Cel mai eficient medicament împotriva COVID-19 este prezent şi în România

A.D.
Miscellanea / 16 iunie 2020

Cel mai eficient medicament împotriva COVID-19 este prezent şi în România

Experţii din Marea Britanie spun că tratamentul cu steroizi cu doze mici reprezintă un progres major în lupta împotriva COVID-19, relatează BBC.

În proces, condus de o echipă de la Universitatea Oxford, aproximativ 2.000 de pacienţi din spital au primit dexametazonă şi au fost comparaţi cu aproape 4.000 care nu au primit medicamentul.

Pentru pacienţii puşi sub ventilaţie, acesta reduce riscul de deces de la 40% la 28%, iar pentru pacienţii ce au nevoie de oxigen suplimentar, acesta reduce riscul de deces de la 25% la 20%.

Cercetătorii estimează că, dacă medicamentul ar fi fost disponibil în Marea Britanie de la începutul pandemiei, s-ar fi putut salva până la 5.000 de vieţi.

Dat fiind că este foarte accesibil ca preţ, ar putea fi de asemenea un beneficiu uriaş în ţările sărace care se luptă cu un număr mare de pacienţi cu COVID-19.

În România, o cutie cu 5 fiole de dexametazonă injectabilă costă aproximativ 7-8 ron.

Cercetătorul şef al studiului, Peter Horby a declarat: "Acesta este singurul medicament de până acum care s-a dovedit că reduce semnificativ mortalitatea. Este un progres major".

Martin Landray, un alt cercetător ce a luat parte la studiu, a transmis că, atunci când este cazul, pacienţiilor din spital ar trebui să li se administreze fără întârziere acest medicament, dar cu toate acestea a avertizat că oamenii nu ar trebui să cumpere acest medicament fără prescripţia unui medic.

S-a putut observa faptul că dexametazona nu pare să ajute persoanele cu simptome mai uşoare de coronavirus.

Industria farmaceutică s-a unit în lupta contra COVID-19

Pe plan global, la ora actuală, peste 145 de substanţe active sunt testate de companiile farmaceutice aflate într-o cursă pentru descoperirea unor tratamente pentru noul coronavirus.

Dintre potenţialele tratamente, 77 sunt medicamente care au fost dezvoltate anterior pentru alte boli, în timp ce 68 sunt medicamente noi, afirmă Thomas Cueni, care conduce Federaţia internaţională a producătorilor şi asociaţiilor farmaceutice (Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations - IFPMA), potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, până în prezent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a prezentat oficial niciun medicament care să ucidă sau să oprească SARS-CoV-2, virusul ce provoacă COVID-19.

Peste 100 de proiecte de vaccinuri pe plan mondial

În plus, există şi peste 100 de proiecte de vaccinuri anti-COVID-19 pe plan mondial, din care opt au ajuns deja în faza studiilor clinice, potrivit unor date publicate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Această reputată şcoală de medicină din Marea Britanie a numărat aproape 120 de proiecte diferite de vaccinuri împotriva maladiei cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2, din care 110 se află într-un stadiu de dezvoltare "pre-clinic".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar sunt convins că majoritatea mormolocilor speriați de isteria asta mediatică au deja destul estrogen în sânge ca să fie imuni. Cred că dacă le-ar spune să bea cianură ca să nu se infecteze, ar face-o. Deja "tratamentele" astea sunt o probă să vadă cât de creduli sunt oamenii...

    1. Da, este si un miez de adevar in ce spui, dar sunt convins ca esti unul din acei cu risc , considerat , redus de a face boala. Daca ai avea o vasrta , o comordibitate ,care te-ar plasa in cealalta parte ai bea ....si cianura.Dar asa suntem de destepti cand suntem in afara riscului ca iesim rechini , fara compasiune , dar mai ales fara intelegere . Adevarati crestini !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb