Câteva sute de oameni protestează în Piaţa Victoriei

V.D.
Miscellanea / 20 iunie 2018

Câteva sute de oameni protestează în Piaţa Victoriei

Actualizare 21:00 Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice, în timpul manifestaţiei de astăzi seară din Piaţa Victoriei, potrivit Jandarmeriei Bucureşti.

"Au fost conduse la secţie două persoane, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice", a transmis Jandarmeria Bucureşti.

La acestă oră, peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei faţă de modificarea codurilor penale.

În timpul manifestaţiei au avut loc altercaţii între jandarmi şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt.

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos. Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul forţelor de ordine şi au reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos.

------

Peste 300 de persoane protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificarea codurilor penale, iar circulaţia este restricţionată în faţa Guvernului, o parte dintre manifestanţi fiind aşezaţi pe carosabil, după ce a avut loc o altercaţie cu jandarmii. Proteste au loc miercuri seară şi la Sibiu, Iaşi, Braşov sau Oradea.

Traficul a fost restricţionat după ce protestatarii au rupt gardurile instalate de jandarmi şi au pătruns pe carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe şosea. manifestanţii au reacţionat astfel după ce forţele de ordine le-au interzis să rămână în Piaţa Victoriei cu o maşină din care se strigau în mers, prin potavoce, mesaje antiguvernamentale.

Numărul protestatarilor continuă să crească, în timp ce la acestă oră jandarmii încearcă să monteze din nou gardurile.

Manifestanţii strigă "Demisia", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta" şi "Hoţii", iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Curtea Constituţională a penalilor".

O parte dintre manifestanţii din Piaţa Victoriei din Capitală au protestat pe parcursul zilei în faţa Parlamentului faţă de modificarea Codurilor penale. Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost huiduit la ieşirea din Parlament, a fost împins de unul dintre protestatari şi a avut nevoie de protecţia jandarmilor, care l-au escortat prin Parcul Izvor şi a mers până la metrou în huiduielile manifestanţilor, care au strigat "Nu scăpaţi", "Hoţii". Protestul a început încă din timpul prezenţei premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului, la ora 13.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb