CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 14 - 21 IUNIE Plus de 4,2% pentru titlurile Aages

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 iunie 2018

Plus de 4,2% pentru titlurile Aages

Cu un avans de 4,2%, în raport cu moneda europeană, în intervalul 14 - 21 iunie, titlurile producătorului de instalaţii de încălzire prin inducţie Aages (AAG) se situează pe poziţia a treia în topul randamentelor avute de acţiunile emitenţilor listaţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Începând cu data de 20 iunie, emitentul a demarat un program de răscumpărare pentru maxim 40.000 de acţiuni, reprezentând cel mult 0,4% din capitalul social al companiei, preţul minim de achiziţie al unui titlu fiind de 2 lei, iar cel maxim de 5 lei, programul urmând să se încheie pe data de 20 octombrie 2018.

Acţiunile răscumpărate urmează a fi alocate către angajaţii şi conducerea societăţii cu titlu de bonificaţie, în vedere cointeresării şi fidelizării acestora, specifică producătorul de instalaţii de încălzire.

Pe data de 20 iunie, cotaţia AAG a urcat cu 1,41%, până la 2,84 lei/acţiune, volumul înregistrat fiind de 1.642 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 1.250 de unităţi, iar în ziua următoare, pe 21 iunie, preţul acţiunii emitentului s-a apreciat cu 1,04%, până la 2,91 lei/unitate, rulajul consemnat fiind de 5.045 de titluri.

De menţionat că performanţa acţiunilor AAG iese în evidenţă pe fondul unei evoluţii negative, în ultima perioadă, a majorităţii titlurilor listate la BVB, doar şapte acţiuni având parte de creşteri ale cotaţiilor în raport cu moneda euro, în intervalul 14 - 21 iunie.

Aages a fost listată la bursă în vara anului trecut, prin plasarea în piaţă a unui pachet de 15% din acţiunile societăţii, preţul final la care s-a încheiat oferta publică secundară fiind de 3,705/titlu.

Faţă de preţul de listare, cotaţia AAG din data de 21 iunie, ultima zi din perioada avută în vedere, afişează o scădere de 21,45%.

Începând cu data de 6 iunie a început distribuirea dividendului oferit de companie din rezultatul anului trecut, de 0,09 lei/titlu, care, raportat la cotaţia AAG din data de 15 mai, ultima zi în care s-au putut achiziţiona acţiuni pentru a beneficia de dividend, oferă investitorilor un randament brut de 3,02%.

Pentru primul trimestru al acestui an, producătorul de instalaţii de încălzire a raportat un profit net de doar 0,3 milioane lei, în scădere cu 81,07% faţă de rezultatul obţinut la aceeaşi dată a anului 2017, de aproape 1,59 milioane de lei.

Cu toate că veniturile operaţionale au crescut, în primul trimestru din 2017, cu 2,63%, până la 7,71 de milioane de lei, cheltuielile operaţionale au urcat într-un ritm mai ridicat, cu 28,55%, până la 7,22 milioane de lei, în special ca urmare a creşterii cu 39,42% a celor cu materialele şi mărfurile, la 3,8 milioane de lei, dar şi a cheltuielilor cu personalul, care au urcat cu 24%, atingând nivelul de 0,44 milioane de lei. În aceste condiţii, rezultatul operaţional a coborât cu 73,98%, până la valoarea de aproape 0,5 milioane de lei, arată compania în raportul trimestrial.

Valoarea de piaţă a emitentului la BVB este circa de 29,1 milioane de lei.

Acţionarul majoritar al producătorului de instalaţii de încălzire este AAGES Head Invest, cu o deţinere de 54,99%.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB este condus de acţiunile Transilvania Construcţii (COTR), al căror randament, în intervalul 14 - 21 iunie, a fost de 5,69%, în raport cu moneda europeană.

Pe locul al doilea al podiumului creşterilor bursei se află acţiunile Alro (ALR), care au avut o apreciere de 4,77%, în perioada menţionată.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,59%, în raport cu moneda euro, în intervalul 14 - 21 iunie.

Cu o creştere de 0,18%, titlurile Nuclearelectrica (SNN) reprezintă singurele acţiuni din cadrul principalului coş de acţiuni al pieţei care au urcat, în perioada avută în vedere.

Pe data de 21 iunie, preţul acţiunilor producătorului de energie electrică a scăzut cu 0,8%, în contextul unui rulaj de 48.865 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de 75.870 de unităţi.

Ponderea acţiunilor SNN în indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, este de 1,33%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 1,55%, în raport cu moneda euro, în intervalul 14 - 21 iunie.

Toţi emitenţii ce intră în structura indicelui financiar au suferit deprecieri, în perioada menţionată, cea mai redusă scădere, de 0,64%, fiind avută de titlurile Fondul Proprietatea (FP).

Joi, 20 iunie, cotaţia FP a scăzut cu 0,34%, pe fondul unui rulaj de 1,08 milioane de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 3,48 milioane de unităţi.

Titlurile FP au cea mai mare pondere în coşul de acţiuni al societăţilor de investiţii financiare, de 28,97%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la bursă, a coborât cu 0,7%, în raport cu moneda euro, în perioada analizată.

Din structura sa, cel mai bun comportament a fost bifat de titlurile ALR, a căror pondere în indicele extins este de 1,4%.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 13 - 20 iunie, este condus de titlurile BT Obligaţiuni, care au urcat cu 3,47%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BRD Euro Fond, cu o creştere de 0,08%, în timp ce titlurile Raiffeisen Confort Euro, care s-au apreciat cu 0,06%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a coborât cu 0,69%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut, în intervalul 14 - 21 iunie, cu 0,08%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,04%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 0,83%, în intervalul 14 - 21 iunie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.650 de dolari.

Tot vineri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 114,1 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb