CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8-15 MAI "Teraplast" s-a apreciat cu 17,78%, pe tranzacţii în creştere

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 mai 2015

"Teraplast" s-a apreciat cu 17,78%, pe tranzacţii în creştere

Acţiunile "Teraplast" (TRP) au înregistrat o apreciere de 17,78%, în perioada 8-15 mai 2015, raportat la moneda euro, pe tranzacţii în creştere, însă totuşi reduse comparativ cu cei mai lichizi emitenţi.

Titlurile TRP au urcat cu 8,6% vineri, după o apreciere de 7,39%, joi, pe fondul unor schimburi totale de aproximativ 160.000 lei.

Compania Teraplast, procesator de PVC şi producător de materiale pentru piaţa construcţiilor, a anunţat, recent, că a înregistrat un profit net de 4,7 milioane lei, în primele trei luni ale anului, faţă de o pierdere de 1,2 milioane lei, în primul trimestru din 2014 şi mai mult cu 3,2 milioane lei faţă de valoarea bugetată pentru acestă perioadă, potrivit unui comunicat de presă.

Evoluţia profitului net a fost susţinută în principal de îmbunătăţirea semnificativă a performanţei operaţionale, Teraplast realizând în primele luni din 2015 un profit operaţional de aproape 4 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,6 milioane lei în perioada similară din 2014, potrivit reprezentanţilor companiei, care arată că din valoarea realizată pe partea operaţională, aproximativ 0,5 milioane lei reprezintă venituri din tranzacţii nerecurente.

Creşteri semnificative au mai fost înregistrate şi de titlurile "Dafora" (DAFR), care au urcat cu 9,71%, şi de acţiunile "Prodplast" (PRSN), cu o apreciere de 6,85%.

Dafora a raportat un profit de 743.051 lei, în primele trei luni din 2015, în scădere cu 57,72%, pe fondul unor venituri de 22,58 milioane de lei, mai mici cu 60,15%.

În primul trimestru, "Prodplast" a revenit pe profit, înregistrând un câştig net de 9,24 milioane de lei, faţă de o pierdere de 5,19 milioane de lei, cifra de afaceri fiind în creştere cu 4%, la 81,82 milioane de lei.

În perioada analizată, indicii bursieri au înregistrat scăderi semnificative.

BET, indicele celor mai lichide zece companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 1,58%, în timp ce indicele extins BET-XT a coborât cu 1,36%. Totodată, indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a consemnat o scădere de 1,5%.

În cadrul BET, creşterea cea mai mare a afost înregistrată de acţiunile BVB, care au urcat cu 2,14%, în timp ce titlurile DAFR au avut cea mai bună performanţă din BET-XT.

În cadrul BET-FI, acţiunile SIF1 Banat-Crişana au reprezentat cel mai bun plasament, cu o pierdere de numai 0,14%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, fondul cu plasamente în acţiuni din Europa "STK Europe" a avut cea mai mare apreciere, în intervalul analizat, de 2,07%. În top 3, au mai intrat şi titlurile "BT Index Austria ATX", cu o creştere de 1,54%, şi "You Invest Active RON", cu o apreciere de 0,75%.

În acelaşi interval, cotaţia aurului a crescut cu 1,61%, raportat la euro, la cursul BNR.

Leul a înregistrat o apreciere de 0,2% faţă de euro, evoluţie ce a influenţat randamentele în euro ale depozitelor în lei, astfel încât cel mai bun plasament la o bancă ar fi fost obţinut la Millenium Bank (+0,25%). Un depozit în euro ar fi fost remunerat cel mai bine la aceeaşi bancă (+0,03%), în intervalul analizat.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb