CE solicită României, Poloniei şi Portugaliei finalizarea reţelei Natura 2000

T.T.
Internaţional / 25 iulie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare Comisia Europeană solicită României să elimine barierele din calea exporturilor de gaze naturale

Comisia Europeană (CE) a decis, astăzi, să trimită României un aviz motivat suplimentar din cauza faptului că aceasta nu a eliminat restricţiile impuse comerţului cu gaze naturale dintre statele membre, astfel cum se prevede în normele UE privind piaţa internă în sectorul gazelor naturale (articolele 35 şi 36 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene, TFUE; Directiva 2009/73/CE), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În iulie 2014, Comisia a trimis autorităţilor române un aviz motivat din cauza faptului că legislaţia naţională a acestei ţări creează bariere în calea liberei circulaţii a mărfurilor în interiorul pieţei unice a UE. După evaluarea modificărilor recente ale Legii energiei adoptate de România, Comisia a constatat că este menţinută obligaţia de a vinde gaze naturale cu prioritate pe piaţa românească, ceea ce, în consecinţă, reprezintă o încălcare a dreptului UE, informează Executivul comunitar.

Comisia consideră că actualul cadru juridic român, prin faptul că impune producătorilor din România obligaţia de a acorda prioritate vânzărilor de pe piaţa internă, creează bariere nejustificate în calea exporturilor de gaze din România şi, prin urmare, a solicitat eliminarea acestor bariere, se arată în comunicat.

România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justiţie a UE.

----

Actualizare Comisia Europeană (CE) lansează proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva mai multor state membre, inclusiv a României, în ceea ce priveşte numărul de urgenţă 112, geoblocarea nejustificată şi normele de securitate cibernetică la nivelul UE, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Astăzi, CE a decis să continue procedurile de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva mai multor state membre ca urmare a nerespectării de către acestea a obligaţiilor care le revin în legătură cu piaţa unică digitală.

Forul comunitar va trimite avize motivate Bulgariei, Germaniei şi Irlandei pentru neîndeplinirea obligaţiei de a notifica transpunerea integrală a legislaţiei UE privind accesibilitatea site-urilor web şi a aplicaţiilor mobile (Directiva (UE) 2016/2102), precum şi Croaţiei pentru neîndeplinirea obligaţiei de a prezenta corespunzător planurile sale de derulare a benzii de frecvenţe de 700 MHz pentru serviciile 5G (Decizia (UE) 2017/899).

În plus, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere mai multor ţări din UE. În primul rând, Austriei, Belgiei, Greciei, Ungariei, României şi Sloveniei pentru că nu au furnizat informaţii cu privire la operatorii de servicii esenţiale identificaţi în temeiul legislaţiei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (Directiva (UE) 2016/1148).

În al doilea rând,astfel de scrisori au fost trimise Croaţiei, Cehiei, Germaniei, Greciei şi Spaniei, deoarece nu au reuşit să pună în aplicare în mod eficient normele privind numărul pentru apeluri de urgenţă 112 (Directiva 2002/22/CE), în special prin asigurarea unui acces echivalent pentru utilizatorii cu handicap.

În final, în urma întârzierilor cu transpunerea Regulamentului UE privind geoblocarea [Regulamentul (UE) 2018/302] în legislaţia naţională, Cipru, Franţa, Polonia, România, Slovacia şi Spania vor primi scrisori de punere în întârziere din partea Comisiei. Acestea se referă la adoptarea şi notificarea măsurilor aplicabile în cazul încălcării normelor privind geoblocarea, inclusiv sancţiunile din partea organismelor naţionale de aplicare a legii pentru întreprinderile care încalcă normele UE, informează Executivul comunitar.

Statele membre în cauză au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat sau să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE, după caz.

----

Actualizare Comisia Europeană (CE) a decis, astăzi, să trimită ţării noastre un aviz motivat pentru că nu şi-a aliniat legislaţia privind asigurarea de răspundere civilă auto la normele UE (Directiva Solvabilitate II sau Directiva 2009/138/CE şi Directiva privind asigurarea auto, Directiva 2009/103/CE), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Normele naţionale actuale din ţara noastră impun o obligaţie de notificare prealabilă a oricărei intenţii de modificare a primelor, precum şi o serie de limitări ale modalităţilor de calculare a primelor de către asiguratori. Comisia a considerat că aceste obligaţii contravin Directivei Solvabilitate II, astfel cum a fost interpretată de jurisprudenţa Curţii referitoare la principiul libertăţii tarifelor.

Legislaţia naţională în cauză obligă, de asemenea, asiguratorii să emită, pentru anumite categorii de vehicule, o poliţă valabilă numai pe teritoriul României. În opinia Comisiei, aceste norme contravin Directivei privind asigurarea auto, prin care se cere ca poliţele de asigurare de răspundere civilă auto să acopere întregul teritoriu al UE pe baza unei prime de asigurare unice, informează Executivul comunitar.

În absenţa unui răspuns satisfăcător din partea autorităţilor române în termen de două luni, Comisia poate trimite cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE.

-----

Actualizare Comisia Europeană (CE) a decis, astăzi, să trimită României o scrisoare suplimentară de punere în întârziere, solicitând autorităţilor din ţara noastră să îşi îmbunătăţească transpunerea normelor UE privind autorizaţiile acordate instalaţiilor care funcţionează în temeiul Directivei privind emisiile industriale (Directiva 2010/75/UE), conform unui comunicat al Executivului comunitar.

Directiva reglementează emisiile, inclusiv dioxidul de sulf, oxizii de azot şi praful din aer, în scopul reducerii emisiilor respective şi a riscurilor pentru sănătatea umană şi mediu pe care acestea le pot cauza. Ca urmare a unor plângeri din partea cetăţenilor şi ONG-urilor, Comisia a constatat că mai multe instalaţii, inclusiv patru instalaţii mari de ardere şi o fermă mare de porcine, nu dispun de autorizaţii care să stabilească condiţii de funcţionare în conformitate cu legislaţia UE, se arată în comunicat.

În absenţa unei autorizaţii, conformitatea cu valorile-limită de emisii nu poate fi verificată, iar riscurile pentru mediu nu pot fi evitate în mod eficace. Comisia a aflat, de asemenea, că două instalaţii mari de ardere care au făcut iniţial parte din planul naţional de tranziţie al României, dar care au fost de atunci retrase, nu respectă valorile-limită de emisii aplicabile pentru dioxidul de sulf, oxidul de azot şi praf, informează Executivul comunitar.

România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde la aceste scrisori. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

----

Comisia Europeană (CE) a decis, astăzi, să trimită României, Poloniei şi Portugaliei o scrisoare de punere în întârziere, pe motiv că aceste ţări nu asigură protecţia adecvată a habitatelor şi speciilor de interes la nivelul UE prin desemnarea de arii naturale protejate, potrivit unui comunicat al forului comunitar.

În temeiul legislaţiei UE privind natura (Directiva 92/43/CEE a Consiliului privind habitatele şi Directiva 2009/147/CE privind păsările), statele membre au convenit să dezvolte o reţea europeană Natura 2000 coerentă, propunând Comisiei situri adecvate de importanţă comunitară. Aceste ţări nu au propus toate siturile pe care ar fi trebuit să le propună, iar cele pe care le-au propus nu acoperă în mod adecvat diversele specii şi tipuri de habitate care necesită protecţie, apreciază Executivul comunitar.

Statele membre vizate au la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. NU MAI POT GUVERNANTII NOSTRI , PRO COMUNISTI , DE CE ZICE , '''''' COMISIA EUROPEANA ''''' !!! AUZI : PROTEJAREA ADECVATA , A HABITATELOR ; A SPECIILOR DE INTERES ; ARII NATURALE PROTEJATE !!! SPECII DE ANIMALE SI PLANTE !!! VALORI-LIMITA , PENTRU DIVERSE CHESTII !!! CE TAMPENIE !!! DE ASTA LE ARDE LOR ACUM ??? LOR , LE PLACE MELODIA : LUARE SI DARE DE MITA ; PRIMIRE DE SPAGI , SI ATENTII ; ANGAJAREA NEAMURILOR , SI AMANTELOR , PE SALARII GRELE , IN LOCURI CALDUTE ; SA ASTEPTE ORA 15. 30 , CA SA RUPA USILE , PLECAND SPRE CASA ; ASTA , AI INTERESEAZA PE EI ; SI DUPA EI , POTOPUL !!! MULTI , SI-AR VINDE SI MAMELE , LA TARGUL DE SCLAVI , NUMAI , BANI SA LE IASA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb