CEC Bank anunţă continuarea parteneriatului cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA în Campania 2016, respectiv Schema de plată unică pe suprafaţă - SAPS, Plata redistributivă, Plata pentru înverzire, Măsuri compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenuri agricole, potrivit unui comunicat al băncii.
Conform sursei citate, în baza convenţiei, beneficiarii pot accesa până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, fără a se depăşi 20% din cifra de afaceri (conform ultimei situaţii financiare anuale) sau din veniturile realizate şi înscrise în registrul de încasări şi plăţi.
Banca menţionează că dobânda este de 3,51% pe an fiind constituită din indicele ROBOR 6M, actualizabil semestrial în prima zi lucrătoare a semestrului, valoarea indicelui începând cu data de 1 iulie 2016 este de 1,06%, la care se adaugă o marja de 2,45%. Comisionul de acordare este de 0,95% din valoarea creditului.
Structura de garanţii include posibilitatea obţinerii garanţiei Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) sau a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). Finanţarea se acordă fără contribuţie proprie din partea clientului, exclusiv în lei, pentru prevenirea riscului valutar.
"Finanţarea agriculturii reprezintă o prioritate strategica pentru CEC Bank. În cadrul programelor de finanţare derulate în parteneriat cu APIA au fost acordate din anul 2008 şi până în prezent peste 137.000 de finanţări cu o valoare de aproximativ 2,5 miliarde lei", a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedinte director general CEC Bank.
Clienţii CEC Bank beneficiază de consultanţă gratuită în ceea ce priveşte pregătirea documentaţiei de accesare a creditului.