CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6-13 IULIE Acţiunile "Carpatica" urcă în topul randamentelor, după înţelegerea cu JC Flowers

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 iulie 2015

Acţiunile "Carpatica" urcă în topul randamentelor, după înţelegerea cu JC Flowers

Acţiunile "Băncii Comerciale Carpatica" (BCC) au urcat cu 10,95%, în perioada 6-13 iulie, ocupând locul al treilea în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Aprecierea a venit după ce, săptămâna trecută, banca a anunţat că fonduri de investiţii consiliate de JC Flowers intenţionează să subscrie integral majorarea de capital de 110 milioane de lei aprobată de acţionarii BCC, în urma unui memorandum semnat cu mai mulţi acţionari minoritari şi cu Ilie Carabulea.

Potrivit memorandumului, acţionarii vor discuta, în exclusivitate cu JC Flowers&Co, vânzarea către fonduri de investiţii care beneficiază de consultanţa JC Flowers&Co a acţiunilor deţinute de acţionarii respectivi în bancă şi fie să nu îşi exercite şi să nu tranzacţioneze drepturile de preferinţă cu privire la majorarea de capital, fie să le transfere către fonduri consiliate de JC Flowers&Co.

La Adunarea Generală din 18 iunie, acţionarii BCC au aprobat reducerea capitalului cu 204,49 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor, precum şi o majorare ulterioară, de 110,1 milioane lei. Capitalul social va ajunge, astfel, la 220,27 milioane lei.

Totodată, acţionarii nu au aprobat propunerea de fuziune a Băncii Carpatica cu Nextebank, aflată pentru a treia oară pe ordinea de zi.

llie Carabulea deţine un pachet de 41,28% din Banca Carpatica.

Cel mai bun plasament de la BVB a fost, în perioada analizată, acţiunea TMK Artrom Slatina (ART), cu o apreciere de 12,53%, raportat la moneda euro.

TMK Artrom Slatina a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 972 milioane de lei, în creştere de la 876 milioane lei în 2013 şi un profit net de 93 milioane lei, faţă de 60 milioane lei în anul precedent.

Locul al doilea în topul randamentelor a fost ocupat de titlurile "Mecanica Ceahlău" (+11,33%).

Piaţa de capital, per ansamblu, a înregistrat creşteri semnificative în intervalul analizat, indicele extins BET-XT urcând cu 3,21%. Totodată, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 3,35%, tras în sus de creşterea titlurilor "Transelectrica" (+6,61%).

SIF Muntenia a urcat cel mai multe dintre SIF-uri, cu 4,41%, contribuind la creşterea de 2,59% a indicelui SIF-urilor.

Titlurile "Fortuna Clasic" s-au apreciat cu 4,78%, în perioada 6-13 iulie, având cea mai mare creştere pe segmentul fondurilor de investiţii. Topul fondurilor a fost completat de "Star Next" (+2,19%) şi de "BT Index Romania ROTX" (+1,87%).

Aurul a scăzut cu 0,98%, în intervalul analizat, raportat la euro, în timp ce moneda naţională a înregistrat o creştere cu 1,13%.

Trandiţionaliştii care ar fi preferat depozitele bancare ar fi obţinut cele mai bune randamente la Millenium Bank, atât la depunerile în lei, cât şi la cele în euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb