CCIB a premiat firmele din sectorul 6

F.D.
Miscellanea / 28 septembrie 2023

CCIB a premiat firmele din sectorul 6

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei sectorului 6, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectorul 6, manifestare ce a avut ca obiectiv evidenţierea celor mai performanţi operatori economici cu sediul social pe raza acestei unităţi administrativ-teritoriale, conform unui comunicat de presă al organizatorului.

Potrivit sursei citate, la Gala de înmânare a premiilor au participat alături de manageri ai celor mai performante companii din sector şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Sectorul 6 concentrează una dintre cele mai puternice comunităţi de afaceri la nivelul Capitalei. Astfel, companiile cu sediul în această unitate administrativ-teritorială care au depus bilanţul anul trecut au realizat, cumulat, o cifră de afaceri de 93 miliarde lei, adică aproape 19 miliarde de euro, valoare net superioară celor înregistrate la nivelul multor judeţe din ţară, arată sursa citată.

"Companiile laureate din sectorul 6 au realizat o cifră de afaceri cumulată de 89 miliarde lei (cca. 18 mld euro) şi un profit din exploatare de 8 miliarde lei (adică 1,6 mld euro) şi oferă locuri de muncă pentru 112,9 mii salariaţi. Îmi face plăcere să subliniez că 32% dintre companiile premiate la nivelul acestui sector s-au calificat şi la etapa pe municipiu a Topului. Mai mult, 42% dintre companiile din sectorul 6 laureate la nivel de Capitală s-au situat pe primele trei locuri ale clasamentului", a precizat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Galei.

Dintre cele 8.985 companii care au îndeplinit criteriile de eligibilitate au fost premiate 3012 (33,5% din totalul celor calificate), în cadrul a şapte secţiuni. În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană în sectorul 6 activează în domeniul serviciilor (38,8% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (29,8%) şi de cele cu profil industrial (11,6%). Construcţiile concentrează 7,5% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul - 7%, turismul - 3,9%, în timp ce doar 1,4% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.

"Într-un astfel de cadru putem să vorbim mai pe îndelete despre partea economică a sectorului 6. Suntem singura primărie din ţară care dă autorizaţii de funcţionare o dată la patru ani. Am modificat regulamentele astfel încât nu mai este nevoie să se vină la fiecare început de an cu acel dosar. Pur şi simplu, după ce se documentele au fost aduse o dată, anual se depune o simplă cerere online", a declarat Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6. În context, edilul a vorbit pe larg despre iniţiativele Primăriei dedicate scăderii birocraţiei şi a corupţiei prin digitalizarea serviciilor publice (taxe şi impozite locale, administraţia comercială).

"În calitate de reprezentanţi ai Guvernului vă stăm la dispoziţie cu tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a vă sprijini să atrageţi cât mai multe fonduri pentru a dezvolta mediul de afaceri românesc", a declarat Gheorghe Dănuţ Bogdan, secretar general adjunct al Ministerului Economiei, felicitând antreprenorii premiaţi, dar şi Camera bucureşteană, pentru iniţiativă.

În comunicatul organizatorului se mai menţionează că: "Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2022, în cadrul evenimentului au fost decernate premii speciale Primăriei Sectorului 6 şi unor companii din diverse domenii de activitate.

Etapa la nivel de sector a Topului firmelor din Bucureşti va continua cu Gala dedicată laureaţilor din sectorul 4, eveniment ce se va desfăşura joi, 5 octombrie, în Aula Carol I a Palatului CCIB."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb