CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 OCTOMBRIE - 11 OCTOMBRIE Titlurile "Mecanică Fină" urcă pe primul loc în topul rentabilităţilor de la BVB

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 octombrie 2017

Titlurile "Mecanică Fină" urcă pe primul loc în topul rentabilităţilor de la BVB

Creşterea de 14,19% pe care au bifat-o acţiunile Mecanică Fină (MECE), în raport cu moneda euro, în intervalul 4 octombrie - 11 octombrie, plasează titlurile emitentului pe primul loc în clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada menţionată, cea mai mare apreciere a cotaţiei MECE a fost consemnată pe data de 5 octombrie, când preţul acţiunilor a urcat cu 10,49% pe fondul unui rulaj de 820 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 380 de unităţi.

Rulajul din acea zi a fost realizat de Alessandro Giuseppe Mollo care, în calitate de persoană iniţiată, a achiziţionat acest pachet de acţiuni, la preţul de 9,06 lei/unitate, conform datelor prezentate pe site-ul BVB.

Apoi, pe 9 şi 11 octombrie, aceeaşi persoană achiziţiona 100 respectiv 51 de titluri MECE, la preţul unitar de 9,38 lei.

Pe 9 octombrie, cotaţia MECE a urcat cu 3,3%, în timp ce pe 11 octombrie a stagnat, rulajul înregistrat în ambele zile fiind similar cu tranzacţiile realizate de persoana iniţiată.

Alessandro Giuseppe Mollo este membru în consiliul de administraţie al societăţii.

În restul şedinţelor de tranzacţionare din intervalul menţionat, cotaţia MECE a stagnat pe data de 4 octombrie, în timp ce pe 6 octombrie preţul acţiunilor a urcat cu 0,22%.

În primul semestru din acest an, societatea a suferit o pierdere de circa 706.000 lei, faţă de profitul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului anterior, de peste 147.000 de lei.

Compania este controlată de SC Mol Invest SA, ce deţine un pachet de 91,11% din acţiuni.

Poziţia a doua în această ierarhie este împărţită de titlurile Banca Transilvania (TLV) şi Alro (ALR), a căror apreciere a fost de câte 6,39%, în raport cu moneda euro, în intervalul menţionat.

Miercuri, 11 octombrie, cotaţia TLV a coborât cu 0,42%, pe fondul unui rulaj de 4,68 milioane de titluri, puţin peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 4,29 milioane de unităţi.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB s-a apreciat, în perioada 4 octombrie - 11 octombrie, cu 1,29%, în raport cu moneda euro, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a crescut cu 0,64%, în perioada menţionată.

În continuare, în ambele cazuri, cea mai bună rentabilitate din componenţa coşurilor de acţiuni a fost obţinută de titlurile TLV.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 2,39%, reprezentând, singurul coş de acţiuni care s-a depreciat, în intervalul de timp luat în considerare.

Din componenţa acestuia, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de acţiunile SIF Moldova (SIF2), a căror creştere a fost de 0,5%, în perioada menţionată.

Miercuri, 11 octombrie, cotaţia SIF2 a scăzut cu 0,17%, pe fondul unui rulaj de doar 58.938 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare de circa 764.000 de acţiuni.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 3 octombrie - 10 octombrie, este condus de titlurile ETF-BET Tradeville, cu o apreciere de 1,37%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Certinvest BET Index, ce a înregistrat o creştere de 1,27%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BT Index Romania ROTX, care au urcat cu 1,21%.

Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul 4 octombrie - 11 octombrie, în timp ce depozitele în lei au avut o rentabilitate negativă, de 0,14%, în perioada menţionată.

Cotaţia aurului a crescut cu 0,58%, iar cursul monedei naţionale în raport cu cea europeană a scăzut cu 0,18%, în intervalul de timp precizat.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 13,11%, în perioada 4 octombrie - 11 octombrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 14:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 4.350 de euro (aproximativ 19.973 lei, la cursul de schimb de joi, de 4,5915 lei, pentru un euro).

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 72,71 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb