CCIFER a organizat Conferinţa anuală Perspective Economice ale României la ASE

F.D.
Miscellanea / 23 noiembrie 2022

CCIFER a organizat Conferinţa anuală Perspective Economice ale României la ASE

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România a organizat Conferinţa anuală Perspective Economice ale României la Academia de Studii Economice din Bucureşti, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost deschis de Francois Coste, preşedinte CCIFER, şi de ES Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România.

"Săptămâna trecută am inaugurat Centrul euro-atlantic al Rezilienţei pe care România îl va înfiinţa pe baza unui parteneriat public-privat. Rezilienţa şi antifragilitatea sunt două cuvinte cheie pe care le întâlnim în relaţiile bilaterale, dar şi pentru construcţia politicilor noastre europene. Din perspectiva geopolitică, cifrele de productivitate sunt excelente. România are una dintre cele mai dinamice economii din Europa Centrală şi Orientală şi chiar din Europa. Avem o creştere de 4,8% şi perspective de creştere în viitor, cu o putere de atractivitate integrală. Franţa nu este doar al treilea mare investitor în Romania, dar suntem a doua ţară în ceea ce priveşte noile investiţii. Asta se datorează accesării fondurilor europene, atractivităţii, cu noi proiecte care se întrevăd în viitor, în materie de energie, sănătate, nuclear şi apărare", a declarat ES Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, în deschiderea conferinţei.

Aderarea României la Schengen şi la OCDE, privite ca două obiective mari ale României, au fost abordate mai ales din prisma prezenţei mediului de afaceri privat, Franţa fiind al treilea mare investitor în România, cu investiţii de 8,6 miliarde euro.

Perspectiva macroeconomică a fost oferită de expertul economic Csaba Balint, Membru în CA al BNR, care a explicat că rezilienţa economiei "este determinată de dimensiunea şocului care o loveşte, apoi de ansamblul de vulnerabilităţi economice cumulate în anii anteriori (ex. bula imobiliară, credite acordate în valută, deficit de cont curent). În România este nevoie de 5-6 ani pentru ca economia să-şi revină după criză. România are o creştere economică de 4-6% (consumul este principalul motor de creştere economică). Deficitul a continuat să crească, dar investiţiile au performat în România. Fondurile europene pot contrabalansa problemele cauzate de războiul crizei energetice. Suntem pe un platou inflaţionist, dar inflaţia va fi stabilizată în 2023".

În cadrul celei de-a doua mese rotunde, invitaţii din panel au abordat tema reindustrializării României, drept un obiectiv comun la nivel de UE, dificultăţile din unele sectoare, legate de infrastructură, competiţia mondială, inflaţia, costul energiei, exodul forţei de muncă şi nevoia de personal calificat. Totodată, au fost evocate proiecte noi care pot aduce beneficii, cum ar fi eolienele de mare, în domeniul energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb