CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24-31 MAI 2016 SIF Moldova, cea mai mare creştere de la BVB

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 2 iunie 2016

SIF Moldova, cea mai mare creştere de la BVB

Acţiunile SIF2 Moldova s-au apreciat cu 6,99%, în perioada 24-31 mai, reprezentând cea mai mare creştere de la Bursa de Valori Bucureşti, şi propulsând indicele SIF-urilor, BET-FI, la +2,27%, în perioada analizată.

Topul creşterilor a fost completat de "Romgaz" (+6,49%) şi "Oltchim" (+5,13%).

Romgaz şi-a bugetat pentru anul acesta venituri totale în scădere cu aproape 16%, la 3,8 miliarde de lei, dar mizează pentru perioada 2017-2018 pe o redresare a încasărilor. Astfel, compania estimează că în 2017 va putea genera încasări de 4,27 miliarde de lei. Scăderea veniturilor ar urma să fie acompaniată anul acesta de o scădere similară, de circa 16%, a profitului brut până la 1,2 miliarde de lei.

Combinatul chimic "Oltchim" a înregistrat un profit brut de 1,3 milioane euro, în primul trimestru din acest an, şi o cifră de afaceri de 37,8 milioane de euro.

La începutul lunii aprilie, Comisia Europeană a anunţat că a deschis o investigaţie aprofundată, pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

În aprilie anul trecut, ca urmare a rămânerii definitive a deciziei judecătoreşti de aprobare a planului de reorganizare, combinatului Oltchim i-au fost şterse datorii de 2,38 miliarde lei. În urma acestei anulări, datoriile totale ale companiei au scăzut de la 3,74 la 1,36 miliarde lei.

Înafară de BET-FI, indicii principali ai BVB au fost uşor pe minus, în intervalul analizat.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a coborât cu 0,71%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 0,03%, raportat la euro.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai mult au crescut titlurile "Active Dinamic", cu 3,55%, în perioada analizată.

Acestea au fost urmate de două fonduri administrate de BT Asset Management - "BT Austria ATX" (+2,87%) şi "BT Index Romania ROTX" (+2,77%).

Cotaţia aurului a scăzut cu 2,15%, în timp ce moneda naţională a stagnat faţă de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb