CE A FOST ŞI CE VA FI Blitzkrieg-ul se dezumflă

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 18 iulie 2012

Blitzkrieg-ul se dezumflă

Ca în toate acţiunile în care se bagă Dan Voiculescu, războiul-fulger de răsturnare a lui Băsescu de pe fotoliul din Cotroceni a fost declanşat prosteşte, într-un moment inoportun şi deşi dispunea de toate argumentele să învingă - un plan relativ bine calculat, suport popular şi doi lideri acceptabili, fără mari pete de grăsime pe ei - acum se dezumflă, sub presiunea internaţională şi în mod specific, a Uniunii Europene, îngrijorată de faptul că mijloacele folosite au alterat caracterul "de drept" al statului nostru.

Ceea ce a fost numit, în presa noastră, drept "blitzkrieg"-ul USL, a urmărit, limpede, îndepărtarea preşedintelui Traian Băsescu (să pună USL mâna pe Justiţie, este din perspectiva noastră, doar o speculaţie, cât timp preşedintele suspendat nu prezintă dovezile, sau măcar argumentele acestei acuzaţii, dar, unele semne din media sugerează o planificată pregătire a opiniei publice pentru schimbarea şefilor din Justiţie, SIE şi SRI).

CE A FOST

Algoritmul preluării puterii a programat cinci paşi:

3 iulie:- a fost revocat Avocatul Poporului Gheorghe Iancu şi înlocuit cu Valer Dorneanu, fost deputat PSD; Scopul: Avocatul Poporului are competenţa să atace o Ordonanţă a Guvernului care, de pildă, ar limita competenţele Curţii Constituţionale;

3 iulie: - au fost revocaţi preşedintele Senatului Vasile Blaga şi preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, fiind înlocuiţi cu Crin Antonescu (PNL) şi respectiv Valeriu Zgonea (PSD); Scopul: este un scop dublu: 1) pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu era necesară convocarea unei sesiuni extraordinare şi trecerea subiectului pe ordinea de zi; 2) pentru promovarea lui Antonescu în poziţia din care să-l înlocuiască pe Băsescu, ca interimar, după suspendarea lui;

4 iulie: - Ordonanţa Guvernului de limitare a atribuţiilor Curţii Constituţionale; Scopul: este un scop dublu: 1. să nu poată fi contestată, la Curtea Constituţională, hotărârea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu; 2. Curtea să nu mai aibă autoritatea să observe neconstituţionalitatea modificării Legii Referendumului;

5 iulie: - Guvernul Victor Ponta emite Ordonanţa de modificare a Legii Referendumului, eliminând condiţia de validitate a Referendumului, constând în participarea de 50% plus unu din totalul alegătorilor; Scopul: USL evaluează că există un curent majoritar ostil preşedintelui Băsescu, dar nu este deloc sigur că va reuşi să îndeplinească condiţia de cvorum;

6 iulie: - Preşedintele Traian Băses-cu este suspendat şi înlocuit cu Crin Antonescu, drept interimar; Scopul: demiterea lui Băsescu.

CE VA FI (2 VARIANTE)

Reacţia severă a Statelor Unite, a Germaniei şi a Uniunii Europene în general pare că, în mod prostesc, nu a fost prevăzută de către echipa de planificare, operaţiunea fiind silită să se strecoare printre opinia publică româ-nească şi cea străină, ceea ce îi obligă pe liderii USL la prestidigitaţii de dis-curs, cu înţelesuri duble, care sunt percepute ca falsificând realitatea (conducând la accelerata decredibilizare, compromitere).

Presiunea categorică a Uniunii Europene pentru respectarea competenţelor iniţiale ale Curţii Constituţionale şi relevanţa deciziilor sale a determinat USL să ezite în a-şi mai continua riguros planificarea iniţială, liderii declarând că sunt de acord cu cerinţa (ezitările, într-un "blitzkrieg", sunt fatale - vezi excepţionalul editorial al lui Cornel Codiţă, din 13 iulie, în BURSA, intitulat "Legile şi riscurile blitzkriegului").

De aici rezultă două variante ale viitorului.

1) Replierea după eşecul operaţiunii:

A. USL respectă angajamentul să des-făşoare Referendumul după regulile condiţiei de cvorum, ceea ce conduce la alternativă;

a). se întruneşte cvorumul (practic, este imposibil); Băsescu este demis; participarea va fi contestată, observatorii internaţionali vor sesiza frauda; ne compromitem grav ca stat de drept.

b). nu se întruneşte cvorumul; Bă-ses-cu se întoarce la Cotroceni, dar va fi nul politic, marcat de absenţa legitimizării prin vot, câştigându-şi dreptul să-şi continue mandatul, la "masa verde"; Antonescu este rugat în genunchi de USL să nu-şi dea demisia şi nu şi-o dă; ambele tabere sunt slăbite, Ro-mânia este compromisă internaţional; USL va câştiga alegerile legislative din toamnă, cu un scor mult mai modest, decât dacă nu ar fi iniţiat "blitzkriegul".

B. USL nu respectă angajamentul să desfăşoare Referendumul după regulile condiţiei de cvorum, ceea ce conduce la următoarea consecinţă: am belit-o.

NOTA AUTORULUI

Vă rog să descrieţi varianta benefică pe care nu am luat-o în calcul.

Opinia Cititorului ( 65 )

  1. eu cred ca varianta benefica este, sin in cazul A, si in cazul B, exact asta: "am belit-o". ca, poate, in sfarsit, romanii se vor trezi (din betie) dupa ce vor da cu capul de pragul de sus. pana atunci, tara se goleste de harnici si de onesti, speriati de lacomia parazitilor si de tupeul hotilor. ceea ce e bine, pana la urma, caci in Romania nu va mai ramane niciunul care sa poata fi parazitat sau jefuit, asa ca parazitii si hotii vor trebuis a se apuce de munca daca nu vor accepta sa crape. de foame.

    cred ca boala numarul 1 a romanilor este aceea ca ei idolatrizeaza furtul. ei nu ii urasc pe hoti, ei ii invidiaza de moarte, atata tot. 

    da, stiu, exista si exceptii. da, dar sunt putine. cativa albinosi in Africa nu au sa schimbe denumirea (si specificul) de "Continentul Negru). 

    cam asa si cu Romania. eu ma bucur ca am emigrat. pentru ca, in felula sta, i-am lipsit pe paraziti si pe hoti de impozitele mele. mica-mare, capacitatea mea de munca (si de plata) am pus-o in slujba altui stat, populat nu de romani, ci de oameni cu bun simt. 

    tare mult mi-as fi dorit ca "a fi roman" si "a avea bun simt" sa fie compatibile (intr-o proportie care sa exceada pe cea de exceptie). nu a fost sa fie. 

    calitatea unei natii se judeca dupa idealurile si comportamentul... pensionarilor ei. in Romania, pensionarii sunt tafnosi, lacomi si se bat in piept cu "eu am muncit" si "mi se cuvine". aici, in noua mea tara, pensionarii sunt sufletul organizatiilor de caritate, al asociatiilor de cultura. nu mai pot munci ca in tinerete, dar pot contribui (si contribuie) cu experienta lor. si, mai ales, nu au pretentii desantate. pentru ca ei, spre deosebire de pensionarii din Romania, constientizeaza ca pretentiile alea sunt satisfacute de nimeni altii decat de copiii si de nepotii lor. caci aceia le platesc pensiile, din impozitele lor. 

    pensionarii din Romania sunt nu doar cauza, dar si simptomul cel mai evident al cancerului societatii romanesti: lacomia de furt. 

    1. aceiasi pensionari care se bat in piept cu caramida ca "eu am muncit si mi se cuvine" sunt tot cei care au furat ani intregi de la CAP, care au turnat la securitate, care au muncit in dorul lelii (da, eu o spun, se lauda ca au muncit, dar daca munceau precum se lauda, Germania ar fi fost la ani-lumina IN URMA Romaniei, si vorbesc de Germania aia de est, tot comunista si tot praduita de sovietici, inca si mai rau decat Romania), au chinuit oameni la canal si la sighet... iar astazi se imburicesc la pensii speciale. sa muncesc eu ca sa tin in spate asemenea speciemene? sa imi fie cu iertare, dar nu m-ar trazni Dumnezeu pentru ca as fi prea prost? nu! sa imi fie cu iertare, dar mie imi este mila de oamenii harnici, cinstiti si tacuti, nu de aia de isi smulg parul din cap, lenevesc si te escrocheaza. de asta am plecat din Romania: pentru ca am preferat sa traiesc intre oameni cu bun simt (si, inca o data, ma refer la masa oamenilor), chiar daca acestia nu vorbesc romaneste. am invatat eu limba lor. suna, pe drept cuvant, mai cinstit decat cea romaneasca. si nu are atata lacomie, atatea pretentii de la ceilalti (in timp ce de la sine, sufletul!) cum are limba romaneasca. renegat? poate. dar in numele a ceea ce Romania (de fapt, romanii) se incapataneaza sa nu ofere: bun-simt, cinste si harnicie. se incapataneaza romanii? nu-i nimic, ma incapatanez si eu. patriotism nu inseamna a suporta toti nesimtitii si toti parazitii si toti hotii doar pentru ca am avut ghinionul sa ma nasc (apropo, nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa ma nasc acolo) intr-un teritoriu locuit de asemenea specimene.

      Eu cred ca prostia politica este principala meteahna a conatzionalilor dv. Au ales mereu ticaloshi sa-i conduca, asha ca efectele nu sunt de mirare. Shi lashitatea de a nu protesta fatza de autoritatzi corupte este de pomina. Comparatzia intre pensionarii din Germania shi Romania nu e tocmai fericita: primii au in general pensii decente, care le permit un stil de viatza decent, activ in societate shi sanatos, cei romani traiesc de azi pe maine, fara medicamente shi sistem de sanatate performant.

      Bine ca ai plecat din Romania. Era bine daca te-ai fi nascut intr-o vreme in care sa fi ajuns sa ti se fi luat pamantul, apoi sa fi fost obligat sa-ti muncesti "pamantul" dar in CAP, sa-ti arati "curajul" dar sa ajungi la CANAL sa culegi stuf si apoi, la batranete - dupa ce-ai muncit o viata, sa taci ca cacatul in iarba, ca doar "ai bun simt" nu ca pensionarii roman, nu?.

      Bine ca ai plecat din tara. 

      Ramineti ai nostri, oriunde.

      nu protesteaza impotriva hotilor pentru ca ii idolatrizeaza. si alte natii s-au confruntat cu politicieni necinstiti, dar i-au eliminat prin vot; au facut o selectie in timp. nu le-a dat nimeni din cer politicieni cinstiti. pensionarii germani au pensii bune pentru ca au muncit la viata lor (si rezultatele sunt palpabile -- priviti infrastructura lor), chiar daca se bat mai putin cu caramida in piept ca ce multe merita ei pentru cat au muncit. ai nostri nu stiu decat sa se vaicareasca si sa isi justifice pretentiile desantate prin laudarosenie neacoperita de fapte (apropo, uitati-va la infrastructura romaneasca).

      zau, asa si-au aratat oamenii curajul de a lupta impotriva celor ce le luasera pamantul? inghesuindu-se care sa toarne mai repede la securitate? de aceea avea securitatea o treime din populatie de turnatori? dumneata numesti turnatoria drept forma de lupta impotriva comunistilor? esti naiv... o fi fost adus comunismul in Romania de baionetele rusesti, dar si ce teren fertil a gasit aici! cati turnatori!

      Make, de ce ati modificat textul postarii 1.3?. Parca te laudai ca este libera exprimarea parerilor!?. 

    Basescu isi va continua mandatul la "masa verde"si "pupat toti piata edependentei".Ca la noi la nimenea!Vor zice ca au facut pace de dragul mentinerii relatiilor internationale.O sa iasa si Nastase de la racoare, iar pentru noi ramane cum am stabilit :AM BELIT-O, AM BELIT-O RAU! Vine si iarna si-i ingheata robinetul de ajunge euro la cinci lei!!

    1. chiar crezi ca euro valoreaza doar 5 lei? eu castig in euro si nu mai trimit (ca investitii) in Romania niciun euro pana cand nu trece de 5 lei. nu face, pur si simplu. ce produce asa de maret economia aia de 3 milioane de salariati cat sa tina in spate 1 milion de bugetari, 1 milion de regiasi autonomi (in traducere: job sigur ca la stat, salariu mare ca in privat) si 5 milioane de pensionari plini de pretentii "sa li se dea"? si sa mai si ramana cat sa fie un euro sub 5 lei? are Romania vreo companie de talie europeana, mondiala? uitati-va la Coreea de Sud, o tarisoara mai mica decat Romania: Samsung, Hyundai, LG... si tot Romania se bate cu caramida in piept, e plina de pretentii si face scandal.

      Alex, vad ca esti plin de frustrari si patima. E clar, adevarul nu poate fi decat la tine...

      Pot sa-ti dau un sfat, daca imi permiti:asculta mai multe opinii inainte de a trage concluzii. Cat despre Euro la 5 lei, eu zic ca mai e de asteptat. 

      judeci ca un pensionar sadea. Alex nu'i nici frustrat si nici patimas. Ci doar "upset" . Ii este ciuda ca nu poate sa'i aduca pe vinovati acolo la el in tara lui noua chiar in "crossfire'ul" lunetei armei de vinatoare.... In rest baiatul traieste ce spune , si nu spune ce traieste amaritul din Romania...Pricipit?

    Make, varianta benefica pe care nu ai luat-o in calcul este chiar A.a), dar fara ineptiile gen “practic, e imposibil sa se intruneasca cvorumul” (ATENTIE, cvorumul este de 50%, nu 70 sau 80%!!!) si “participarea va fi contestată, observatorii internaţionali vor sesiza frauda…” (FRAUDA?!?, care frauda???)

    Asadar, reformulata, varianta A.a) este foarte simpla: Se întruneşte cvorumul; Băsescu este demis; lucrurile revin la normal. 

    1. adica la normalitatea iliesco-nastasiana, aka "avem nevoie de liniste": se va fura netulburat.

      intre un furt in liniste si o corectitudine cu scandal, sa imi fie cu iertare, dar o prefer pe cea din urma. 

      din pacate, sunt putini romanii care nu viseaza ceea ce viseaza toata turma: sa fure si ei, macar un pic. romanii, in masa lor, nu isi doresc corectitudine si cinste, ci doar sa prinda si ei un loc la masa hotilor. sa grohaie "in liniste" ca porcul satisfacut ca a prins si el un loc la troaca de laturi. 

      cu asa mentalitate de calici e si normal ca au ajuns unde au ajuns. chiar credeti ca nu exista motive obiective pentru care Romanie e pe ultimul loc din Europa? exista vreo 20 de milioane de asemenea motive, si acestea sunt romanii insisi. 

      dar, bineinteles, romanii nu vad vreun defect la ei insisi. mereu sunt de vina altii: evreii, Basescu etc. nu propria lor lene, nu propria lor hotie, nu. romanii sunt perfecti! 

      ei, as! unii ar zice ca sunt doar fuduli. ma rog, fara "doar", ci cu "si" in loc... 

      Mai lAlex ,parca ziceai ca te spetesti muncind :du-te tata si te culca ,iti scade randamentul ce dracu !

      Cred ca-i dus, deja...

      Localele au fost completamente fraudate, de toate partile.

      Alegerile au devenit o competitie sub sloganul "care fura cel mai tare", absolutizind acest principiu observat de Victor Ponta la alegerile prezidentiale din 2009 ("ceilalti au avut un sistem mai bun"). 

      Clasa politica nu mai poate organiza alegeri libere.

      Make are dreptate: ar fi groaznic sa fim observati de echipe straine de supraveghere. 

      Este a treia oara cind atrag atentia: o natiune in care cetatenii nu se respecta unul pe celalalt, devine lesne de controlat.

      Dispretul de sine si de celalalt ne-a fost inculcat deliberat, ca sa fim usor de controlat. 

      Dispretuindu-ne, facem jocul manipularii.

      Avem o intreaga istorie de demnitate, avem motive reale de orgoliu national. 

      respectul nu pica din cer, domnule Make, ci se castiga. eu, daca va cer asa, pe nepusa masa, sa aveti incredere in mine, ati avea? increderea se castiga, la fel si respectul. pe mine, personal, nu m-a invrajbit *nimeni* (si, cu atat mai putin, deliberat) impotriva functionarilor de la ghiseu. de cei din Romania vorbesc. propria lor lene, faptul ca erau ocupati sa bea cafeaua in loc sa se ocupe de tine, faptul ca asteptau mereu "macar de-o ciocolata", asta m-a invrajbit impotriva lor. in pofida acestor neajunsuri, am ajuns, in timp, sa respect si sa admir functionarii de la ghiseu. tot ce a fost necesar ca asta sa se intample a fost sa trec granita.

      Deci nu e groaznic sa furi organizat, institutzionalizat, de catre toate partzile. Groaznic e dupa matale ca "echipe straine" incercand sa va ajute in nemernicia voastra nationala, sa constate ca tot mai furatzi. Va asteapta un mare viitor!

      A crede, ca "lucrurile revin la normal" da dovada ori de cinism, ori de prostie. Oare cine a "privatizat" intreaga tzara in folos propriu, nu cumva FSN, PDSR,PSD shi securistii sai? Ai cui sunt VOICU, NASTASE, VOICULESCU, SEVERIN etc.? Nu ca ai lui BASE sunt mult mai breji, dar lichelele PONTA shi Antonescu sunt chiar mai obraznice decat mentorii lor. Cu acestia un singur lucru va fi "normal": ei shi ai lor infractori vor fi scapatzi de pushcarie unde ar trebui sa le fie locul. Prostimea "normal" va ramane cum e, saraca shi lasha.

      Schimbati locul cu ei; este foarte probabil ca v-ati comporta la fel, dupa un timp.

      Problema de organizare si conducere. 

      nici altor natii nu le-a cazut din cer organizarea si conducerea. si-au creat institutii, s-au organizat si si-au selectionat conducatori. si ganditi-va, ei au trebuit sa descopere modelele de organizare prin incercare, greseala, invatare. noi am putea, pur si simplu, sa ii studiem cat macar sa nu repetam greselile facute de ei. dar cerbicia noastra de a ramane orgoliosi si de a ne inregimenta in democratia "originala" (macar cu asta, chiar a nimerit-o! e cat se poate de originala) iliesciana ne face sa ne orbim singuri. nu putem, nu acceptam sa invatam de la altii, caci asta ar insemna ca noi nu mai suntem perfectii aia care au in fiecare moment o panoplie traditionala de scuze: "tara mica," la confluenta marilor imperii". olandezii sunt asa de mari? elvetienii? Polonia a fost rasa de pe harta de trei ori! de ce nu a ajuns Romania mare putere si mare imperiu, sa fi zis astazi rusii: "ei, ce ne-am fi dezvoltat si noi, daca nu ne-ar fi cotropit pana la Moscova Imperiul Romanesc!". nu... noi nu suntem cu munca intru rezolvarea problemelor, noi suntem campioni la gasitul de scuze si la ascunsul dupa deget. beliti, vorba lui Make, si pe drept cuvant. caci ar fi nedreapta o soarta mai buna de atat.

      si, de fapt, ceea ce ii opreste pe romani sa vrea sa invete din experienta altora este faptul ca se feresc de cele trei lucruri care sunt de neocolit daca ar vrea sa preia experientele respective. iar aceste trei lucruri de care se fuge in Romania mai repede decat fuge dracul de tamaie sunt: ONESTITATEA+HARNICIA+BUNUL_SIM T. romanii, masa lor, idolatrizeaza: FURTUL+LENEA+TUPEUL_SMECHERIA. si tot ei se vaita...

      Niciodata n-am simtit ca dumneavoastra. Nu am radacini satesti, dar am fost mereu la tara si, invariabil, cind ma gindesc la neam, ma gindesc la sateni.

      Nu sint asa cum ii descrieti. 

      Cei pe care ii descrieti sint sateni dezradacinati. 

      Imi pare rau, sint multi, se inmultesc, devin majoritari.

      Dispretul cu care sint priviti ii legitimeaza si ii multiplica. 

      eu nu ma gandesc la sateni, ci la alegatori. astazi, ca alegatori sunt mai importanti ca oricand in trecut in istorie. priviti-i astfel, ca alegatori, si veti vedea ca lucrurile nu sunt asa de roz. cati din ei citesc un program politic inainte sa voteze? cati verifica daca a fost respectat programul inainte de re-alegere?

      inca ceva, domnule Make: mai intai, oamenii nu trebuie vazuti numai ca ceea ce sunt, ci si evaluati in raport cu ceea ce trebuie sa fie. in evul mediu li se cerea sa fie (si erau) sateni. astazi, in democratie, nu este suficient sa fie doar sateni, mai trebuie sa fie si alegatori. electori. votanti. astea sunt regulile jocului. in al doilea rand, tara nu este compusa numai din cei la care va uitati sau la care va ganditi dumneavoastra atunci cand spuneti "neam". daca este sa ma uit si eu numai acolo unde imi convine, va garantez ca e usor sa gasesc exemple in favoarea oricarei opinii. dar, revenind la oi, Romania este o structura ceva mai complexa decat satenii cu a caror imagine va mangaiati dvs. si celelalte componente ale acestui complex exercita o influenta semnificativa. priviti Romania, asa cum este ea astazi, inclusiv ca membra a NATO si UE, si intreba-ti-va unde sunt satenii in toata aceasta ecuatie, devenire si responsabilitate. asta ca sa va convingeti de moderata lor importanta. v-as vorbi de elite (eu, cand spun "neam", ma gandesc intai la Cuza si la Spiru Haret -- ministrul, nu universitatea) dar, va marturisesc, imi este somn :D.

    ''alex'' a punctat aspecte esentiale ale existentei pe plaiurile mioritice ! Eu ii doresc , lui si la toti cei care au plecat din proprie initiativa sa traiasca in strainatate , fericire si implinirea tuturor dorintelor ! A atins buba care doare cel mai mult banda de idioti nativ , clica securisto-comunista si anume ca vor ramine numai ei in rromminia si vor muri de foame ! De aici si replicile unora dintre ei ''rubini'' si ''anonim'' !

    1. Toti romanii sint prosti; eu sint roman; deci eu sint prost.

      Oricit as emigra, tot roman raman; deci, sint un prost in strainatate.

      Buna alegere! 

      ...Ce poti cere de la un prost?!

      gura pacatosule adevar graieste (nu "pacatosului" cu intentie). atata ca pe tine nici macar sa emigrezi nu te duce capsorelul.

      Unui prost poti sa-i ceri sa voteze cu ciuma rosie PSD+PC+PNL, in frunte cu Pol Ponta si poker-man-ul Crinuza ! Si asa va face prostul! . ALEX , ai vorbit pe limba noastra , a celor putini dar cinstiti. Sunt pensionar , dar nu din gloata bolsevica "nu ne-a dat ".Prost am fost ca nu am ramas afara cand puteam ! Pensionarilor ; aruncati secera si ciocanul din inima si cap!!!

      Si mie imi place Aristotel.

      Altora, nu. 

    Din pacate, calitatea opiniilor si a exprimarilor reflecta un anumit grad de cultura si educatie.Ce mesaj constructiv transmiteti catre societate?

    Atunci,de la "talpa tarii" ce sa mai cerem?

    Cu bine! 

    1. Textul lui Make a fost trimis, probabil, la o ora convenabila pentru a putea fi citit imediat dupa ora 00.00 cand continutul paginii Bursa on line se schimba . Nu cunoastem detaliiile corespunzatoare.Finalul articolului : am belit-o ! este amuzant dar nu reflecta realitatea.Astazi 18-07-12 parlamentul se intruneste in plen si nu stim ,inca,ce vor decide In plus a aparut un scandal monstru produs de imixtiundea STS,condus de Marcel Opris, in politica.Un posibil CSAT ,convocat de presedintele interimar Crin Antonescu, ar putea taia nodul gordian al afacerii respective. Si mai sunt inca 12 zile de ofensiva media a Antenelor dlui Voiculescu... Am mai afirmat cu alte ocazii, ca exista posibilitatea ca un grup puternic de interese sa aduca la vot 800.000 -900.000 de votanti anti Basescu. Pe bune.Unul din conducatorii acestui grup de interese ne-a confirmat acest lucru. Nu exista motive sa ne indoim de afirmatiile sale. Pe de alta parte ,PDL-ul ,condus de dl Blaga,l-a cam lasat sa se descurce singur pe dl suspendat. Care este cu spatele la zid... Cei de la Antenele dlui Voiculescu sunt profesionisti de clasa si in ofensiva lor media prezinta fapte care-l incrimineaza pe dl suspendat...Asa ca este prematur sa spunem : am belit-o ! Sa lasam bilderbergiana UE sa se linisteasca singura. Noi ,sa asteptam. Si sa mergem la vot. Si in definitiv,avem exemplul Argentinei care merita a fi studiat cu atentie. N-am belit-o Make ! Sa fim optimisti !

      Antonescu a afirmat ieri ca a incheiat un gentlemen agreement cu Basescu si ca ii lasa telefonul sa-l foloseasca.

      Credeti ca a mintit, din nou? 

      Din pacate, domnule Dan Voiculescu, intr-un concurs de ceea ce credeti ca ar fi inteligenta, Mircea Geoana v-ar infringe, oricit de elegant ati avea impresia ca va exprimati.

      Talpa tarii nu este nici sub talpa dumneavoastra si nici imobila ca a dumneavoastra. 

      Unde va sint picioarele, acolo va este si capul.

      Tepene, amindoua. 

      NU MAI SUNTEM O TARA EUROPEANA!!!!!!!!!

      Fortschrit tsbericht für Rumänien  

      "Wir sind kein europäisches Land mehr" 

      Heute präsentiert die EU-Kommission ihren Fortschrittsbericht für Rumänien. Wegen anhaltender Sorge um die Rechtsstaatlichkeit droht dem Land eine verschärfte Aufsicht der EU. Doch nicht nur der Rechtsstaat wankt, viele Rumänen sind tief frustriert über die große Armut. 

      Von Karla Engelhard, ARD-Hörfunkstudio Südosteuropa 

      Auf dem Markt in einer Plattensiedlung im Süden von Bukarest. Ein Mann - Anfang 70 - bietet Tomaten, Knoblauch und Paprika an. Zweimal die Woche verkauft er seine Ernte aus dem Garten, um zu überleben. Die Leute kaufen von ihm, weil es bei ihm billiger ist als im Supermarkt nebenan. 

       

      [Bildunterschrift: Rumäniens Präsident Basescu ] 

      "Es ist eine große Armut in Rumänien", klagt der Mann. Es sei schrecklich. "Mit dem Sparkurs von Staatspräsident Traian Basescu ist es noch schlimmer geworden. Wenn er weiter an der Macht bleibt, werden wir am Hungertuch nagen. Geben wir den anderen eine Chance."

      Asta este ceea ce ne dorim domnilor? Nu ajunge ca suntem a doua cea mai saraca tara din Europa, ca titlu zdrobitor folosit de conationalii nostrii? Va spun eu ce suntem: Niste scursuri inconstiente asupra viitorului tarii noastre. Mi s-a spus in fata ca in timpul comunismului studentii erau atat de infometati incat mancau iarba de pe pajistile campusurilor universitare. Astazi ecoul Romaniei in lume este de un miliard de ori mai devastatori. Stramosii nostri nu cred ca ar mai dori sa fim categorisiti drept urmasii lor........ 

      Cu tot respectul si admiratia pe care le manifest fata de persoana dumneavoastra, pot sa va garantez ca nu sunt Dan Voiculescu.Se poate observa dupa adresa de e-mail de unde este trimis comentariul.

      Profit de ocazie sa va reamintesc ca citesc Bursa de la nr.1, am si colectia primilor 4-5 ani, si, in tot acest timp, m-am exprimat in mai multe randuri in ziar. La una din nedumeririle exprimate nu ati raspuns, si anume: cum ati reusit dle MAKE(daca este una si aceeasi persoana cu cea de la Bursa) sa aveti intaietate la interviurile luate lui Sorin Ovidiu Vantu?  

      Dl Bestea, cu multa simpatie va contrazic. In Romania nu s-a murit niciodata de foame. Chiar in timpul ultimilor ani ai lui Ceausescu, cand plateam din greu pentru planurile megalomane ale sale, mai toate frigiderele romanilor erau pline de provizii. Daca te duceai in vizita la cineva, iti intindea o masa bogata ca sa-ti demonstreze cat de bine se descurca. La noi creste vegetatia si in crapaturile asfaltului. Intr-adevar, in perioada puscariilor de exterminare a vechii elite, in anii '50-60, au fost multe cazuri de infometatre a detinutilor politici, dar asta nu se intampla din cauza lipsei de hrana.

      In alta ordine de idei care ar fi sugestia dv., sa acceptam tacit ce ni se intampla si sa nu crancnim din teama de a nu ne face de ras? 

      Va rog sa ma scuzati pentru confuzie, domnule Dan!

      Va rog sa ma scuzati si pentru intirzierea raspunsului; uneori, desi imi doresc sa particip la sectiunea de comentarii, pur si simplu nu sint lasat de treburi administrative.

      Termenul limita pentru incheierea textelor mele este ora 17.30. Astfel, puteti calcula cit timp am avut la dispozitie pentru articolul de fata, pentru ca ieri am anuntat, la un moment dat (pe la 16.00), ca nu mai pot raspunde, deoarece trebuie sa-mi fac lectiile.

      Imi place sa cred ca este un record de rapiditate. 

      Stimate domnule Anonim,

      aceasta era de fapt si idea pe care doream sa o invoc. In acea perioada mi-am petrecut si eu anii studentiei si stiu concret despre ce aiureau cei straini noua. Era doar o informatie ajutatoare pentru a putea face diferenta intre ce se gandea atunci despre Romania si ce se spune astazi in lume despre noi. Prin platforma domnului Make , caruia din nou ii multumesc pe aceasta cale, incerc sa-mi linistesc un pic naduful. Personal , iarasi vorbind sincer nu pot sa spun ca sufar asemeni omului de rand, deoarece financiar ar trebui sa-mi fie rusine fata de profesorul de la catedra, de lucratorul dintr-o mina de carbuni sau de cel dintr-un institut financiar sau unitate sanitara. Am avut parte o buna parte a devenirii mele profesionale de aceasta lectie de modestie si curatenenie morala pe care 99% din populatie o au. In urma cu ani de zile ridicandu-ma si luand cuvantul la anumite seminarii pe tema Romaniei mai aruncam cate o intrebare incomoda de genul: daca in tara sunt conditii atat de deficitare mediului de afaceri de ce va doriti asa de mult sa patrundeti pe piata, sau pentru un salariu de 300 de Euro cat puteti sa abordati o atitudine verticala inainte de a fi cocosat de povara greutatilor pe care trebuie sa le suportati. De aceea imi plac oamenii care incearca sa nu ne duca cu presul si care stiu sa arate lungul obrazului celor care nu mai stiu sa citeasca in rapoartele lor financiare de unde isi are provenienta CGU (CASH Generating Unit) lor. Ma infurii atunci cand Buna Credinta sau Good Will in forma sa anglofona in Romania sufera deprecieri demne de o firma aflata in proces inaintat de descompunere. Si ma doare cand cetatenii acestei tari sufera pentru ca 1% nu gandesc ce inseamna aceasta pentru tara. Sa acceptam ce ni se intampla nu este solutia. Rezolvarea problemei este de a incerca noi sa reusim sa transmitem ca pe fiecare din noi ne jigneste si ne doare cand se vorbeste asa despre Romania. Cine nu reuseste sa respecte numele tarii, acea persoana nu ma reprezinta pe mine si atunci incerc sa-mi exprim opinia mea. Ca este buna sau rea, partinitoare sau independenta , decizia asupra validitatii este luata de cel caruia i-am supus-o atentiei, iar responsabilitatea asupra celor afirmate va fi analizata de parlamentul constiintei mele. 

      Daca toate dialogurile din societatea romaneasca s-ar desfasura in modul civilizat, ascultand cu atentie si parerea celuilalt, multe dintre problemele nerezorvabile ar avea o solutie evidenta. Faptul ca, de la inceput, ne inregimentam de-o parte sau de alta, ne face sa fim partizanii fanatici ai unei idei preconcepute pe care nu am avut timp s-o rumegam, la care am aderat fara sa stim de ce. Dupa care ne simtim obligati sa ne aparam "idea".

      Toate aceste consideratii se aplica unor oameni de buna credinta neinregimentati intr-un fel, vreunei tabere.

      Cand vom avea disponibilitatea sa ascultam si alte pareri si sa intelegem acele idei, contrare cu ale noastre, atunci , putem sa ne declaram europeni ! 

      Abia acum am remarcat afirmatia "Cei de la Antenele dlui Voiculescu sunt profesionisti de clasa"...

      Este, din nou, foarte, foarte interesant. 

      Ieri, m-ati facut cizmar.

      Incep sa va intrezaresc ierarhiile valorice... 

      Acesta ar trebui sa fie modul de dialog. Orice afirmatie insotita de explicatiile de rigoare pentru a putea da interlocutorului posiblitatea de a-ti combate obiectiv punctul personal de vedere. Asta ar trebui sa ne conduca mai departe. Frumos exprimat "avea disponibilitatea sa ascultam si alte pareri si sa intelegem acele idei, contrare cu ale noastre, atunci , putem sa ne declaram europeni "

      Record de rapiditate 90 de minute pentru un articol?

      Cu cine faceti comparatia, cu un reporter cu o luna vechime?

      Pe de alta parte, stiind care este ritmul dumneavoastra de scris, e dovada de neseriozitate sa va ocupati atat timp pentru comentarii in loc sa va concentrati pe treburile ziarului. 

      Ai dreptate, semnele articolului pot fi tastate in cinci minute, de o dactilografa.

      Te superi daca-mi gestionez timpul cum vreau eu? 

      Ok ,dle Make ! Articolul dvs care se incheie cu: am belit-o ! isi pastreaza savoarea .Noi am opinat : n-am belit-o! Si am dat exemplul Argentinei . Desi acolo este un regim prezidential, tara prospera. La noi, constitutia actuala este de vina. .. Am aflat si motivul pentru care Presedintele interimar ,Crin Antonescu ,ezita sa convoace un CSAT...Este jenant sa comentam. Unul din profitorii acestei ezitari, Dl Hrebenciuc ,ii pune strambe dlui Ponta. .Suntem curiosi sa aflam cand va fi exclus din PSD dl Hrebenciuc .. Poate aude dl Sova! Cele bune ,Make !

      Si cei de la Antena3 si dvs sunteti ziaristi.Cu o singura deosebire: Dvs nu participati la batalia politica pentru demiterea lui Basescu.Dv va exprimati opinia ca un ziarist situat in afara acestei batalii Si bine faceti. Ca va exprimati mai rustic sau nu ,tine de tema articolului respectiv.Noi nu judecam ierarhia valorilor in cazul ziaristilor. Ne exprimam doar opinia asupra articolului respectiv.Atat.

      N'am vazut in ultimele citeva zile nici un raport care sa prezinte procentajul intelectualilor care inca mai coabiteaza in Romania de azi cu marea masa a votantilor ( mi'e jena sa pronunt acel nume - p***** care face aluzie la ce e de belit de romanii de acasa).

      Stie cineva sa raspunda la aceasta intrebare? Citi oameni cu carte mai sint azi in Romania ? O tara fara intelectuali este o tara sortita congolizarii sau somalizarii sau sudanizarii..... ce dracu' numai de tari africane am acum pe limba ?  

      Aveti dreptate partial: da, eu sint ziarist.

      Nu oricine care este incadrat pe un stat de plata de ziarist, este ziarist. 

      Definitoriu pentru ziarist este ca este insufletit de vocatie cetateneasca, nu de vocatie danvoiculeasca.

      Dar, va inteleg, publicul este confuz in privinta asta, ba chiar si profesorii de jurnalism. 

      Esti in stare sa deosebesti articolul asta de un reportaj?

      Ce inseamna oameni cu carte?

      Cu bacalauretat (pe stil nou - aka fara copy/paste) sau cu facultate ? 

      Ce insemna intlectual ? 

      Unul care a terminat facultatea ? 

      Sau unul care si-a luat doctoratul cu copy/paste dar conform ormelor din 2003 nu a copiat ?

      Te rog explica-mi sa stiu daca ma pot incadra la intelectuali. 

    Ca intotdeuna, solutia cea mai simpla, adica cea "de bun simt", ar rezolva elegant lucrurile. Oricum toti "se dau curati si uscati". Demisioneaza si marinarul si cirdurile de pelicani din senat si camera deputatilor. Anticipate si...Dumnezeu cu mila...

    1. Nici o mila ...!!!! De ciuma asta rosie bolsevica mioritica , damboviteana, olteneasca, criminala tip Pol Ponta, nu vom mai scapa niciodata . Timp de 2~3 mandate ramanem fara chiloti pe noi . Nu ne mai salveaza nici o anticipata . Sa recitim mesajele scrise de ALEX !!! Acolo este descris real , crudul adevar al intrinsecului nostru mioritic , de natie de secaturi ce suntem , handicapati de tipul ;= " l-am ales si nu ne-a dat nimica"= cu mana intinsa si fluerele in gura la colturi de bulevarde si cu fustele in cap , urland ca prostii la luna , in loc sa trecem la munca . Jumatate din pamantul tarii este parloaga , iar nui strigam ca tembelii " da-neeeeeeeeee" . Ferice de cei tine si cu drag de munca ce au taiat-o si rau de noi , ramasii pe plaiul mioritic , ca oile , PT. CA " AM BELIT-O , de-adevaratelea !!! Ciuma rosie Pol Ponta , nu are nici mama , nici tata, nici Dumnezeu !!!

    S-a ajuns intr-un punct din care nu mai exista iesire. Deci, am belit-o ! Romania, in momentul in care a aderat la UE, a acceptat regulile si normele europene. Legile UE prevaleaza in fata legilor autohtone. Parlamentul Romaniei a votat in unanimitate aceasta conditie, fara sa intrebe poporul roman printr-un referendum ! In momentul in care Crin Antonescu spune ca noi nu suntem obligati sa ascultam reprosurile UE, iar Ponta are un dublu discurs , unul la Bruxelles si altul la Bucuresti, fara sa-i pese ca va fi dat in vileag, ei certifica ideea ca Romania s-a saturat sa mai fie membra a UE !

    Ceea ce n-ar fi, poate, rau !?  

    Dar, atunci, era absolut necesar sa -si exprime, cu subiect si predicat, intentia de a iesi din UE, drept principal punct al campaniei electorale ! Asta da, subiect de dezbateri !

    Nu stiu cum se va termina criza asta, poate ca tot raul e spre bine ! 

    1. Mi se pare rezonabil.

      Dar, ca si in cazul acesta, cind lumea nu-ti permite sa te abstragi din conflictul politic si te eticheteza deindata ce critici una dintre parti, drept adept al celeilalte, se pare ca retractilitatea fata de UE ne trimite in Est, fara sa putem ramine, simplu, in Cimpia Romana. 

      SPERANTA , este refugiul neajutoratului , a lasului ... sus citata de "anonim" ! Ce sa mai speri , cand stai cu mainile in san si privesti tamp la ce fac uzurpatorii , starpiturile astea abolescente , puii astia de bolsevici damboviteni si asteptam nevolnici sa ne rezolve UE problemele interne ??? Ciuma rosie stie cat suntem de lasi si actioneaza in dispret total fata de noi "POPORUL" si ne-o trage !!! Deci , " AM BELIT-O " !!!

      Nu uitati ca noi,ca si grecii, nu indeplineam conditiile care se cereau sa fim acceptati in clubul "elitei" europene. Au fost alte interese care au facut ca sa fim acceptati. N-ar fi o surpriza ca sa se ajunga din nou la un compromis compromitator, astfel incat toate abuzurile sa fie sterse cu buretele si, daca le convine, se pot uita derapajele evocate cu atata pregnanta pana acum. Deja se discuta acum care sa fie tonul reprosurilor care ni se adreseaza.

      Deci, iarasi, nu depinde de noi ce soarta vom avea. Daca "marii papusari "cred ca le este favorabila ramanerea noastra in UE, veti vedea cum se indulcesc acuzele la adresa Romaniei.

      Si, atunci, chiar am belit-o ! 

      "Ceea ce n-ar fi, poate, rau !?". cu adevarat nu ar fi deloc-deloc-deloc rau. pentru UE. si pentru Rusia-URSS.

      Desi recunosc ca am fost si eu (ca si altii) suprinsi de valtoarea evenimentelor din ultima luna, nu cred ca e rezonabila teroria iesirii Ro din UE.

      Intotdeauna cand ai o hotarare de luat analizezi avantaje/dezavantaje.

      Persona l nu vad avamtaje!  

    Trebuia, oare, sa angajam o firma de consultanta ptr. demiterea lui Basescu?!?!?!

    Acum avem si o imagine mai clara despre "PAREAREA" , dar si "SPRIJINUL" UE/USA la care ne putem astepta.

    Mai avem si o sansa ( pe care nu o mai astepta nimeni) sa putem sanctiona intreaga clasa politica prin.... VOTUL NOSTRU. 

    1. Vorbeste pentru persoana dumitale - VOTUL DUMITALE si nu votul nostru , al meu al altuia.... Mos Ion Roata si'a pierdut dupa 1950 proverbiala sfatosenie si bunul simt taranesc....intelectuali sa-i lumineze calea sint din ce in ce mai putin in Romania, asa ca roaga'te la Al de sus sa nu tipi de durere la momentul belirii...VOTULUI TAU

      Hello there,

      My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at bursa.ro promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?  

      We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well 

      If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. 

      Thanks, 

      Aly

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb