CCR A DECIS: Leonardo Badea rămâne şef al ASF

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2019

Leonardo Badea

Leonardo Badea

Curtea Constituţională a respins, ieri, obiecţiile ridicate de parlamentarii PNL şi USR cu privire la numirea actualei conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Decizia a fost pronunţată cu majoritate de voturi, magistraţii constituţionali constatând că Hotărârea Parlamentului României nr.37/2018 privind numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară este constituţională în raport cu criticile formulate.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi va fi comunicată celor două Camere ale Parlamentului.

În cele două sesizări, parlamentarii opoziţiei susţineau că membrii actualei conduceri a ASF nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru ocuparea funcţiilor respective şi că majoritatea parlamentară a votat numirea persoanelor respective, încălcând normele constituţionale.

În sesizarea depusă de PNL se arată că Parlamentul României avea obligaţia legală de a efectua analiza individuală a încadrării experienţei profesionale a fiecărui candidat în domeniile expres prevăzute de lege - financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare. Vechimea minimă cumulată necesară în aceste domenii de activitate pentru a fi numit în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară trebuie să fie de minimum opt ani de la data absolvirii studiilor de lungă durată, cu diplomă de licenţă. În opinia liberalilor, niciunul dintre membrii votaţi de Parlament în CA al ASF nu îndeplinea condiţia respectivă.

Pe 14 noiembrie 2018, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, prin vot secret cu buletine de vot, numirea în funcţia de preşedinte al ASF pe actualul preşedinte al instituţiei, Leonardo Badea. În funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF a fost votată Elena Doina Dascălu. Totodată, plenul reunit al Parlamentului a validat şi candidaţii pentru alte funcţii de conducere în cadrul ASF, după cum urmează: "vicepreşedinte membru executiv, sectorul instrumente şi investiţii financiare - Sorin Bota, care între timp a demisionat din funcţie; vicepreşedinte membru executiv sectorul asigurări-reasigurări - Cristian Roşu Cristian; vicepreşedinte membru executiv, sectorul sistemului de pensii private - Daniel Ştefan Armeanu; membru neexecutiv- Joszef Birtalan; membru neexecutiv - Gabriel Grădinescu; membru neexecutiv - Aura Socol şi membru neexecutiv".

Ulterior, după retragerea lui Marius Bota din funcţia de vicepreşedinte al ASF pentru piaţa de capital Parlamentul a ales în această funcţie pe Gabriel Grădinescu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Traiasca Analfabetii!Este Dancila de la A.S.F.!!!

    1. Omul e profesor universitar, cum poti sa spui ca e analfabet?De curiozitate, tu la ce varsta ai terminat facultatea?

      profesor la universitatea din Videle?

      Nu toti cei cu dioma au si pricepere si stiinta asta e bota la partea practica!

      Tu ești unul dintre angajații inutili aduși de Leo Universitarul de Carton în ASF. Ăsta e profesor universitar?? Ăsta? A scris el vreodată un manual real? A publicat el vreodată un articol științific real? Badea e un lipitor de afișe PSD. Un lingușitor de Dâmbovița făcut de Țuțuianu om. A lipit afișe, a rânjit cu ciocu' ăla mizer la toți rahații din PSD și ușor ușor a ajuns și el om. A făcut fantoma aia de facultate Valahia, o rușine pentru învățământul universitar și culmea a ajuns Șef la ASF. A citit și el 2 cărți de finanțe ieftine și e mare specialist în piețe financiare. A adus toate nulitățile în ASF și a dat afara oamenii care mai aveau ceva mintea. Țară fără viitor. Nimeni ăsta are 14000 de euro salariu. Să dea la PSD

      Te referi la Negritoiu? Pe cine a dat afara Badea? Da cateva exemple.

      Nu ma refer la Negritoiu. Pe ala l-a dat Dragnea afara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb