funcţiona fabrica de ulei din Podari, pe care potrivit presei locale le-a vândut în septembrie unui om de afaceri local, Florin Purcea.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, citate de Mediafax, în 2013, an în care a mai derulat activitate pe piaţa de uleiuri vegetale, Cargill Oils a înregistrat o cifră de afaceri de 135,6 milioane lei (30,6 milioane euro), în scădere cu 60% comparativ cu 2012, şi un profit de 26,8 milioane lei (6 milioane euro), faţă de pierderi de 8,9 milioane lei (2 milioane euro) în anul anterior. Grupul american Cargill furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume. Grupul are 142.000 de angajaţi în 67 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb