CĂTĂLIN DRULĂ: "USR va depune luna aceasta o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor fostei Securităţi"

S.B.
Politică / 6 decembrie 2022

"USR va depune luna aceasta o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor fostei Securităţi"

Cătălin Drulă a anunţat că USR va depune un proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor fostei Securităţi, informează news.ro.

"E vorba de 1.300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie, mulţi dintre ei încă în viaţă, care au primit din partea instanţelor hotărâre judecătorească definitivă că au fost lucrători ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi prin care au suprimat sau au îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, în scopul susţinerii puterii comuniste", a explicat liderul USR.

"Este absolut revoltător ca securiştii care au exercitat teroare în numele unui regim totalitar să primească astăzi pensii speciale din partea statului român. Sunt oameni care au adus teroarea, frica, au frânt destine şi care astăzi primesc în mod sfidător pensii speciale din partea statului român democratic. Ei continuă să fie şi după 1989 specialii acestui stat. Vă anunţ că USR va depune luna aceasta o lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor Securităţii care au făcut poliţie politică, încălcând astfel drepturile omului. E vorba de 1.300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie, mulţi dintre ei încă în viaţă, care au primit din partea instanţelor hotărâre judecătorească definitivă că au fost lucrători ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi prin care au suprimat sau au îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, în scopul susţinerii puterii comuniste", a declarat Cătălin Drulă, marţi într-o conferinţă de presă în care a anunţat lansarea de către USR a campaniei "Stop pensiile speciale".

Preşedintele USR a mai spus că în PNRR sunt prevăzute încă 25 de zile pentru desfiinţarea pensiilor speciale care reprezintă 1% din PIB. El a adăugat că acel procent reprezintă o sumă mai mare decât bugetul dedicat cercetării şi anume 0,16% din PIB.

De asemenea, pensia specială este în medie de opt ori mai mare decât pensia contributivă, a mai precizat Drulă.

Acesta a vorbit şi despre abrogarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, care ar avea un impact de un miliard de lei asupra bugetului din 2023, dacă nu vor fi eliminate sau amânate.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Bafta!

    Multi lucratori ai securitatii au murit intre timp...

    drula stie ca nu voteaza nici psd nici pnl , de aia propune .

    Au fost la guvernare doi ani de ce nu au taiat pensiile speciale,si care sunt acelea,cele militare sunt pensii de serviciu,iar ceke mai multe sunt psnsiile speciale ale magistratilor,ups de alea nu pot sa se atinga ca de...asa ca vrajala pentru fraieri,vad ca inca time la prostime

    1. Cu 15 % puteau la fel ca acum.

      Atunci de ce au promis

      Au avut majoritate,puteau sa taie si mama ei de pensie mai ales ca usr pnl urlau pe unde apucau ca le taie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb