CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12-19 MAI NEPI a trecut în fruntea randamentelor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 mai 2015

NEPI a trecut în fruntea randamentelor

Acţiunile fondului sud-african New Europe Property Investments (NEPI) au înregistrat o creştere de 14,93%, în perioada 12-19 mai 2015, raportat la euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti.

NEPI a raportat pentru primul trimestru un profit net de 19,2 milioane de euro, cu 7 milioane mai mare faţă de câştigul din perioada corespunzătoare a anului trecut, de 12,7 milioane euro.

Sud-africanii au deschis recent centrul comercial Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucureşti, o investiţie care se ridică la 165 de milioane de euro, pentru o suprafaţă totală construită de 210.000 metri pătraţi, din care 72.000 reprezintă spaţiul închiriabil.

Din portofoliul NEPI mai fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Centre, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia.

Titlurile NEP au fost urmate, în top, la scurtă distanţă, de acţiunile "Stirom" (STIB), cu un plus de 14,85%, şi de "Comelf" Bistriţa (CMF), cu o apreciere de 14,55%.

Acestea sunt, însă, titluri cu o lichiditate redusă, indicii bursieri consemnând scăderi ale acţiunilor, per ansamblu.

BET, indicele celor mai lichide zece acţiuni, s-a depreciat cu 0,24%, în perioada analizată, în timp ce indicele extins BET-XT a coborât cu 0,09%. Totodată, indicele BET-Fi, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,19%.

În cadrul BET, acţiunile "Transgaz" au avut cea mai bună evoluţie, o creştere de 2,85%, în timp ce în cadrul BET-XT, cel mai mult s-au apreciat titlurile "Zentiva" (SCD), cu 5,04%. Între SIF-uri, cea mai importantă creştere a aparţinut SIF5 Oltenia (+0,44%).

Ole Hansen: "Preţul aurului va oscila în jurul valorii de 1200 USD/uncie înainte de a începe să crească, spre sfârşitul anului"

Cotaţia aurului a urcat cu 3,73%, la cursul BNR, faţă de euro, în perioada analizată.

Preţul aurului continuă să rămână într-o marjă relativ fixă, iar încercările recente de a-l trece dincolo de pragul de "rezistenţă", spre zona de 1225 - 1235 dolari per uncie, au eşuat, ne-a transmis, marţi, Ole Hansen - Head of Commodity Strategy, Saxo Bank. Domnia sa a continuat: "O creştere a acţiunilor, titlurilor de stat şi a dolarului marţi nu a declanşat nicio dorinţă presantă de a vinde aur, ceea ce ar putea indica încă un nivel de rezistenţă.

Firmele de hedge funding şi managerii financiari nu au anticipat această recentă mişcare de apreciere şi, prin urmare, poziţiile futures lungi au înregistrat, joia trecută, cea mai scăzută cotaţie din utimele 16 luni. Acest tip de poziţionare a atras cumpărătorii de aur, dar nu suficient de mult încât preţul să treacă dincolo de pragul de rezistenţă.

Piaţa pare să-şi schimbe încet, încet atenţia de la deflaţie la o posibilă inflaţie şi acest lucru, coroborat cu profiturile mici la titlurile de stat , va continua să consolideze preţul aurului.

Pe termen scurt, totuşi, investiţiile în aur vor fi discrete, în aşteptarea răspunsului la întrebarea dacă şi când SUA va da prima lovitură dobânzilor, ceea ce ar putea duce la concluzia că preţul aurului va oscila în jurul valorii de 1200 USD/uncie înainte de a începe să crească, spre sfârşitul anului".

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de titlurile "Carpatica Obligaţiuni", cu o apreciere de 0,35%, fiind urmat de titlurile "Stabilo" şi "Star Next", cu creşteri de câte 0,34%.

La depozitele în euro, cel mai bun randament ar fi fost obţinut la Millennium Bank (+0,03%), în timp ce un plasament în lei la aceeaşi bancă ar fi adus un plus de 0,32%, faţă de euro, în condiţiile unei aprecieri a monedei naţionale cu 0,27%.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb