CASA ALBĂ:  Regatul Unit şi SUA au organizat consultări la nivel înalt cu privire la regiunea Indo-Pacifică

G.U.
Internaţional / 12 martie 2022

 Regatul Unit şi SUA au organizat consultări la nivel înalt cu privire la regiunea Indo-Pacifică

Regatul Unit şi Statele Unite au organizat în perioada 7-8 martie consultări la nivel înalt cu privire la regiunea Indo-Pacifică, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.

Delegaţia SUA a fost condusă de Kurt Campbell, coordonatorul Administraţiei SUA pentru zona Indo-Pacifică, şi a inclus reprezentanţi ai Departamentului de Stat, Departamentului de Apărare şi ai Consiliului de Securitate Naţională. Delegaţia Marii Britanii a fost condusă de consilierul adjunct pentru securitate naţională David Quarrey şi a inclus reprezentanţi din întregul guvern al Majestăţii Sale.

Potrivit sursei citate, oficialii celor două guverne au hotărât să-şi extindă şi să-şi aprofundeze alinierea şi cooperarea în regiune. Aceştia au salutat coordonarea tot mai mare între aliaţii şi partenerii din Atlantic şi Pacific. În special, aceştia au remarcat angajamentele fără precedent din partea ţărilor din Indo-Pacific - inclusiv Japonia, Australia, Republica Coreea, Noua Zeelandă şi Singapore - de a sprijini Ucraina şi de a impune costuri Rusiei pentru atacul său. Oficialii au remarcat, de asemenea, că aceşti paşi vin într-un moment în care partenerii din SUA, Marea Britanie şi UE îşi sporesc angajamentul cu regiunea Indo-Pacifică şi se pregătesc să facă faţă provocării concurenţei sistemice cu China.

Oficialii din SUA şi Marea Britanie s-au angajat să coordoneze punerea în aplicare a Strategiei SUA pentru Indo-Pacific şi a înclinaţiei Regatului Unit faţă de regiunea Indo-Pacifică, aşa cum este stabilit în evaluarea sa integrată. Aceştia au remarcat progresele înregistrate cu privire la AUKUS şi şi-au reafirmat angajamentul la cel mai înalt nivel de a asigura livrarea submarinelor cu propulsie nucleară înarmate convenţional şi a altor capacităţi avansate pentru a promova securitatea şi stabilitatea în regiune. Aceştia au convenit să urmărească angajamentul economic pozitiv din regiunea Indo-Pacifică, inclusiv prin sprijinirea tranziţiilor echitabile ecologice, ca parte a agendelor Iniţiativei ecologice curate şi Reconstruirea unei lumi mai bune; să colaboreze pe tehnologii critice şi emergente; asigurarea securităţii economice; opunerea constrângerii economice.

De asemenea, oficialii au reafirmat importanţa menţinerii păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwan şi au avut loc şi discuţii Au despre Hong Kong. În lunile următoare, SUA şi Regatul Unit vor lucra împreună pentru a investi în parteneriate cu Insulele Pacificului, pentru a sprijini centralitatea ASEAN şi pentru a promova cooperarea concretă cu ASEAN şi cu statele sale membre şi pentru a consolida legăturile cu India.

Pentru a-şi consolida angajamentul şi a-l susţine pe termen lung, Statele Unite şi Regatul Unit au convenit să inaugureze un dialog continuu asupra Indo-Pacificului. Dialogul va fi condus în Guvernul SUA de Consiliul de Securitate Naţională şi Departamentul de Stat, iar în Guvernul Majestăţii Sale de către Secretariatul Securităţii Naţionale şi Biroul pentru Externe, Commonwealth şi Dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb