CEFC va plăti 680 milioane dolari pentru 51% din acţiunile fostului Rompetrol Group

S.A.
Companii / 3 mai 2016

CEFC va plăti 680 milioane dolari pentru 51% din acţiunile fostului Rompetrol Group

Chinezii de la CEFC au devenit acţionari majoritari la fostul Rompetrol Group

---------

Actualizare 16:55

Compania chineză CEFC va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziţia a 51% din acţiunile KMGI, fostul Rompetrol Group, şi se angajează să investească cel puţin 3 miliarde de dolari în următorii cinci ani, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul CEFC.

Potrivit acordului semnat la data de 7 aprilie 2016 între CEFC şi KazMunaiGaz, "CEFC China va achiziţiona 51% din acţiunile Rompetrol cu 680 milioane de dolari, după care cele două părţi îşi vor integra resursele pentru o explorare comună a pieţelor internaţionale de petrol şi gaze. Ele vor face, de asemenea, investiţii strategice în sectorul energetic prin intermediul KMGI şi vor pune bazele unui fond de investiţii şi dezvoltare în energie, vor achiziţiona mai multe benzinării la nivel global (...). În următorii cinci ani, cel puţin 3 miliarde de dolari vor fi investite în proiecte în linie cu ţintele strategice ale companiei. KMGI va continua să primească suport din partea Guvernului kazah şi a KMG, cea din urmă promiţând să asigure cel puţin 125 de milioane de tone de ţiţei brut pentru KMGI în următorii 15 ani după achiziţie", se arată în comunicatul companiei chineze.

(S.A.)

----------

Actualizare Rompetrol: "Data estimată pentru finalizarea tranzacţiei dintre KazMunayGas şi CEFC China este octombrie 2016"

Rompetrol Rafinare anunţă că tranzacţia dintre KazMunayGas şi CEFC China este supusă unor condiţii prelabile, care presupun inclusiv aprobarea finală din partea autorităţilor competenţe europene şi chineze, şi precizează că data estimată pentru finalizarea acestei tranzacţii este luna octombrie a acestui an.

"Întreaga tranzacţie ce a făcut obiectul acordului încheiat în 29 aprilie 2016 în Astana între compania naţională de petrol şi gaze din Kazakstan - KazMunayGas şi CEFC China, inclusiv modificarea în structura actionarială a KMG Internaţional N.V. este supusă unor măsuri/condiţii prelabile, care presupun inclusiv aprobarea finală din partea autorităţilor competenţe europene şi chineze, dar şi a altor instituţii abilitate. Data estimată pentru finalizarea tranzacţiei, inclusiv a schimbării în structura acţionariatului KMG Internaţional N.V. este octombrie 2016", potrivit unui raport al Rompetrol remis BVB.

(S.A.)

-----------

Compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas (KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC) au semnat vineri documentele specifice pentru constituirea unui joint-venture, compania chineză devenind acţionar majoritar cu 51%, iar participarea KMG în noul joint-venture va fi de 49%, a anunţat, vineri, KMG, potrivit Agerpres.

Conform înţelegerii dintre KMG - CEFC, compania din China îşi asumă o serie de obligaţii, prin care aceasta va efectua investiţii în dezvoltarea de noi proiecte în Uniunea Europeană şi ţările adiacente Drumului Mătăsii.

Sub denumirea "Silk Way" (Drumul Mătăsii), proiectul comun al companiei naţionale din Kazahstan - KMG şi al companiei din China - CEFC se va dezvolta având ca baza platforma Grupului KMGI. O echipă mixtă de lucru formată din experţi din Kazahstan, China şi România a realizat un volum important de activităţi pregătitoare - semnarea în 14 decembrie 2015 a Memorandumului de Înţelegere în prezenta prim miniştrilor din Kazahstan şi China, dar şi validarea pe 29 ianuarie 2016 de către părţile semnatare a Condiţiilor principale ale tranzacţiei (Term Sheet).

"Sunt convins că în parteneriat cu un investitor puternic, compania va reuşi să avanseze considerabil, utilizând KMGI drept platforma comună pentru dezvoltarea business-ului", a declarat Sauat Mynbayev, preşedintele KMG.

De asemenea, directorul executiv al CEFC, Jianjun Zang, a afirmat că parteneriatul dintre CEFC şi KMG are ca obiectiv o dezvoltare strategică care va face din KMG International o platformă comună pentru obţinerea de resurse şi efectuarea de investiţii strategice.

"Această evoluţie se înscrie în spiritul celor două iniţiative naţionale «One Belt One Road» şi «Nurly Zhol». Suntem încrezători că va fi o colaborare benefică pentru a dezvolta un parteneriat strategic pe termen lung", a subliniat directorul executiv al CEFC.

Conform celor stabilite de ambele părţi, guvernarea societăţii mixte se va face pe bază de paritate.

Tranzacţia va fi supusă unor măsuri prealabile, care presupun inclusiv aprobarea finală din partea autorităţilor competente europene şi chineze, dar şi alte instituţii abilitate. Data estimată pentru finalizarea acesteia este octombrie 2016.

Compania chineză CEFC este una dintre cele mai dinamice companii private din China. În 2014 compania a fost inclusă în lista Global Fortune 500 pe locul 349. CEFC îşi desfăşoară activitatea în domeniile energetic, financiar şi investiţii.

KMG International (fost Rompetrol Group NV) a fost preluat de KMG în 2007. În România, Grupul administrează două rafinării, iar la nivel european şi în regiunea Mării Negre deţine şi operează o importantă reţea de staţii distribuţie carburanţi. Conform Hotărârii Guvernului din Kazahstan din 30 decembrie 2015, KMGI a fost inclus în lista companiilor care vor fi privatizate.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb