Carlo Pignoloni este noul preşedinte al board-ului RWEA

C.B.
Companii / 17 mai 2020

Carlo Pignoloni

Carlo Pignoloni

Carlo Pignoloni preia conducerea de la Claudia Brânduş, cea care a condus Asociaţia în ultimii patru ani şi care s-a alăturat, anul trecut, echipei de Afaceri Europene a Grupului Enel la Bruxelles. În aceeaşi şedinţă, domnul Adrian Borotea, Director Afaceri Corporatiste si Strategie de Grup in CEZ Romania, a fost reales în funcţia de Vicepreşedinte al Asociaţiei, fiind astfel asigurată continuitatea în activitatea de conducere a RWEA.

Carlo Pignoloni are o vastă experienţă profesională în domeniul energiei regenerabile, de peste 30 de ani, atât în Italia cât şi pe plan internaţional. Carlo cunoaşte foarte bine şi piaţa de energie din România, contribuind în mod activ la dezvoltarea capacităţilor de energie regenerabilă în cei 4 ani petrecuţi la Enel Green Power România între 2008 şi 2011. În 2019 a revenit în România, pe poziţia de Country Manager al Enel. În poziţia ocupată anterior, a fost responsabil de gestionarea a 14 GW de capacităţi regenerabile pe care Enel Green Power îi are în Italia.

Sub coordonarea lui Carlo, RWEA va continua promovarea energiei regenerabile şi a Tranziţiei Energetice în România, capitalizând experienţa internaţională a membrilor Asociaţiei.

"Acum este momentul în care Regenerabilele trebuie să iasă din status quo-ul existent şi să joace în România rolul pe care îl merită, pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor şi sustenabilitatea economică. Regenerabilele nu mai pot rămâne o nişă, ci trebuie să îşi asume rolul de coloană vertebrală a societăţii, aşa cum va arăta în viitor. Regenerabilele reprezintă chintesenţa şi motorul noului Pact Ecologic European, Pact care reprezintă mult mai mult decât o strategie energetică. Pactul Ecologic European este despre cum să facem Tranziţia Energetică să fie justă, inclusivă şi sustenabilă, susţinută de o strategie pe termen lung cu impact transversal de la industrie la comunităţi şi societate, în general", a declarat Carlo Pignoloni.

Adrian Borotea, vicepreşedintele RWEA din anul 2017 şi unul dintre iniţiatorii proiectului Academia RWEA, îşi propune să continue proiectele care poziţionează RWEA ca o asociaţie care identifică şi implementează soluţii concrete de dezvoltare a sectorului energetic: "Academia RWEA, Open Wind Day şi Energy Transition sunt proiecte care adresează problemele de fond ale sectorului precum resursa umana specializată, contextualizarea impactului economic şi de mediu al industriei şi conştientizarea sinergiilor care trebuie consolidate sau inovate sunt priorităţi pe care experţii din cadrul Asociaţiei le vor trata în continuare cu transparenţă şi rezultate concrete", spune Adrian Borotea.

"După 4 ani de provocări pentru sectorul energiei eoliene din România, îmi închei mandatul cu satisfacţia de a fi ajutat la crearea unui dialog mai deschis şi mai eficient asupra Tranziţiei Energetice, prin evenimentele şi celelalte activităţi de comunicare ale RWEA. Asociaţia poate să construiască pe această fundaţie, ducând lucrurile la un nivel superior odată cu intrarea României într-o nouă etapă, în care energia regenerabilă capătă o relevanţă superioară. Sunt încrezătoare că sub conducerea lui Carlo Pignoloni, colegul şi mentorul meu, un profesionist cu peste 30 ani de experienţă internaţională, RWEA va promova cele mai bune soluţii pentru România", a spus Claudia Brânduş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb