CCIB a organizat evenimentul "România - Alegere strategică pentru afaceri şi investiţii"

F.D.
Miscellanea / 19 octombrie 2023

CCIB a organizat evenimentul "România - Alegere strategică pentru afaceri şi investiţii"

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în parteneriat cu Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) au organizat la Palatul CCIB, evenimentul"ROMANIA-THE STRATEGIC CHOICE FOR BUSINESS AND INVESTMENTS" cu participarea a 9 membri ai conducerii "Turkonfed" (Turkish Enterprise and Business Confederation), reprezentanţi ai conducerii ARICE, ai mediului de afaceri bucureştean, inclusiv ai Asociaţiei oamenilor de afaceri turci din România (TIAD), conform unui comunicat de presă al organizatorului.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), Iuliu Stocklosa, moderatorul întâlnirii, salutând participarea oaspeţilor turci la eveniment, a declarat: "Pentru CCIB, Turcia reprezintă o piaţă prioritară, ceea ce rezultă şi din cele 7 acorduri de cooperare încheiate cu Camerele de Comerţ din Istanbul, Ankara, Trabzon, Eskishehir, Gaziantep, Iskenderun şi Camera de Industrie din Ankara. Conform celor convenite recent cu preşedintele Camerei de Comerţ din Istanbul, vom încheia un nou acord de cooperare actualizându-l pe cel din 2008, iar în luna noiembrie a.c. vom semna un MoU privind colaborarea cu Camera de Comerţ din Konya cu prilejul vizitei in România a unei delegaţii conduse de preşedintele acesteia. La acestea putem adăuga Acordul de parteneriat cu TIAD, oamenii de afaceri turci din ţara noastră fiind tot mai prezenţi în viaţa economică din România ca antreprenori, investitori, exportatori sau importatori, operatori în turism etc".

Preşedintele "Turkonfed", Suleyman Sönmez a făcut o prezentare a organizaţiei pe care o conduce, înfiinţată în 2004 ca o confederaţie naţională, în prezent incluzând 30 de federaţii din Turcia (26 regionale şi 4 sectoriale) şi 300 de asociaţii cu circa 65.000 de companii ca membri. "Turkonfed are membri în 74 de ţări, prin 22 de asociaţii şi camere de afaceri turce reunite în platforma "Turkonfed International", a completat în intervenţa sa dl. Burak Pehlivan, preşedintele acestei structuri. Ambii preşedinţi ai "Turkonfed" şi respectiv "Turkonfed International" s-au pronunţat pentru întensificarea colaborării între firmele din cele două ţări, menţionând că România se află în TOP 3 între ţările vizate de mediul de afaceri turc în vederea realizării de investiţii în străinătate.

În alocuţiunea sa, dl. dr. Rareş Burlacu, preşedintele ARICE, a făcut o amplă analiză a stadiului relaţiilor comercial economice dintre România şi Turcia şi a perspectivelor acestora. A precizat că Turcia este principalul partener comercial al ţării noastre între statele nemembre UE, menţionând şi necesitatea asigurării unor schimburi comerciale mai echilibrate, deficitul comercial actual înregistrat de România în comerţul cu Turcia fiind printre cele mai ridicate.

Au mai avut intervenţii dl. Ufuk Tandoģan, preşedintele TIAD, şi dl.Gungõr Guven, fost preşedinte TIAD, investitor în ţara noastră, preşedinte al UMEB.

În partea a doua a evenimentului cei prezenţi au urmărit cu interes prezentările făcute de: Cristina Cocîrlă, Şef serviciu la InvestRomânia - ARICE, Prezentare de ţară "Contry Presentation_InvestRomania"; Bogdan Hossu-CEO şi fondator al companiei de consultanţă "Wise Finance Solutions", membră a CCIB, "Fonduri nerambursabile disponibile în România /Non-Reimbursable funds available in Romania".

La finalul reuniunii preşedintele Iuliu Stocklosa a mulţumit participanţilor pentru aportul adus la realizarea evenimentului prin alocuţiuni, prezentări, intervenţii sau chiar prezenţă activă la sesiunea de networking, adresându-le rugămintea de a da curs şi în viitor la invitaţiile pentru evenimentele organizate de CCIB şi dedicate mediului de afaceri bucureştean şi nu numai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb