CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 21-28 IULIE  Creştere de 14,21% pentru "Rompetrol Rafinare"

Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 30 iulie 2015

Creştere de 14,21% pentru "Rompetrol Rafinare"

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" (RRC) s-au apreciat cu 14,21%, în perioada 21-28 iulie, raportat la moneda euro, plasându-se pe locul al doilea în topul plasamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile RRC au urcat cu 14,96%, marţi, când Guvernul a aprobat Strategia de privatizare a societăţii. Compania a transmis Bursei un anunţ în acest sens, abia ieri.

Hotărârea de Guvern vine la peste doi ani de când statul român şi The Rompetrol au semnat un memorandum pentru vânzarea participaţiei statului la RRC.

Actul normativ stabileşte vânzarea, la licitaţie cu strigare, a unui pachet de 11.775.349.451 acţiuni, reprezentând 26,6959% din capitalul social al Rompetrol Rafinare S.A. Constanţa (RRC).

Potrivit Guvernului, preţul de ofertă al pachetului de acţiuni va fi cel puţin egal cu valoarea nominală a acestui pachet de acţiuni, iar licitaţia cu strigare va putea să se deruleze la un preţ în urcare faţă de preţul de ofertă (licitaţie competitivă), sau în scădere (licitaţie olandeză), în funcţie de interesul manifestat de investitori. Potrivit Strategiei de privatizare, preţul de adjudecare al pachetului de acţiuni nu va fi mai mic de 200 milioane dolari, în caz contrar urmând a nu se finaliza vânzarea pachetului de acţiuni.

Creşteri fulminante au avut şi acţiunile din domeniul aviaţiei - IAR Ghimbav (+30,36%) şi Aerostar Bacău (13,78%)-, care se menţin, de o bună bucată de vreme, în topul randamentelor.

BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,55%, în intervalul analizat, pe fondul unei creşteri cu 4,08% a titlurilor SIF1 Banat-Crişana. Totodată, indicii BET, al celor mai lichide zece acţiuni, şi cel extins BET-XT, au înregistrat scăderi de câte 0,22%.

În cadrul BET, cel mai mult au crescut acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cu 0,34%.

Topul fondurilor de investiţii a fost condus, în perioada 21-28 iulie, de Certinvest Short Fund, care mizează pe scăderea preţurilor, cu o apreciere de 6,6%. Acesta a fost urmat, la mare distanţă, de "FDI Star Next" (+0,88%) şi "FDI Audas Piscator" (+0,64%).

Aurul a rămas în scădere, în intervalul analizat, în timp ce leul s-a depreciat uşor faţă de moneda unică.

Cei care ar fi preferat să îşi ţină banii la bănci ar fi obţinut cele mai bune randamente la Millenium Bank, atât în cazul depozitelor în lei, cât şi al celor în euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb