Cătălin Predoiu prezintă concluziile Corpului de control privind accidentul de la 2 Mai

F.D.
Miscellanea / 28 august 2023

Cătălin Predoiu prezintă concluziile Corpului de control privind accidentul de la 2 Mai

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunţat luni că una dintre concluziile Corpului de Control privind accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit loviţi de o maşină condusă de un altul, de 19 ani, aflat sub influenţa drogurilor vizează cercetarea prealabilă a faţă de inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Constanţa, Adrian Glugă, relatează News.ro.

"Raportul propune următoarele măsuri. Declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege faţă de inspectorul şef de poliţie judeţeană Constanţa. Inspectorul general al IGPR va analiza şi dispune cu privire la declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege pentru mai mulţi lucrători de poliţie, un comisar şef de poliţie, adjunct al şefului IPJ Constanţa, un comisar şef de poliţie, şeful Serviciului Rutier din IPJ Constanţa, comisar de poliţie - şeful Poliţiei Mangalia, agent de poliţie - operator 112", a afirmat Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că inspectorul şef Constantin Adrian Glugă şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcţie.

"Voi sesiza comisiile de disciplină cu raportul şi îl voi transmite Parchetului", a completat Predoiu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. De multa vreme trebuia desființat ipj Constanța.Habarnistul de la justiție a fost mutat la interne.

    Nu cred ca Politia este vinovata de ce a facut o beizadea.Fiind si o zona turistica,in plin sezon,oamenii pur si simplu nu au prostul obicei de a lasa jumatate de turisti fara permis.Doar grecii mai fac asa ceva.Am traversat toata Turcia cu masina si cand ma vedeau politistii turci din filtre,ca am numere de Romania,imi faceau de la distanta semn sa trec.Nu eram drogat intr-adevar,dar puteam fi si oricum nu respectam mai niciodata limita de viteza.

    1. A crescut numarul de masini ,si puterea motoarelor ,cu trafic desfasurat tot pe 1 banda pe sens . Suplimentar ,lucrarile de infrastructura ,in orase si n afara lor ,cresc riscul de accidente . Si faptul ca in tara noastra s au infiltrat retele mafiote care vand droguri unor inconstienti e un factor important pentru ca cei drogati nu mai judeca bine . Dar nici una din aceste cauze nu poate fi remediata de politia rutiera ,de ce trebuie demonizati politistii rutieri pt cazul de la 2 mai ? Erau pe teren ,faceau verificari cum sunt instructiunile ,ce sa fi facut suplimentar ?! In afara de o ipotetica imobilizare a masinii respective ,politia nu putea sa faca altceva care sa evite ca acel inconstient sa mai ia o doza si apoi sa faca accident mortal pe sosea ,in localitate . Dupa gravitatea ranilor victimelor trebuie sa fi avut viteza f mare.

    Da tovarashe ministru! Elibereaza-i pe toti la cerere, ca sa poata iesi linistiti la pensie (aia anticipata si speciala). Si poate ii angajeaza Despescu consilieri, ca ar fi pacat sa se iroseasca niste politisti atat de profesionisti si onesti!

    De sesizarea parchetului ai auzit? Macar de forma pt ca oricum ancheta va dura pana la prescrierea faptelor. 

    Problema nu e la ruriera….

    raul trebuie oprit din radacina… samanta… 

    problema e la cei ce au responsabilitatea de a verifica zonele cu potential de vanzare si traficare droguri si alcool pentru minori… 

    in ziua de azi avem tehnologii cu izotipi ce pot depista provenienta unei rosii dar tot nu depistam provenienta unei pastile extasy sau cocaina… ori nu vrem asta? 

    mai tine minte cineva povestea cu vaporul ce cara “lemne” prins cu cocaina in scanduri bagate..? 

    pe ra pe vremea lui mazare prizat si televizat distrat cum sustine el “turismul speculativ in mamaia”. 

    la 2 mil de youth este normal sa avem cazuri ca acestea… este o lege a numerelor mari… mai ales ca noi avem si deficiente in structurile ce trebuie sa isi faca treaba. 

    Nu am mai vazut de mult patrulare de politisti cu detectoare portabile de droguri si alcool prin cluburi de renume… cu lanterne uv … ca sa mai starpeasca din mafie… 

    raul porneste de la usa cluburilor si din cluburi… pe urma raul se plimba stingher in societate si cauzeaza rele mai mari… 

    unde este anti raul in momentele necesare de oprire din fasa a raului? 

    antiraul doarme din diferite motive… 

    plus ca “pateonii” dau spagi sa nu mai fie deranjati de militie in fiecare vineri sambata duminica … si uite asa raul atinge maxim ca pe urma sa erupa ceva undeva… 

    am spus in comenturi acum 1 an… atentie youth in crestere duce la comportamente asociate acestui cadran.. cat si consecintele sociale aferente…. 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb