CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 25 OCTOMBRIE - 1 NOIEMBRIE Mihai Tone, "Bitcoin România": "Aprecierea criptomonedei - dată, îndeosebi, de factori fundamentali"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 3 noiembrie 2017

Mihai Tone, "Bitcoin România": "Aprecierea criptomonedei - dată, îndeosebi, de factori fundamentali"

"Pe plan local, volumele de tranzacţionare a monedei virtuale cresc de la lună la lună", afirmă analistul

Cu un avans de 19,71%, în raport cu moneda euro, în ultima săptămână (intervalul 25 octombrie - 1 noiembrie), cotaţia monedei digitale Bitcoin a depăşit, în perioada menţionată, mai multe maxime istorice.

Mai mult decât atât, ieri, preţul criptovalutei a trecut de un nou prag important, cel de 7.000 de dolari pe unitate, după ce, numai cu circa două săptămâni în urmă, cotaţia devansa nivelul de 6.000 de dolari.

Mihai Tone, Head of trading în cadrul Bitcoin România, ne-a explicat că evoluţia pozitivă a Bitcoin din ultima perioadă a avut la bază atât factori tehnici cât şi, în special, fundamentali.

Domnul Tone ne-a transmis: "Din punct de vedere tehnic, istoria ne arată că Bitcoin se apreciază în valuri sau episoade ascendente de 7-10 săptămâni. Suntem în cea de-a şasea săptămână din episodul actual ascendent, deci, ne putem aştepta, la cel puţin încă o săptămână de ascensiune a Bitcoin. De asemenea, după 27 octombrie, a fost confirmat cu succes pragul de 6.000 de dolari, pavând drumul către noi maxime şi praguri importante: 6.500 de dolari, nivel atins pe 1 noiembrie şi 7.000 de dolari, prag atins astăzi (n.r. ieri), având un maxim absolut de 7.308,7 de dolari, valoare unde s-au înregistrat vânzări masive, preţul corectându-se cu aproximativ 550 de dolari în doar 30 de minute".

Dincolo de partea tehnică, partea fundamentală a fost, cu siguranţă, factorul determinant în creşterea preţului criptomonedei, a precizat analistul Bitcoin România care a detaliat: "Această săptămână a început uşor corectiv, ziua de luni, 30 noiembrie, fiind în uşoară scădere. Marţi, 31 noiembrie, Grupul CME - cel mai mare operator de contracte derivate (n.r din lume), a anunţat că va introduce contracte futures având drept activ suport Bitcoin. Lansarea unui astfel de produs ar aduce mai mulţi investitori instituţionali în piaţă, deci, în esenţă, mai mulţi bani, ceea ce, inevitabil, va propulsa preţul monedei virtuale mai sus.

De asemenea, compania gigant Amazon a cumpărat încă trei domenii de referinţă pentru industria cripto: amazonethereum.com, amazoncryptocurrency.com şi amazoncryptocurrencies.com, aceasta deţinând deja amazonbitcoin.com.

Toate acestea marchează uşor trecerea monedei digitale către zona mainstream (n.r pentru mase). Contractele futures lansate de un exchange (n.r. bursă) gigant vor aduce Bitcoin şi alte criptomonede în zona de reglementare şi, odată cu aceasta, mai mulţi investitori/clienţi instituţionali şi nu numai vor aduce mai mulţi bani în piaţă".

În continuare, Mihai Tone a menţionat că până şi pe plan local se simte evoluţia Bitcoin în ceea ce priveşte percepţia din partea clientului sau a investitorului, dincolo de preţ, volumele crescând de la lună la lună. Oamenii sunt mai puţin sceptici într-o piaţă exuberantă care creşte vizibil, spune analistul care a adăugat: "Un procent de 2-3% profit nu mai entuziasmează investitorii şi, pentru cei care vor rezultate mai bune într-o piaţă sigură, de multe ori Bitcoin este răspunsul".

Mihai Tone, "Bitcoin România": "Dacă capitalizarea Bitcoin o va atinge pe cea avută de Apple, atunci preţul monedei digitale va fi de cel puţin 50.000 de dolari"

Potrivit analistului, ieri, preţul criptomonedei era de aproximativ 7.000 de dolari, valoarea de piaţă trecând de 110 miliarde de dolari.

Astfel, în comparaţie cu gigantul Apple, a cărui capitalizare totală este de 862,02 miliarde, se poate deduce că, deşi preţul de 7.000 de dolari pare ridicat, Bitcoin poate ajunge la valori mult mai mari în viitorul apropiat, a spus domnul Tone, completând: "De la începutul anului şi până acum, Bitcoin a crescut cu peste 600%. Dacă valoarea de piaţă a monedei digitale va atinge capitalizarea Apple, atunci, preţul per unitate, va fi de cel puţin 50.000 de dolari".

Trecând la activele tradiţionale, clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) este condus, în intervalul 25 octombrie - 1 noiembrie, de acţiunile Electroargeş (ELGS), a căror apreciere a fost de 20,81%.

Pe data de 1 noimebrie, titlurile ELGS au scăzut cu 1,35%, pe fondul unui volum de 29.655 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 69.000 de acţiuni.

Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Alro (ALR), care au urcat cu 13,02%, în timp ce poziţia a treia este ocupată de titlurile Dafora (DAFR), a căror creştere a fost de 11,23%, în perioada analizată.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,8%, reprezentând singurul indice dintre cei analizaţi care s-a apreciat, în perioada 25 octombrie - 1 noiembrie.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de SIF Oltenia (SIF5), a cărui cotaţie a urcat cu 2,97%, în raport cu moneda euro, în intervalul avut în vedere.

Miercuri, 1 noiembrie, cotaţia SIF5 a crescut cu 1,01%, pe fondul unui rulaj de 484.570 de unităţi, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproape 128.000 de acţiuni.

Ponderea acţiunilor SIF5 în indicele financiar este de 15,99%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB, s-a depreciat, în perioada 25 octombrie - 1 noiembrie, cu 1,16%, în raport cu moneda euro, marcând cea mai slabă evoluţie dintre coşurile de acţiuni analizate.

Din cadrul său, cel mai bun comportament a fost bifat de acţiunile OMV Petrom (SNP), a căror apreciere a fost de 1,4%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Pe data de 1 noiembrie, cotaţia SNP a coborât cu 0,7%, pe fondul unui volum de 15,5 milioane de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 5,2 milioane de unităţi.

Ponderea titlurilor SNP în indicele BET este de 14,26%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 0,7%, în perioada menţionată, raportat la moneda euro.

În continuare, cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins a fost obţinută, în intervalul avut în vedere, de titlurile ELGS.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 23 octombrie - 30 octombrie, este condus de titlurile Active Dinamic, cu o apreciere de 10,42%.

Pe locul al doilea, în acest clasament, s-a situat FDI Audas Piscator, ce a înregistrat o creştere de 1,39%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BT Index Austria ATX, care au urcat cu 0,59%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în intervalul 25 octombrie - 1 noiembrie, randament similar cu cel al depozitelor în lei.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 1,64%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană a scăzut cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. deci factorii aia fundamentali ar fi ca CME a introdus derivative cu cripto suport. aferim. faca acuma e fundamental ce pe vremea mea era speculativ, ma intreb maine ce o mai fi...

    Zi zau, Tone, zi zau ca e cu fundamentale macroeconomice si riscuri sistemice :-)

    Partea funny e ca dupa ce se sparge bula speculantii tot dupa BNR o sa alerge ca deh, daca e ceva cu bani e la Isarescu in ograda, nu? 

    Cu tit arsenalul: Piperea o sa-i apere ca un haiduc pe pagubiti, Zamfir Catalin o sa-i reprezinte prin comisii de ancheta si speculantii o sa urle ca de ce a permis BNR sa se tranzactioneze bitcoin, de ce nu i-a avertizat, ca ei sunt consumatori nu specialisti, ca ei au vrut doar un viitormai bun pentru familie, etc. 

    Haidi bre ca am auzit-o si p-asta: BTC are si cauze fundamentale de crestere. Adica are o economie in spate, dobanzi, inflatie banca centrala sau ceva. Eu cred ca au fost mai multi cumparatori decat vanzatori. Simplu. Sigur, poate ajunge si la 50.000 si la 1.000.000 USD si la 200 intr-o noapte. Tehnic. Sau fundamental. Sau amandoua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb