Carlos Ghosn exclude o fuziune deplină între "Nissan" şi "Mitsubishi"

Ziarul BURSA #Internaţional / 26 aprilie 2017

Carlos Ghosn exclude o fuziune deplină între "Nissan" şi "Mitsubishi"

O fuziune completă a constructorilor auto japonezi "Mitsubishi Motors" Corp. şi "Nissan Motor" Co. nu este un subiect de actualitate, a declarat, ieri, Carlos Ghosn, preşedintele celor două companii şi totodată preşedintele grupului auto francez "Renault", transmite Reuters.

Anul trecut, "Nissan Motor" a preluat un pachet de control la "Mitsubishi Motors", în schimbul sumei de 2,3 miliarde de dolari, după ce "Mitsubishi Motors" a fost implicat într-un scandal provocat de manipularea datelor privind consumul la o serie de autovehicule, conform Agerpres.

"O fuziune completă nu este pe ordinea de zi. Vrem ca Mitsubishi să se reformeze", a declarat Carlos Ghosn la inaugurarea unei noi uzine "Mitsubishi" în apropiere de Jakarta (Indonezia). Ghosn a mai spus că este logic ca "Mitsubishi" să producă componente pentru "Nissan" în Indonezia.

Luna trecută, directorul operaţional al "Mitsubishi" a declarat că această companie şi "Nissan" studiază producţia în comun de camionete în Asia de Sud-Est, în ideea de a realiza economii ample în cadrul alianţei "Renault"-"Nissan".

Separat, directorul general al "Mitsubishi", Osamu Masuko, a estimat că peste trei ani, "Mitsubishi" va controla 10% din piaţa auto din Indonezia, faţă de 6% în prezent. Potrivit lui Masuko, vânzările "Mitsubishi" în Indonezia vor creşte cu aproape 40% în acest an, graţie vânzărilor de vehicule de tip multi-purpose.

În ultimii ani, Indonezia a devansat Thailanda, devenind cea mai mare piaţă auto din Asia de Sud-Est, aproximativ 1,1 milioane de vehicule fiind vândute anul trecut în această ţară.

Grupul japonez "Toyota Motor" Corp. domină de mult timp piaţa auto din Indonezia datorită reţelei sale extinse de distribuţie.

Alianţa "Renault"-"Nissan"-"Mitsubishi" este al patrulea producător auto din lume, după "Toyota", "Volkswagen" AG şi "General Motors" Co. Alianţa lărgită va avea 300.000 de angajaţi în diverse părţi ale lumii, din România până în Mexic şi China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb