CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14-21 AUGUST "Impact" - apreciere după anunţul privind programul de răscumpărare a propriilor acţiuni

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 23 august 2017

"Impact" - apreciere după anunţul privind programul de răscumpărare a propriilor acţiuni

Marcând un avans de 9,99%, raportat la moneda euro, în perioada 14-21 august, acţiunile companiei ce activează în domeniul dezvoltării şi promovării imobiliarelor Impact Developer & Contractor (IMP) au reprezentat titlurile cu cea mai mare rentabilitate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în ultima săptămână.

Joi, 17 august, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, societatea anunţa demararea unui program de răscumpărare a maxim şapte milioane de acţiuni, reprezentând 2,52% din societate, o parte dintre acestea fiind destinată angajaţilor şi conducerii societăţii, restul acţiunilor urmând să fie anulate.

Preţul minim de achiziţie este de 0,6 lei/acţiune, iar cel maxim de 1,5 lei/acţiune.

Suma alocată acestui program este de cel mult 10,5 milioane de lei, excluzând comisioanele de brokeraj şi alte costuri de achiziţie, programul urmând să se desfăşoare pe o perioadă de maxim 24 de luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial.

Societatea poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până la 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni ale companiei care sunt tranzacţionate pe piaţă.

În ziua următoare, pe 18 august, preţul acţiunilor IMP a urcat cu 11,24%, cea mai mare apreciere din perioada menţionată, preţul de închidere al acţiunii fiind de 0,99 lei/unitate. Rulajul a fost de 210.811 unităţi, peste media ultimei luni, de aproximativ 75.000 de titluri.

Luni, 21 august, titlurile IMP s-au apreciat cu 0,81%, până la 0,998 lei/acţiune, pe fondul unui volum de tranzacţionare de 149.280 de acţiuni.

Cel mai mare acţionar al companiei este Gheorghe Iaciu, ce deţine 49,48% din companie, iar Adrian Andrici are 15,24% din acţiunile societăţii.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit titlurilor Turbomecanica (TBM), care au urcat cu 5,58%, iar poziţia a treia a fost ocupată de TMK-Artrom (ART), a căror apreciere a fost de 5,06%, în perioada menţionată.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,32%, raportat la moneda euro, reprezentând, din nou, singurul coş de acţiuni dintre cei analizaţi care s-a apreciat, în intervalul de timp 14-21 august.

În perioada menţionată, cea mai mare creştere din cadrul indicelui financiar a fost obţinută de acţiunile SIF Moldova (SIF2), a căror cotaţie a urcat cu 1,37%, în raport cu moneda euro.

Luni, 21 august, acţiunile SIF2 s-au apreciat cu 0,19%, fiind transferate 80.850 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 245.700 de unităţi.

Ponderea acţiunilor SIF2 în indicele financiar este de 16,71%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB s-a depreciat, în perioada 14-21 august, cu 0,57%, în raport cu moneda euro.

Din cadrul acestuia, cea mai mai bună evoluţie au avut-o acţiunile Transgaz (TGN), a căror apreciere a fost de 3,45%, în intervalul de timp menţionat.

Pe data de 21 august, titlurile TGN au stagnat, fiind transferate doar 306 acţiuni, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 3.200 de unităţi.

Ponderea titlurilor TGN în principalul indice al pieţei este de 6,55%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 0,36%, raportat la moneda euro, în perioada analizată.

Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile IMP.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 11-18 august, este condus de titlurile OTP Euro Premium Rerurn, cu o apreciere de 0,33%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat BRD Index, ce a înregistrat o apreciere de 0,31%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile YOU INVEST Active EUR, care au urcat cu 0,22%.

Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul de timp 14-21 august, în timp ce depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,33%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului a crescut cu 0,98%, iar cursul monedei naţionale în raport cu euro s-a depreciat 0,37%, în intervalul de timp avut în vedere.

Preţul monedei digitale Bitcoin a scăzut cu 8,12%, în raport cu moneda europeană, în perioada 14-21 august.

Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 9:30, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 3.310 de euro (aproximativ 15.182 lei, la cursul de schimb de marţi, de 4,5867 lei, pentru un euro).

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de circa 53,78 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb