CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22 APRILIE - 22 MAI 2014 SIF Muntenia, liderul creşterilor din BET-FI

A.S.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 mai 2014

SIF Muntenia, liderul creşterilor din BET-FI

Adrian Bărbulescu, Prime Transaction: "Investitorii care consideră că au pierdut trenul la SIF Transilvania s-au mutat pe acţiunile SIF4"

Acţiunile SIF Muntenia (SIF4) au înregistrat cea mai mare creştere dintre titlurile incluse în indicele BET-FI, în perioada 22 aprilie - 22 mai 2014, detronând SIF Transilvania (SIF3), care a ocupat prima poziţie, în ultimele săptămâni, potrivit calculelor ziarului BURSA.

SIF4 a consemnat un avans de 13,76%, urmată de SIF3, cu o creştere de 13,34%, şi SIF Banat - Crişana (SIF1), cu o creştere de 6,24%.

Indicele BET-FI include cele cinci societăţi de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea (FP).

Aprecierea titlurilor SIF Muntenia ar putea să fie determinată de interesul investitorilor persoane fizice care consideră că este prea târziu să mai beneficieze de valul de creştere al SIF Transilvania, consideră Adrian Bărbulescu, director general adjunct la "Prime Transaction".

Domnia sa ne-a declarat: "Lichiditatea acţiunilor SIF4 nu este prea ridicată, ceea ce sugerează prezenţa unor investitori de talie mică. Este posibil ca persoanele care simt că < au pierdut trenul > la SIF3 să se fi orientat către SIF Muntenia".

Cele două SIF-uri s-au apreciat cel mai rapid dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare în perioada care a urmat Adunărilor Generale anuale ale Acţionarilor, precizează Adrian Bărbulescu.

"Ritmul de apreciere al SIF Transilvania i-a determinat, probabil, pe unii investitori să se teamă că avansul nu va mai continua pentru mult timp, motiv pentru care s-au îndreptat către cel de al doilea SIF, din punct de vedere al creşterii, şi anume SIF Muntenia", a conchis domnul Bărbulescu.

SIF4 a raportat un profit de 106,5 milioane lei pentru primul semestru al acestui an, de cinci ori mai mare decât rezultatul înregistrat în primele trei luni ale anului trecut.

Acţiunile cu cel mai bun randament, în intervalul 22 aprilie - 22 mai 2014, a fost cele ale "Uztel" (UZT), care au urcat cu 26,58%, raportat la euro. Pe cea de a doua poziţie s-au situat titlurile "Electroputere" (EPT), cu o creştere de 25,68%, podiumul fiind completat cu "Retrasib" Sibiu (RTRA), cu + 14,10%.

Dintre fonduri, cea mai mare creştere, relativ la moneda europeană, a avut-o Certinvest BET-FI Index (+ 3,74%), urmat de Certinvest Dinamic (+ 3,64%) şi de FDI iFond Acţiuni (+ 3,18%).

Din indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cel mai bine a performat, în perioada analizată, SSIF Broker (BRK), care a crescut cu 4,56%, faţă de euro. Următoarele două poziţii au fost ocupate de BRD, cu un avans de 4,2%, respectiv de Banca Transilvania (TLV), ale cărei titluri au urcat cu 2,06%.

Dintre companiile care compun indicele extins BET-XT, cel mai bine s-a poziţionat tot SIF Muntenia. SIF Transilvania s-a clasat pe locul al doilea, iar "Electromagnetica" Bucureşti (ELMA), cu o creştere de 9%, raportat la moneda europeană, pe locul al treilea.

Nextebank a oferit, în continuare, cel mai bun randament al depozitelor în lei (+ 1,42%), iar Marfin Bank, cel mai bun randament pentru depozitele în euro (+ 0,21%).

Aurul a urcat, în perioada 22 aprilie - 22 mai, cu 1,15% faţă de moneda europeană, în timp ce leul s-a apreciat cu 1,11% faţă de euro.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb