CARLOS GHOSN, PREŞEDINTE RENAULT:  Incertitudinile provocate de Brexit şi posibila renegociere a NAFTA sunt riscuri pentru Renault

Adi Iacob
Companii / 12 februarie 2017

Carlos Ghosn (sursa foto: Wikipedia)

Carlos Ghosn (sursa foto: Wikipedia)

Preşedintele Renault, Carlos Ghosn, a recunoscut că incertitudinile provocate de Brexit şi posibila renegociere a Acordului Nord American de Liber Schimb (NAFTA) de către preşedintele american Donlad Trump reprezintă riscuri pentru grupului francez şi partenerul japonez Nissan, în 2017, relatează Automotive News.

Fabrica Nissan din Sunderland, Anglia, a devenit un subiect politic anul trecut, înainte de referendumul pentru Brexit din iunie, când Ghosn a avertizat că ar putea opri investiţiile acolo dacă britanicii vor vota pentru ieşirea din UE. Câteva luni mai târziu, Carlos Ghosn s-a întâlnit cu premierul Theresa May, care l-a asigurat că ţara va rămâne competitivă pentru afaceri.

Ghosn a confirmat această poziţie vineri, la prezentarea rezultatelor financiare ale Renault.

Carlos Ghosn a declarat: "Suntem de acord cu guvernul britanic că investiţia noastră se bazează pe ideea că trebuie menţinută competitivitatea Nissan. Angajamentele noastre de investiţii se bazează pe acest fapt".

El şi-a exprimat speranţa că May va ţine seama de acest lucru în negocierile cu UE pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Fabrica din Sunderland, cea mai mare din Marea Britanie, produce modelele Nissan Juke, Qashqai, Note şi Leaf, precum şi Infiniti Q30 şi QX30.

Ghosn a subliniat că discuţiile despre tarife şi cote sunt premature, pentru că deocamdată Brexitul este un lucru virtual.

"Realitatea este că în momentul actual Marea Britanie este membră a UE, iar comerţul continuă", a spus şeful alianţei Renault-Nissan.

Renault, ca şi alţi producători auto, este vulnerabilă la fluctuaţiile cursului valutar, iar lira sterlină s-a devalorizat după referendum.

Un raport al firmei Evercore ISI publicat pe 8 februarie arată un impact de 18 milioane de euro asupra EBIT pentru fiecare devalorizare cu 1% a lirei faţă de euro.

Ghosn a discutat şi despre efectul posibilelor schimbări aduse NAFTA, pe care preşedintele Trump vrea să îl renegocieze.

"În prezent există motive să credem că NAFTA va fi renegociat. Dacă nu va fi cazul, atunci bine. Dacă va fi, vor fi incertitudini", a spus preşedintele Renault, adăugând că de obicei aceste lucruri necesită timp.

El a notat că ar putea fi afectate şi acordurile comerciale ale Mexicului cu alte state din America Centrală şi de Sud şi acorduri dintre Argentina şi Brazilia, două pieţe importante pentru Renault.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb