CE a demarat o procedură de consultare publică cu privire la insolvenţa în Uniunea Europeană

Ziarul BURSA #Internaţional / 24 martie 2016

Comisia Europeană a demarat, ieri, o procedură de consultare publică cu privire la cadrul legislativ care reglementează insolvenţa în Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă.

Potrivit Executivului comunitar, un cadru legislativ funcţional care să reglementeze insolvenţa este vital pentru sprijinirea investiţiilor companiilor şi creşterii economice în UE, pentru a ajuta companiile şi persoanele fizice să facă afaceri pe piaţa unică, precum şi pentru investiţiile din afara UE. Cu toate acestea, ineficienţa şi divergenţele care există în rândul cadrelor legislative care reglementează insolvenţa îngreunează evaluarea riscurilor de către creditori, în special în cazul investiţiilor transfrontaliere, împiedicând integrarea pieţelor de capital din UE.

Aproximativ 200.000 de companii dau faliment anual în UE. Comisia vrea să ajute companiile să depăşească dificultăţile financiare în caz de faliment, şi în acelaşi timp, să maximizeze valoarea primită de creditori, acţionari, angajaţi, investitori, autorităţi fiscale şi alte părţi implicate. Procedura de consultare publică vrea să identifice modificările care ar putea fi făcute pentru a creşte eficienţa şi eficacitatea cadrelor legislative care reglementează procedura insolvenţei. Un accent deosebit în timpul consultării va fi pus pe regulile privind sprijinirea companiilor care trec printr-o perioadă dificilă să-şi restructureze datoriile imediat ce este posibil şi să primească o a doua şansă dacă afacerile lor sunt viabile.

"Principala noastră prioritate este să punem la punct cel mai bun mediu posibil pentru a stimula creşterea şi investiţiile transfrontaliere în UE. O piaţă unică de capital are nevoie de reguli moderne de insolvenţă care sunt uşor de aplicat. În acest fel putem atrage mai multe investiţii în UE. Piaţa noastră unică poate funcţiona mai bine dacă reducem ineficienţele provocate de diferitele legislaţii naţionale privind insolvenţa care creează incertitudine şi îi descurajează pe antreprenori", a declarat comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, citată de Agerpres.

Procedura de consultare publică se va încheia în data de 14 iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb