Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune că viziunea Biroului Naţional al USR şi cea a fostului preşedinte care a demisionat, Dacian Cioloş, coincideau în proporţie de 90%, însă au existat divergenţe în ceea ce priveşte unele aspecte legate de numirile de miniştri, care nu ar fi fost în totalitate decizia partidului, informează news.ro.
"Noi eram de acord pe 90% din lucruri şi în general, în Biroul Naţional. Aici era o diferenţă de viziune, o diferenţă care ţine de esenţa democraţiei. Eu cred că cetăţenii se organizează în partide, trei cetăţeni pot începe un partid politic în România ca să propună ceva, să primească o responsabilitate, prin vot, şi să ia decizii. La noi se propunea ca decizia să fie în afara partidului. Nu era o discuţie despre politic versus apolitic, era vorba despre numirile de miniştri. Haideţi să vă dau un exemplu: eu, când am fost la Ministerul Transporturilor, am lucrat cu foarte mulţi oameni şi am reuşit să îi inspir şi să vină alături de mine, care nu erau membri de partid. Dar decizia asupra învestirii lor a fost a mea, nu m-am dus la un consiliu de înţelepţi", a afirmat Cătălin Drulă, joi seară, la B1 Tv.
Întrebat dacă fostul preşedinte Dacian Cioloş propunea ca un astfel de "consiliu" să facă propunerile, Drulă a răspuns că propunerea lui Dacian Cioloş era "să decidă cine sunt miniştrii USR un fel de comitet", care ar fi făcut "o listă" în acest sens.
"În China, din câte înţeleg, se alege liber, dar sunt deja opţiunile preselectate. E important să nu preselecteze cineva care nu are şi responsabilitatea. (...) Făcea o listă. A preselecta o listă e o formă de decizie. Dacă eu vă dau dumneavoastră trei opţiuni acuma, nu înseamnă că dumneavoastră aţi ales chiar liber, că v-am preselectat eu cele trei opţiuni. Asta am înţeles eu din acel document. Şi al doilea aspect este că (...) nu se poate să decidă cineva care nu răspunde. Ce înseamnă să te duci în extern şi dumneavoastră, de exemplu, să decideţi ce se întâmplă în USR? Păi dacă faceţi o decizie proastă eu spun că nu e vina mea, că aţi decis dumneavoastră, în afară, iar dumneavoastră spuneţi: eu nu sunt la USR, eu nu am nicio treabă, nu pe mine m-aţi votat. La nivel filosofic, este o lipsă de încredere în capacitatea democraţiei de a da soluţii bune", a adăugat Cătălin Drulă.
El a afirmat că "democraţia e imperfectă", dar a subliniat că "e cel mai bun sistem pe care îl avem şi singurul care nu produce drame, crime şi suferinţă de guvernanţă".
Drulă a adăugat că USR este "o organizaţie solidă, nu stă această organizaţie într-un lider sau altul".
"Eu îi mulţumesc până unde a contribuit şi sper să contribuie în continuare alături de noi în acest proiect", a mai spus Cătălin Drulă, referindu-se la Dacian Cioloş.
El s-a arătat încrezător că USR va reveni în preferinţele electoratului.
"Eu cred că avem o credibilitate mare şi va fi în creştere această credibilitate, pentru că a demonstrat - ştiţi, se vorbea acum doi-trei ani, înainte să trecem prin runda de alegeri 2019-2020, oare ştiu să guverneze? - am demonstrat că ştim să guvernăm. Oare sunt în stare să livreze? Am livrat, am livrat PNRR, am livrat proiectele...", a adăugat preşedintele interimar al USR.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.02.2022, 09:31)
Flamanzilor!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.02.2022, 12:24)
si prosti, ca de erau descurcareti se manjeau cu aia patrioti si versati si rodeau si ei la PNRR si la PNDL III Anghel Saligny