CEL MAI BUN PLASAMENT Fondurile mutuale au oferit creşteri de până la 30% în ultima lună

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 iulie 2007

Din oportunităţile oferite de piaţă, la 22 iunie anul curent, cel mai bun plasament financiar, realizat pe termen de o lună, l-a reprezentat titlurile societăţii "Oil Terminal" Constanţa, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul OIL. Cotaţia acestor acţiuni a crescut, în perioada 22 iunie - 23 iulie, cu 120,99% (exprimat în moneda europeană).

Fondurile mutuale de investiţii, au oferit în ultima lună câştiguri ce au variat între 0,45% şi 29,87% peste valoarea de achiziţie de la 22 iunie, cele mai mari randamente oferindu-le cele pe acţiuni. Astfel că, investitorii interesaţi de asemenea plasamente au obţinut, ieri, o creştere maximă a economiilor lor cu 29,87%, raportat la moneda europeană, dacă au optat, în urmă cu o lună, pentru unităţi ale fondului de acţiuni "Omninvest".

Indicele BET-FI (exprimat în euro) care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare tranzacţionate la BVB s-a apreciat, în ultima lună, cu 17,85%, iar BET (indicele celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB) cu 19,30%.

Persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite în lei au obţinut, ieri, un maxim de câştig de 2,16% (exprimat în euro), dacă au ales "Credit Europe Bank" şi "Romanian International Bank", şi 0,33 procente din suma depusă la "Libra Bank" pentru constituirea depozitelor lunare în euro.

Persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în această perioadă au înregis­trat, ieri, o preţuire a economiilor cu 1,54%, în raport cu moneda europeană, datorită aprecierii leului în raport cu euro.

Randamente pozitive au înregistrat şi persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur. Exprimat în euro, acestea valorau ieri cu 1,89% mai mult, pe fondul creşterii preţului acestui metal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb