Carlsberg aniversează 175 de ani de activitate

A.V.
Companii / 10 noiembrie 2022

Mihaela Hristea, Vicepreşedinte Marketing Tuborg România

Mihaela Hristea, Vicepreşedinte Marketing Tuborg România

Cercetătorul danez Morten Peter Meldal, care a lucrat pentru Carlsberg timp de 23 de ani, a obţinut, în 2022, premiul Nobel pentru chimie

Carlsberg Breweries aniversează, luna aceasta, 175 de ani de activitate inovatoare şi de pionierat în domeniul berii.

Anul acesta, cercetătorul danez Morten Peter Meldal, care a lucrat pentru Carlsberg timp de 23 de ani, în perioada 1988-2011, a obţinut premiul Nobel pentru chimie. Distincţia i-a fost atribuită, alături de alţi doi colegi, pentru contribuţia lor la dezvoltarea chimiei clic şi a chimiei bioortogonale. Morten Meldal a descoperit reacţia azida-alchina, cunoscută drept prototipul chimiei clic, din întâmplare, în Laboratorul Carlsberg din Valby, în Danemarca, în 2001.

Mihaela Hristea, Vicepreşedinte Marketing Tuborg România, spune: "O distincţie de un asemenea nivel nici nu putea veni într-un moment mai oportun. Premiul Nobel vine să confirme calitatea muncii depusă de cercetătorii noştri în toate domeniile în care operează. Suntem mândri că în legendarele laboratoare Carlsberg lucrează savanţi de un asemenea calibru, astfel că acum, când se împlinesc 175 de ani de când a luat naştere berea noastră, avem şi mai multe motive să sărbătorim. Avem planuri din ce în ce mai ambiţioase, inovaţia fiind în topul listei noastre de priorităţi pentru următoarele decenii".

În laboratoarele Carlsberg, înfiinţate în anul 1875, se desfăşoară permanent cercetări privind fabricarea berii. Studiile, inovaţiile şi explorarea de teritorii noi de către Carlsberg au generat tehnici care au revoluţionat, de-a lungul anilor, industria mondială a berii: de la purificarea drojdiei, descoperită de prof. dr. Emil Chr. Hansen în anul 1883, care a dus la apariţia primei beri lager din lume şi a dat startul unei noi ere în acest domeniu sau inventarea scalei pH, până la producerea de noi materii prime.

Moştenirea Carlsberg constă în 175 de ani de cercetare continuă şi se reflectă în produse şi tehnici inovatoare, precum combinarea mai multor tipuri de hamei sau recenta metodă Dry Hopping, care presupune adăugarea hameiurilor în berea proaspătă prin infuzare la rece, după procesul de fermentare, prin care este realizată berea Carlsberg LUMA, lansată în această vară în România.

Tuborg România este unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală şi singurul berar din Bucureşti dezvoltat printr-o investiţie greenfield. Tuborg România are un portofoliu format din mărci premium şi superpremium, internaţionale şi româneşti, care include şi o selecţie variată de beri speciale. În prezent, portofoliul include: Tuborg, Carlsberg, SKOL Original, Holsten, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen, Kronenbourg 1664 Blanc, Bucur, Somersby, precum şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb