Casa Albă îndeamnă ONU să investigheze otrăvirea fetelor de la şcoala din Iran

G.D.
Internaţional / 7 martie 2023

Casa Albă îndeamnă ONU să investigheze otrăvirea fetelor de la şcoala din Iran

Casa Albă a declarat ieri că o investigaţie privind recenta otrăvire a fetelor de la şcoala din Iran, ţară afectată de proteste, ar putea intra sub mandatul Naţiunilor Unite. Mai multe sute de cazuri de otrăvire cu gaz au fost raportate în peste 52 de şcoli din Iran de la sfârşitul lunii noiembrie, arată o numărătoare oficială, relatează AFP, conform News.ro.

Cazurile survin la mai bine de cinci luni de la începutul protestelor, catalogate drept revolte de către Teheran, care au fost declanşate de moartea kurdei iraniene Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în urma arestării acesteia pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al ţării pentru femei.

"Dacă aceste otrăviri sunt legate de participarea la proteste, atunci este în limitele mandatului misiunii internaţionale independente de anchetă a ONU privind Iranul de a investiga", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, referindu-se la organismul înfiinţat în noiembrie pentru a investiga încălcările drepturilor omului în Iran. "Trebuie să existe o anchetă independentă credibilă, să fie traşi la răspundere cei responsabili", a declarat ea în timpul conferinţei sale de presă zilnice, condamnând otrăvirile ca fiind "de neconceput."

De mai bine de trei luni, sute de eleve au raportat că au suferit simptome precum dificultăţi de respiraţie, greaţă şi vertij după ce au detectat mirosuri "neplăcute" sau "necunoscute", unele fete fiind spitalizate.

Valul de incidente a stârnit teamă în rândul părinţilor şi apeluri pentru ca autorităţile să acţioneze, ministrul adjunct al sănătăţii, Younes Panahi, declarând recent că atacurile suspectate au avut ca scop închiderea educaţiei pentru fete. Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat ieri că autorii ar trebui să fie supuşi unor "pedepse severe", potrivit site-ului său. Oficialii iranieni nu au anunţat nicio arestare până în prezent.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. s-ar putea sa aiba surprize daca vor anchete ca si cu nord stream si wuhan

    Amestec USA,

    in treburile interne a unei tari independente 

    De fapt, le da ordin, pt ca ONU e demult la dispozitia SUA! Doar ca n-au ce cauta in Iran, pt ca si iranienii stiu cat de "impartiali, echidistanti si responsabili" pot fi satanele globaliste de la ONU!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb